تبریز- ایرنا- مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: انتخابات فرصتی برای تقویت ارزش های نظام مردمسالار دینی، گفت و گوی سیاسی، همبستگی اجتماعی و فرهنگ سیاسی مشارکتی است.

به گزارش ایرنا، «عبدالله مرادی» روز پنجشنبه در ششمین دوره آموزش منطقه ای استان های شمالغرب کشور با شرکت فرمانداران چهار استان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در آستانه فصل انتخابات قرار داریم، افزود: انتخابات را تنها نباید یک محملی برای رقابت سیاسی و انتخاب مدیران از جنس دولت و مجلس دانست.

وی اظهار کرد: انتخابات تمرینی برای همگرایی اجتماعی در جامعه و فرصتی برای بیان بحث های اساسی و جدی در مورد مسایل کشور است و در آن گفتمان ها، اندیشه ها و ایده های مختلف حکمرانی خود را به مردم عرضه کرده و در این مسیر نیز مردم انتخاب خود را انجام دهند.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: آنچه دشمن در طول این سال ها چه از جنس جنگ نظامی، تحریم اقتصادی، فشارهای رسانه ای و روانی دنبال می کند، تضعیف همبستگی اجتماعی، فرصت همگرایی و همدلی در جامعه است.

مرادی با اشاره به اینکه ۲ خط معارض تحریم و همه پرسی در گروه های سیاسی داخلی و خارج از کشور وجود دارد، ادامه داد: در مقابله با این خطوط که هدف از آن ها ناامیدکردن مردم، تضعیف سرمایه اجتماعی و شکاف در درون جامعه است، وظیفه ما جهاد تبیین است.

وی یادآور شد: جهاد تبیین فقط مربوط به گفتار نبوده بلکه مربوط به عملکرد و کارآمدی و بیان هنرمندانه آن به زبان رسانه و زبان مردم است و در آن باید نشان داد که صندوق آرای انتخابات و حضور مردم در این عرصه، گفتمان درست و دقیق است که می تواند برای کشور راهگشا باشد.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: باید با گفتار و کردار خود، مردمی را که نسبت به کشور و ایران احساس تعلق و دلسوزی دارند، برای حضور در پای صندوق های رای دعوت کرد.باید با گفتار و کردار خود، مردمی را که نسبت به کشور و ایران احساس تعلق و دلسوزی دارند، برای حضور در پای صندوق های رای دعوت کرد.

مرادی، با تاکید بر همگرایی و همدلی برای برگزاری هرچه باشکوهتر انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، افزود: انتخابات و صندوق آرا از مهمترین کارکردهای نظام مردمسالاری دینی و مهمترین ابزار و فرصت برای تجلی حق تعیین سرنوشت مردم بوده و یادگاری از امام راحل است که با ایجاد نظام مردمسالاری دینی برای کشور ما به ارمغان آورد.

وی اظهار کرد: امام راحل با تشکیل نظام مردمسالاری دینی، مردم محوری را در طول خدامحوری در قالب یک نظام سیاسی و اجتماعی و گفتمان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مطرح کرد.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: در طول این سال ها رهبر معظم انقلاب نیز پرچمدار این حرکت و ادامه دهنده مسیر امام راحل هستند و در تبیین مردمسالاری دینی بیانات دقیق، صریح و بسیار مهمی به لحاظ نظری و سیاست گذاری بیان کرده اند.

مرادی ادامه داد: بر اساس تعابیر رهبر معظم انقلاب، جمهوریت و اسلامیت جمهوری اسلامی همزاد و در کنار هم و از درون فرهنگ ایرانی و اسلامی جوشیده و یکپارچه است.

وی یادآور شد: بر اساس تعابیر رهبر معظم انقلاب، مشروعیت مسوولان نظام به خدمت برای مردم و عدالت محوری گره خورده است و تاکیدات ایشان بر موضوع انتخابات و رای مردم، صرفا یک سیاست ورزی و بیان مقطعی برای دوره خاص نیست بلکه یک خط فکری مبتنی بر نگاه دینی و مشروعیت در نظام مردمسالاری دینی است.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با تاکید بر اینکه باید بر اساس تعابیر رهبر معظم انقلاب بر موضوع انتخابات و رای مردم نگاه شود، گفت: در این راستا باید در گفتمان و رفتار خود این مسایل را مدنظر قرار دهیم.

مرادی، افزود: در بیش از ۴۰ سال گذشته در سخت ترین شرایط جنگ تحمیلی، سیاسی و فشارهای دشمن، همیشه برگزاری انتخابات اولویت اول جمهوری اسلامی ایران بوده و در این زمینه نیز در ارکان مختلف انتخابات شامل رقابت، امنیت، سلامت و مشارکت سربلند بوده است.

وی اظهار کرد: مهمترین موفقیت های حوزه سیاسی کشور حاصل برگزاری این انتخابات بوده و جناح ها، سلایق و گفتمان های مختلف در این عرصه رقابت کرده اند و این فضا را نظام مردمسالاری دینی فراهم کرده است.

خدمت به مردم و عدالت محوری مهمترین عنصر گفتمانی دولت سیزدهم است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با اشاره به رویکرد دولت مردمی سیزدهم، گفت: مهمترین عنصر گفتمانی این دولت، خدمت به مردم و عدالت محوری بوده و مهمترین ویژگی آن نیز به تبعیت از ویژگی شخص آیت الله رئیسی، تقوای سیاسی است و باید این ویژگی را در همه ارکان دولت پیاده کرد و خود را مطابق این ویژگی تنظیم کرد.

مرادی، ادامه داد: آرامش سیاسی حاکم بر وزارت کشور، نبود اختلاف بین قوا و دعواهای سیاسی نشان می دهد که در این دولت اختلاف افکنی وجود ندارد و نگاه دولت بر پرهیز از دعوای سیاسی و همدلی بین قوای سه گانه است.

وی یادآور شد: دومین ویژگی دولت سیزدهم عبور از دوگانگی ها و دوقطبی های ساختگی است که در طول این سال ها برای بهره برداری های سیاسی ایجاد شده بود.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با اشاره به دوقطبی ها ساخته شده در طول دوران های گذشته مانند دوقطبی میدان و دیپلماسی، پیشرفت و عدالت، جهادی بودن و نخبگانی بودن، کارآمدی و مردمی بودن، گفت: این دوقطبی ها برای بهره برداری های صندوق رای ساخته شده بودند و دولت سیزدهم از این دوگانه ها عبور کرده است.

مردای افزود: در دولت سیزدهم بین میدان و دیپلماسی فاصله نبوده بلکه همگرایی وجود دارد و آنچه که سردار حاج قاسم سلیمانی در میدان ایجاد کرده بود هم اکنون در حوزه دیپلماسی اثرات خود را نشان می دهد.

وی با تاکید بر اینکه اکنون در دیپلماسی دولت، دیپلماسی چندجانبه گرایی حاکم است، اظهار کرد: دولت تلاش می کند در کنار رابطه جدی و تلطیف روابط با همسایگان، در حوزه قدرت های نوظهور و کشورهای اروپایی نیز یک دیپلماسی عزتمندانه را دنبال کند و هیچکدام از پروژه های کلان ملی بر موضوعات خاصی متوقف نشده است.

دولت سیزدهم زبان گفت و گو با دنیا را بلد است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه دولت زبان گفت و گو با دنیا را بلد است، گفت: این دولت همزمان با مذاکره با دولت های غرب، با کشورها و قدرت های نوظهور پیگیر روابط بوده و ارتباط خود را در کنار برقراری جدی با همسایگان با کشورهای آمریکای لاتین تقویت می کند.

مرادی ادامه داد: با آمدن دولت سیزدهم تغییر به نفع مردم آغاز شده و از دولت لیبرال خسته گذشته به دولت تلاشگر رسیده ایم و ریل حرکت به سمت اراده، گفتمان «ما می توانیم» تغییر یافته است.

وی یادآور شد: دولت اکنون زیربار پروژه های سنگین ملی رفته و با نجابت تمام و تقوای سیاسی تمرکز خود را بر حل تصمیمات گرفته نشده گذشته و تمام کردن پروژه های نیمه تمام گذاشته است و به دنبال پاسخگویی به انتظار مردم و برطرف کردن نیاز مردم بدون هیاهو است.دولت زیربار پروژه های سنگین ملی رفته با نجابت تمام و تقوای سیاسی تمرکز خود را بر حل تصمیمات گرفته نشده گذشته و تمام کردن پروژه های نیمه تمام گذاشته است و به دنبال پاسخگویی به انتظار مردم و برطرف کردن نیاز مردم بدون هیاهو است.

کاهش سرمایه اجتماعی میراث تصمیمات دولت گذشته است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با اشاره به مولفه های چهارگانه امنیت، رقابت، سلامت و مشارکت مدنظر رهبر معظم انقلاب در خصوص انتخابات گفت: این مولفه ها منظومه به هم پیوسته بوده و باید به تک تک آن ها توجه کرد.

مرادی با اشاره به اینکه کاهش سرمایه اجتماعی میراث تصمیمات دولت گذشته است، افزود: در حوزه مشارکت باید بر سرمایه اجتماعی، ایمان و امید تمرکز کرد.

وی از فرمانداران خواست، با جدیت گفتمان سازی و رعایت تقوای سیاسی و میز و میدان را پیگیری کرده و در راستای کاهش مشکلات و فرایندهای آسیب زا به سرمایه اجتماعی، هماهنگی با دستگاه های اجرایی، همدلی و صحبت صادقانه با مردم، تبیین افق و چشم انداز های آینده شهرستان، تعامل سازنده با ارکان و دستگاه های اجرایی شهرستان، استفاده از ظرفیت های اقشار مختلف مردم، ارتباط مناسب با رسانه ها و ایجاد آرامش در جامعه تلاش کنند.

ششمین همایش آموزش منطقه ای ستاد انتخابات کشور با حضور فرمانداران استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان در تبریز در حال برگزاری است.

انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تاریخ جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار می شود.

در استان آذربایجان شرقی سه هزار و ۲۰۰ صندوق برای این انتخابات پیش بینی شده است.