به گزارش ایرنا، مجید صفدریان روز پنجشنبه در نشست منطقهای کنگره ملی شهدای غریب اسارت با حضور دبیران استانی این کنگره اظهار داشت: برای برگزاری این کنگره مهم در سطح کشور زحمات زیادی کشیده شده تا مردم با بخشی از فداکاری و از خودگذشتگی شهدای والامقام دوران اسارت که اقتدار و امنیت نظام اسلامی ایران را مدیون ایثار این عزیزان هستیم، آشنا شوند.
وی به نقش مهم حضرت زینب (س) در روایتگری واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: عزاداری امروز شیعیان ادامه حرکت حضرت زینب (س) است و کاری که در این کنگره انجام میشود در همین راستا است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان گفت: شهدای والامقام ما جزو یاران واقعی و راستین سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) هستند.
صفدریان با اشاره به اینکه نهضت حضرت امام خمینی (ره)، ادامهدهنده مسیر کربلاست و شهدای ما نیز جایگاه شهدای کربلا را دارند، خطاب به دبیران کنگره شهدای غریب اسارت اظهار داشت: با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی جامعه با مسیر شهدا، همان کاری را انجام میدهید که حضرت زینب (س) بعد از واقعه کربلا انجام داد.
آغاز به کار دبیرخانه کنگره شهدای غریب اسارت
دبیر ملی کنگره شهدای غریب اسارت نیز در این نشست با اشاره به آغاز به کار دبیرخانه کنگره شهدای غریب اسارت اظهار داشت: آزادگان ثروتی هستند که باید از ظرفیت آنها در بدنه نظام استفاده شود و بر همین اساس در شورای سیاست گذاری آزادگان ۱۰ نفر از بین خودشان انتخاب می شود.
محمدجواد زمردیان ادامه داد: این دبیرخانه با هدف شناسایی شهدایی که به دست دشمن اسیر و در زندانها و بیمارستان های عراق و گروهک های معاند مظلومانه و غریبانه به شهادت رسیدند تشکیل شده است.
وی ادامه داد: فراهم آوردن زمینه همکاری مناسب و نقش آفرینی آزادگان و جوانان برومند در اجرای فعالیت های کنگری در قالب مردمی سازی اقدامات و نیز ایجاد نهضت گردآوری خاطرات آزادگان و تبدیل آن به منابع و محصولات فرهنگی متناسب با ذائقه جوانان امروز از جمله اهداف کلان در نظر گرفته شده برای این رویداد است.
دبیر ملی کنگره شهدای غریب اسارت گفت: با همت معاونان بنیادهای سراسر کشور ۳۲ دبیر و ارکان اصلی ستادهای استانی بزرگداشت شهدای غریب در اسارت از میان آزادگان انتخاب شدند که از وجوه مورد تمایز این کنگره با سایر کنگره ها است.
زمردیان افزود: همچنین اطلاعات اولیه ۴۸۵ تن از شهدای غریب از طریق بنیاد های استانی به دبیرخانه کنگره استانی واصل شد و در کنار تلاشهای کمیته استانی جستجوی مفقودان، جمعیت هلال احمر و مرکز اسناد دفاع مقدس با در اختیار گذاشتن اسامی ۲۹۲ شهید غریب، جمع آمار شهدای آزاده دوران اسارت به عدد ۷۷۷ شهید غریب افزایش یافت.
وی اظهار داشت: به موازات شناسایی شهدای غریب کار گردآوری و شناسایی همبندان شهدا که لحظه شهادت عزیزان را دیده اند در دستور کار رصدخانه قرار دارد.
دبیر ملی کنگره شهدای غریب اسارت گفت: تاکنون ۱۹۲ روایت از نحوه شهادت شهدای عزیز گردآوری شده که ۶۳ محتوا از موارد فوق آماده ارائه به کارگروه تولیدات محتوایی است.
زمردیان افزود: کاربرگ ۱۶ پروژه در حوزه های فرهنگی هنری و اجتماعی آماده شده که با عنایت معاونت فرهنگی بنیاد شهید بخشی از موارد مورد حمایت قرار گرفته است و برای مابقی طرح ها نیازمند مساعدت و همیاری سازمان ها و دستگاه های مربوطه هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۴۱ شهید اسیر در استان همدان شناسایی شده است یادآور شد: استان های تهران، اصفهان، خوزستان، مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، گیلان، کرمانشاه، کردستان و همدان بیشترین تعداد شهید اسیر را دارند.
دبیر ملی کنگره شهدای غریب اسارت گفت: تولیدات هنری، تهیه مجموعه مستند، فیلم بلند و نیمه بلند برای تک تک شهدای آزاده در دستور کار دبیرخانه کنگره شهدای غریب اسارت قرار دارد.
در پایان این نشست با حضور دبیران استانی این کنگره و مادر ۲ شهید اسیر از نشان کنگره ملی شهدای غریب اسارت رونمایی شد.
دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان همدان در ۱۶ مهرماه سالجاری برگزار می شود.
استان همدان هشت هزار شهید، ۱۸ هزار جانباز و یک هزار آزاده را تقدیم آرمان های انقلاب اسلامی کرده است.
در حال حاضر ۸۲۴ نفر از آزادگان استان همدان در قید حیات هستند.