به گزارش ایرنا، بهزاد شهبازی روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته بهزیستی با بیان اینکه استان کرمانشاه رتبه هجدهم طلاق در کشور را دارد، افزود: موضوعاتی مانند وضعیت روانشناختی و معیشتی و نیز اعتیاد در رتبه های دوم و سوم بیشترین علل طلاق در استان است.
وی ادامه داد: با تلاش مراکز مشاوره بهزیستی خوشبختانه موفق شده ایم روند طلاق را ثابت نگه داشته و از افزایش آن جلوگیری به عمل آوریم که با برنامه های در دست اجرا تلاش داریم تا شیب طلاق را در استان به سمت نزولی بودن هدایت کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه یادآور شد: هم اکنون از ۱۰۷ مرکز مشاوره مربوط به بهزیستی ۵۱ مرکز در زمینه طلاق فعالیت دارند که با تلاش کارشناسان این مراکز میزان سازش بین زوجین پس از مراجعه به این مراکز به ۲۶ درصد رسانده شده است که این میزان ۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
مدیریت کلان اعتیاد در استان وجود ندارد
شهبازی در ادامه سخنان خود با اشاره به معضل اعتیاد به ویژه معتادان متجاهر اظهار کرد: استان کرمانشاه در زمینه شیوع اعتیاد در بین سایر استان های کشور دارای رتبه های میانی است ولی متاسفانه تعداد معتادان متجاهر در آن زیاد است که همین امر موجب شده تا تصور عمومی بر این باشد که تعداد معتادان این استان بیشتر از استان های دیگر است.
وی با انتقاد از اینکه مدیریت کلانی در سال های گذشته در این استان در زمینه اعتیاد وجود نداشته است افزود: بعداز گذشت ۲ دهه این اداره کل در حال تهیه برنامه کلان اعتیاد در استان است تا با تهیه آن مطالبه جدی مردم در مورد این معضل به ویژه معتادان متجاهر رفع شود.
شهبازی با بیان اینکه ۹۰ درصد از معتادان متجاهر زباله گرد هستند یادآور شد: متاسفانه معضل اعتیاد هم اکنون به یکی از دغدغه های مردم استان تبدیل شده است که متاسفانه روان اجتماع و حوزه گردشگری را نیز تحت تاثیر خود قرار داده و به نوعی موجب القای بحث رهاشدگی استان در اذهان عمومی شده است.
ظرفیت نگهداری از معتادان در کمپ ها ۲ برابر شده است
وی با بیان اینکه در بحث جمع آوری معتادان این سازمان تنها مدیریت کمپ های ماده ۱۶ و تامین هزینه های این کمپ ها را عهده دار است گفت: پیش از این ظرفیت کمپ های ماده ۱۶ در استان تنها ۵۵۰ نفر بود ولی هم اکنون این ظرفیت بیش از ۲ برابر شده و به هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه هزینه روزانه نگهداری از هر معتاد در این کمپ ها را روزانه ۶۲ هزار تومان عنوان و تاکید کرد: هرچند شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تامین هزینه های نگهداری در این کمپ ها را تقبل کرده است ولی تاکنون بخوبی در این زمینه عمل نکرده است و تنها از سوی استاندار کرمانشاه چهار میلیارد تومان برای این منظور اختصاص یافته است و با تلاش شخص ایشان قرار شده است بخش دیگری از این هزینه ها نیز از بخش امور اجتماعی وزارت نفت تامین شود.
۴۰ درصد معتادان پس از خروج از کمپ ها توسط خانوده ها پذیرفته نمی شوند
شهبازی با بیان اینکه صیانت از معتادان پس از مرخص شدن از کمپ ها امر بسیار مهمی است گفت: متاسفانه ۴۰ درصد از معتادان متجاهر پس از خروج از کمپ ها توسط خانواده هایشان پذیرفته نمی شوند و همین امر مشکلاتی را بوجود آورده است به طوری که تصمیم گرفته شده تا مکانی را برای مهارت آموزی و نگهداری آنها پس از ترخیص از کمپ در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: به همین منظور یک مرکز به وسعت ۲۰ هکتار که دارای ۴۳۰ سوییت که در گذشته به منظور اسکان آوارگان عراقی از آن استفاده می شد با ۱۰ میلیارد تومان هزینه در حال آماده سازی است که در صورت راه اندازی این مرکز که استعداد پاسخگویی پنج سال آینده استان را خواهد داشت می توان اقدامات بسیار خوبی را برای معتادان پس از خروج از کمپ ها به ویژه در زمینه مهارت آموزی رقم زد.
شهرداری کرمانشاه در امر مناسب سازی با بهزیستی همکاری نمی کند
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در ادامه به عدم همکاری شهرداری کرمانشاه در امر مناسب سازی معابر با این اداره کل نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود آنکه در مدت ۶ ماه اخیر سه فقره نامه در این زمینه به شهرداری ارسال شده است ولی از سوی آنها جوابی تاکنون به این نامه ها داده نشده است.
شهبازی تاکید کرد: در امر مناسب سازی شهری برای تردد معلولان که از وظایف اصلی شهرداری هاست در شهر کرمانشاه تنها به میزان ۱۰ درصد کار شده است که این میزان در مقایسه با سایر مراکز استانی بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه در این زمینه بهزیستی مطالبه گر بوده و شهرداری باید پاسخگو باشد افزود: امر مناسب سازی معابر و خیابان ها تنها مربوط به معلولان نبوده و سایر اقشار جامعه از جمله سالمندان و دیگر اعضای جامعه را نیز در برگرفته و باید مورد توجه قرار گیرد.
شهبازی گفت: هم اکنون ۵۰ هزار نفر معلول و ۲۴۶ هزار نفر سالمند در استان وجود دارد که باید تردد و رفت و آمد آنها در کوچه و معابر و نیز خیابان ها و حتی ادارات مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه زور بهزیستی به شهرداری نمی رسد و جای این سوال دارد که شهرداران مناطق مختلف چرا این مساله را جدی نمی گیرند یادآور شد: متاسفانه در بخشی از معابر مناسب سازی هایی نیز که صورت گرفته اصلان اصولی و کارشناسی نبوده و این نشان دهنده نبود دانش کافی در این زمینه است.
استان کرمانشاه هفتمین استان پیر کشور است
شهبازی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲ درصد از جمعیت استان کرمانشاه بالاتر از ۶۰ سال سن دارند افزود: استان کرمانشاه در سال گذشته هشتمین استان پیر ( جمعیت ۶۰ تا ۷۵ سال) کشور بود که این رتبه امسال به رتبه هفتم ارتقا یافته است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه ادامه داد: در بین شهرستان های استان نیز شهرستان کرند پیرترین و ثلالاث باباجانی جوانترین شهرستان هستند.
شهبازی با بیان اینکه هم اکنون از مجموع ۱۷ مرکز نگهداری شبانه روزی در استان پنج مرکز مربوط به نگهداری از سالمندان است اظهار کرد: یکی از برنامه های این اداره کل ایجاد مراکز سالمندی روزانه در راستای توانمندی این قشر از جامعه در شهرستان هاست تا سالمندان بتوانند با مراجعه به این مراکز اوقات فراغت خود را در آنها سپری کنند.
ایجاد مراکز نگهداری اعصاب و روان در اسلام آباد و کنگاور
وی گفت: برای نخستین بار به غیر از مرکز استان تصمیم گرفته شد تا در شهرستان ها نیز مراکز نگهداری بیماران اعصاب و روان ایجاد شود که به همین منظور ۲ مرکز در اسلام آباد غرب و کنگاور به تصویب رسید.
شهبازی ادامه داد: در همین راستا اخیر مرکز اعصاب و روان شهرستان اسلام آباد برای پوشش غرب استان به بهره برداری رسید و در حال آماده سازی و راه اندازی یک مرکز نیز برای پوشش شرق استان در کنگاور هستیم.
وی گفت: تنها مرکز اعصاب و روان استان مرکز ورمنجه در شهر کرمانشاه است که هم اکنون ۳۰۰ نفر در آن نگهداری می شوند که ۱۸۰ نفر از آنها را افراد مجهول الهویه تشکیل می دهد که هزیه نگهداری از هر بیمار در این مرکز ماهانه ۴.۵ میلیون تومان است.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که ۱۸۰ هزار نفر آن زیرپوشش سازمان بهزیستی است و از این تعداد حدود ۴۶ هزار نفر از این سازمان ماهیانه مستمری دریافت می کنند.