به گزارش ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در واشنگتن درباره برگزاری روز جهانی دریانوردی در ایران افزود که سازمان بین المللی دریانوردی امروز برای میزبانی روز جهانی دریانوردی در تهران رای گیری کرد که با آن مخالفت شد.
ایالات متحده آمریکا پیشنهاد رد درخواست ایران را داده بود که در رای گیری سازمان بینالمللی دریانوردی تصویب شد.
آمریکا در این درخواست که مورد حمایت انگلیس قرار گرفته، مدعی شده است: ایران در دو سال گذشته بیش از ۲۰ کشتی را که فعالیت تجاری می کردند، مورد حمله، آزار و اذیت یا توقیف قرار داده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ایران نمی تواند هیچ برنامه بین المللی دریانوردی را میزبانی کند زیرا به صورت مکرر بی توجهی به قوانین بین المللی دریانوردی را نشان داده است و اخیرا ما شاهد دخالت ایران در آزادی دریانوردی بوده ایم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: بنابراین ما معتقدیم ایران نباید اجازه داشته باشد که این رویداد را میزبانی کند و سازمان بینالمللی دریانوردی سازمان ملل متحد ( آی ام او ) با آن موافقت کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص گزارش های ادعایی از آزار و اذیت مسیحیان در ایران و زندانی کردن رهبران آنها نیز گفت: ما از پیروی آزادانه از مذهب در همه جا از جمله در ایران حمایت می کنیم. ما از محکومیت یا آزار و اذیت هر گونه رهبر مذهبی در هرنقطه از جهان نگران هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۲۷ تیرماه نیز در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره ارسال جنگنده های بیشتر آمریکایی به تنگه هرمز و هشدار ایران در خصوص این اقدام مدعی شد: در راستای تهدید مستمر و با هماهنگی متحدان و شرکای آمریکا، وزارت دفاع (پنتاگون) در حال افزایش حضور و توانایی خود در منطقه است تا بتوانیم بر تنگه (هرمز) و آب های اطراف آن را نظارت بیشتری داشته باشیم.
میلر در ادامه ادعاهای واشنگتن افزود: از ایران می خواهیم فورا این اقدامات بی ثبات کننده که جریان آزاد تجارت را در این آبراه راهبردی که یک پنجم نفت جهان از آن تامین می شود، متوقف کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا نشانه ای برای تدارک جنگ با ایران در خلیج فارس وجود دارد؟ پاسخ منفی داد و گفت: نه.
این در حالی است که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۲۶ تیرماه جاری در خصوص اعزام جنگنده از سوی آمریکا به تنگه هرمز گفت: متاسفانه نقش دولت آمریکا در خصوص مسائل منطقهای به ویژه در ارتباط با امنیت منطقهای هیچگاه صلحآمیز و سازنده نبوده است. این گونه اقدامات و تحرکات میتواند به ایجاد حساسیتهای جدید در منطقه در حوزه راهبردی خلیج فارس و دامن زدن به ناامنی و بیثباتی کمک کند.
این مقام وزارت خارجه ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرقانونی، به طور خاص در نزدیکی مرزهای خود، حساس است. ایران با توجه به اشراف و توانمندی نیروهای مسلح خود در مورد امنیت دریانوردی و هوانوردی در منطقه خلیج فارس، حق خود را برای اتخاذ تدابیر مقتضی بازدارنده منطبق با قوانین و مقررات حقوق بینالملل محفوظ میدارد و به اقتضای آن از حقوق مسلم خود استفاده خواهد کرد.
ایالات متحده آمریکا مدعی است تعدادی از جنگندههای اف-۱۶ خود را به بهانه محافظت و ایمنی عبور و مرور کشتیها به تنگه هرمز اعزام خواهد کرد.