به گزارش ایرنا دکتر شبنم سالکزمانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد : دانههای کاکائو منبع خوبی از فیبر و منیزیم، آهن، روی، کلسیم، فسفر و همچنین آنتی اکسیدانهای مهم از فلاوانولها هستند و به دلیل بهبود خونرسانی در عضلات میتوانند سبب عملکرد بهتر در ورزشکاران شود.
وی افزود: اثرات آنتی اکسیدانی فلاوانلها سبب از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن و در نتیجه کاهش التهاب میشود و علاوه بر این، برخی مطالعات اثر فلاوانلها را در افزایش حساسیت به انسولین نشان دادند که میتوانند در پیشگیری از بیماری دیابت مفید باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: آنتی اکسیدانها به عنوان مواد ضد پیری شناخته شده که منجر به کاهش اثرات پیری از جمله بیماری آلزایمر میشوند.
وی گفت: در مطالعات جدید نیز نشان داده شده که مصرف شکلات تلخ میتواند در کاهش استرس و بهبود خلق و خو تاثیر گذاشته و سبب حس شادی در افراد شود.
زمانی اظهار داشت: باید توجه داشت که شکلات تلخ انواع مختلفی داشته و با کیفیتهای مختلفی تولید و عرضه میشود پس در استفاده از شکلات تلخ باید مواردی را در نظر گرفت.
وی گفت: شکلات تلخ حاوی ۵۰ تا ۹۰درصد پودر کاکائو، کره کاکائو و شکر بوده و برخی شکلاتهای تلخ با کیفیت پایین حاوی اسیدهای چرب اشباع یا ترانس و طعم دهندههای مصنوعی بوده که این ترکیبات برای بدن و بیماریهای قلبی-عروقی مضر هستند.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: این شکلاتها بر اساس مقدار تلخی، از درصدهای مختلفی از پودر کاکائو استفاده میکنند و براین اساس با عنوانهای شیرین نشده (۸۵ تا ۱۰۰درصد )، تلخ و شیرین (۶۵ تا ۸۰درصد) و نیمه شیرین (۳۳ تا ۶۵ درصد) که در حدود ۵۰درصد شکر دارند، عرضه میشوند.
وی افزود: پس برای دریافت بیشترین فایده بهتر است که از شکلاتهای تلخ با درصد بالا (بالای ۸۰) استفاده کرد تا مقدار شکر کمتر و پودر کاکائو بیشتری داشته باشند.
زمانی تاکید کرد: در مصرف شکلات تلخ باید توجه داشته باشیم که شکلاتهای تلخ ۶۰ تا ۸۵ درصد که معمولا حاوی شکر بوده انرژی بالای دارند پس اگر شکلات تلخ در مقادیر بالا مصرف شود میتواند سبب افزایش وزن و چاقی شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطر اظهار کرد: شکلات باید در جای خشک و خنک نگهداری شود و در صورت مصرف با چای یا قهوه، به جای حل کردن آن، در کنار نوشیدنی مورد نظر استفاده شود یا اینکه بعد از ۳ تا ۵ دقیقه خنک شدن، شکلات را حل کنند چرا که حل کردن شکلات در چای یا قهوه داغ سبب از بین رفتن آنتی اکسیدانهای آن میشود.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هر چقدر درصد تلخی شکلات بیشتر باشد ترکیبات آنتی اکسیدانی آن بیشتر بوده و اثرات مفیدتری خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: در برچسب غذایی باید به مقدار شکر، اسیدهای چرب اشباع و ترانس توجه شود اگر شکلاتی مقدار بالایی (که در برچسب، با رنگ قرمز مشخص می شود) از هر کدام را داشته باشد، نباید مصرف شود.
وی توصیه کرد: شکلات تلخ بهتر است به همراه مواد غذایی و نوشیدنی استفاده و از حل کردن آن در آب جوش خودداری شود.
زمانی گفت: درصورتی که بخواهیم شکلات را ذوب کنیم باید بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهیم به این صورت که مقدار شکلات مورد نظر در ظرفی ریخته و سپس آن را روی کتری آبی که در حال جوشیدن است قرار دهیم و مرتب هم بزنیم تا با دمای ناشی از بخار آب به تدریج ذوب شود.