به گزارش ایرنا، بختیار خلیقی روز شنبه در دومین جلسه حمایت از تولید و نظارت بر گردش کالا در سطح عرضه که در سالن جلسات اداره کل صمت استان تشکیل شد، اظهار کرد: یکی از مواردی که در دستور کار کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بوده بحث واحدهای تولیدی و پیگیری شناسه کالا آنها است.
وی بیان کرد: در سامانه جامع تجارت بحث شفاف سازی در همه زمینه ها به خصوص ثبت کالاهای لوازم خانگی، صوتی، تصویری و خوراکی و کشاورزی بالای ۸۰ درصد است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: میانگین استان در ثبت اطلاعات تولید در سامانه جامع تجارت در راستای شفاف سازی ۸۳ درصد است و انتظار می رود بقیه کالاها هم در بستر این سامانه به ثبت برسد.
خلیقی به شناسه کالا در واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه یک واحد تولیدی در زمینه تلفن همراه و تبلت در استان داریم ۶ شناسه کالا در این زمینه ثبت شده است.
وی ادامه داد: در زمینه دخانیات نیز ۲ واحد تولیدی با ۱۴۹ شناسه کالا، ۳۹ واحد تولیدی نساجی با ۹ شناسه کالا در حوزه لوازم یدکی ۳۰ واحد تولیدی با ۶۰۰ شناسه کالا ، در زمینه لوازم خانگی ۱۱ واحد تولیدی با ۳۵۰ مورد شناسه کالا در این سامانه ثبت شده است.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت کردستان یادآور شد: با توجه به رسالت معاونت بازرسی و بازرگانی این سازمان تاکنون کل شناسه های کالاهای صادر شده در بستر سامانه جامع تولید، چهار هزار و ۷۱۵ مورد است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: در نتیجه ۸۵۵ مورد بازرسی انجام شده مربوط به عرضه کالاهای قاچاق در سطح بازار استان از جمله کالای آرایشی، دخانیات و مواد غذایی، الکتریکی، گیاهی و دارویی در سه ماهه نخست سال جاری ۶۷ پرونده تخلف به ارزش ریالی ۵۴۰ میلیارد ریال در استان تشکیل شد.