به گزارش ایرنا ، مهدی چمران روز یکشنبه پیش از یکصد و شصت و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره استفاده از کولر در اتوبوس ها نیز اظهارداشت: همه اتوبوسها بررسی و اگر کولر آنها خراب باشد تعمیر میشود.
وی با بیان اینکه همه اتوبوسها کولر ندارند و اتوبوس کولر دار کم است، افزود: اتوبوس هایی که با کولر خریداری شده به خصوص دو کابین ها کولر دارند و سعی می کنند مردم استفاده کنند.
وی یادآور شد: از قدیم اتوبوس ها عموما کولر نداشت به جز اتوبوس هایی که در دوره چهارم مدیریت شهری خریداری شد که کولر داشت.
چمران درباره بازدید اعضای شورای اسلامی شهر تهران از اتوبوس های پایتخت گفت: در ساعات کار امکان بازدید از اتوبوس ها وجود ندارد و اتوبوس های خریداری شده همه در حال کار هستند، قرار شد اگر اتوبوس جدیدی تهیه شد، به اعضای شورای شهر نشان داده شود.
ضرورت استفاده از تکنولوژی روز در ساخت و ساز
وی در ادامه درباره وضعیت ایمنی شهر اظهارداشت: جلساتی در ارتباط با زلزله و پایداری شهر از سوی کمیته عمران برگزار شد که باید به شکل تخصصی ادامه پیدا کند.
چمران درباره وضعیت ساختمان های ناایمن گفت: سال گذشته ستاد مدیریت بحران بررسی ساختمان های بلندمرتبه را از نظر آتش نشانی و همه جهات و پایداری بررسی کردند، برخی ساختمان ها را به دادستانی معرفی کردند که ناپایدار هستند و بالاخره به مسیر مشخص اجرایی رسیدند.
چمران درباره اینموضوع که آیا نظارت بر ساختمان های در حال ساخت صوری است ، گفت: متاسفانه کارها با علاقه و انگیزه خالصانه شکل نمی گیرد و در برخی موارد بسیاری از مجری ها در روزنامه اعلام میکنند که با دریافت مبلغی تائیدیه می دهند.
وی با بیان اینکه مهندس ناظر باید حداقل در هر مقطعی از ساختمان نظارت و بازدید داشته باشد ، گفت: ناظر و یا مجری که فقط امضا کند، صوری می شود و وقتی فشار آورده شود که همه باید مجری داشته باشند ، صوری بودن امضاها بیشتر میشود.
وی افزود: باید ساختمان سازی را با تکنولوژی روز جلو ببریم که نیازی به ریزه کاری های صوری و ظاهری نداشته باشیم.
هتک حرمت به قرآن توهش قرن بیستمی است
مهدی چمران در آغاز جلسه امروز ، قرآن سوزی در کشور های سوئد و دانمارک را محکوم کرد و این موضوع را توهش قرن بیستمی عنوان کرد و گفت: قرآن کتاب نجات دهنده انسانها است و حتی به عنوان کتاب نباید سوزانده شود و این موضوع توهش این افراد را نشان می دهد.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات خود موضوع قرآن سوزی را محکوم کردند و سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به هتک حرمت به قرآن کریم اظهارداشت: چند هفته گذشته شاهد آن بودیم که فردی جاهل در سوئد با مجوز پلیس این کشور اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرد.
وی افزود: این اقدام تعرض آشکار به مقدسات میلیونها مسلمان در جهان و نقض صریح آزادی دینی و اعتقادی بود که مجددا شاهد هتک حرمت به کلام الله در این کشور طی روزهای اخیر هستیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: آنچه از کشورهای اسلامی انتظار می رود موضع جدی و قاطع در برابر این اقدام که یک جنگ دینی بوده می باشد و به عنوان یک مسلمان و پیرو دین مبین اسلام ضمن محکوم کردن این اقدام خواستار واکنش از سوی تمام مسلمانان در چارچوب قوانین مقدس اسلام نسبت به این اهانت هستم.
شهروندان در ایام محرم نظافت پیرامون حسینیه ها را رعایت کنند
سوده نجفی در نکته دیگری با اشاره به پخش نذورات توسط شهروندان در ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) گفت: قبل از اینکه از شهرداری بخواهم نسبت به جمع آوری زبالهها از سطح شهر به ویژه حسینه ها و موکب ها توجه بیشتری داشته باشد از شهروندان شریف و عاشقان امام حسین(ع) و خاندان پاک آن حضرت، می خواهم تا نسبت به رعایت نظافت پیرامون حسینیه ها و استفاده از ظروف یکبار مصرف تجزیه پذیر که باعث آراستگی و شکوه هر چه بیشتر مراسمات این روزها می شود اهتمام لازم را داشته باشند.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سال های اخیر پاکبانان شهرداری تهران با حجم زیادی از زبالهها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در سطح شهر مواجه می شوند که این موضوع علاوه بر اینکه سیمای شهر را نامطلوب می کند، سبب بروز مشکلات زیست محیطی نیز می شود.
وی گفت: در همین راستا از معاونت خدمات شهری شهرداری می خواهم به فوریت نسبت به قراردادن سطل های زباله مناسب در مقابل حسینه ها و موکب های شهر اقدام کند.
ضرورت رسیدگی به گود جماران
نجفی با اشاره به گودهای رها شده در شهر تهران نیز گفت: یکی از گودهای رها شده در سطح شهر در محله جماران است که بر اساس گزارشی که ارائه شده این گود در مرحله خطرناکی قرار دارد و باید در این خصوص اقدام فوری صورت گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: با توجه به اینکه اجازه احداث ساختمانهای بیش از ۳ طبقه در این منطقه را نمی دهند سرنوشت این گود هنوز مشخص نیست.
وی از شهرداری تهران خواست با قید فوریت اقدامات لازم را در راستای انجام وظایف خود در خصوص گود جماران انجام دهد.
فاضلاب برجهای غرب تهران وارد جوی ها و کانال ها میشود
جعفر شربیانی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از معضلات اصلی و اساسی منطقه ۲۲ آب برای آبیاری فضای سبز و فاضلاب است و چالش جدی در این زمینه وجود دارد و فاضلاب نیز در منطقه ۲۲ با عدم تکمیل انشعابات روبه رو است و چالش های قابل توجهی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در دوره فعلی تلاش هایی صورت گرفته و همکاری های با شرکت فاضلاب انجام شده تا تصفیه خانه در منطقه ایجاد شود، گفت: این تصفیه خانه با پیشرفت قابل توجهی از سوی شرکت آبفا و وزارت نیرو مواجه نبوده است.
شربیانی تکمیل شبکه جمع آوری آب های سطحی در غرب تهران به ویژه منطقه ۲۲ را یکی از مشکلات مناطق غربی تهران عنوان کرد و گفت: فاضلاب مجتمع های بلندمرتبه به دلیل نبود زیرساخت حیاتی، به صورت غیرمجاز به جوی ها و کانال ها هدایت می شود و مجتمع ها زمینه ساز پر شدن زود هنگام چاه های فاضلاب می شوند.
وی ادامهداد: یکهزار میلیارد تومان برای راه اندازی پروژه فاضلاب منطقه ۲۲ در نظر گرفته شده و از ۲۳۷ کیلومتر ۱۰۶ کیلومتر باقی مانده و با توجه به عدم اتمام کار، هنوز انشعابی اختصاص نیافته است.
شربیانی به شرکت آب و فاضلاب تذکر داد و تاکید کرد: در راستای مدیریت بهینه فاضلاب مجتمع های مسکونی، با هدف تسهیل در اجرا و تکمیل تصفیه خانه باید اقدامات مقتضی با فوریت انجام شود.
ساخت و ساز جدید در محدوده برج میلاد مجاز نیست
زهرا شمساحسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز بر ضرورت حفظ یکپارچگی فضایی محدوده برج میلاد تاکید و اظهارکرد: کلان پهنه مربوط به مجموعه برج میلاد تهران متشکل از چهار بخش در اختیار شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، سازمان انتقال خون و بیمارستان میلاد است که این محدوده از جنبههای مختلف کاربری، حمل و نقل، تراکم و دید و منظر حائزِ ملاحظات گریزناپذیری است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: طبق مصوبه سال ۹۹ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص طراحی شهری مجموعه ۱۲۰ هکتاری و طرح جامع سه بعدی فاز ۲ برج میلاد و ضوابط تعیین شده برای محدوده مورد نظر، ساخت و ساز جدید در محدوده برج میلاد مجاز نیست و هرگونه تخریب و نوسازی در پهنههای مختلف نباید منجر به افزایش ارتفاع، سطح اشغال و زیربنای ابنیه موجود شود.
وی با بیان اینکه مجموعه برج میلاد علاوه بر نشانه شهری، به عنوان نمادی در مقیاس ملی و بین المللی محسوب میشود، خاطرنشان کرد: باید هرگونه تصمیمگیری پیرامون برج، نیازمند بررسی فنی مبتنی بر اصل منفعت عمومی شهروندان باشد.
احتمال وقوع بحران در بزرگراه آزادگان
میثم مظفر دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، به احتمال وقوع یک بحران قابل توجه در رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان که در مسیر جمع آوری آب های منطقه ۱۹ قرار گرفته است، تذکر داد و از شهردار تهران خواست شخصا ورود کند تا از این فاجعه بزرگ شهری جلوگیری شود.
وی اظهارداشت: در دو ماه گذشته فرونشستی در ابعاد ۶ در ۶ متر و به عمق یک و نیم متر در لاین تندروی بزرگراه آزادگان شکل گرفته که منطقه در اقدامی سریع با ۲۲ میکسل بتن ریزی کرده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که ستاد مدیریت بحران جلساتی در این خصوص برگزار کرده و با توجه به اینکه این موضوع ردیف بودجه نداشته هنوز تصمیم جدی برای آن گرفته نشده است.
سید جعفر تشکری هاشمی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز به وضعیت خیابان استاد شهریار به عنوان محور فرهنگی تذکر داد و با بیان اینکه این خیابان سال ۹۹ به پیاده راه تبدیل شد تا پاتوقی برای هنرمندان و اجتماع شهروندان باشد، گفت: این خیابان که سه سال پیش پیاده راه بود برای خودروها باز شده و به جولانگاه خودروها و پارکینگ تبدیل شده است.
این عضو شورا اظهارداشت: با توجه به هزینه های قابل توجه مادی و اجتماعی که برای این محلات صرف شده تا از ورود خودروها در امان باشند، با نادیده گرفتن سیاست های انسان محورانه، اکنون موجب بی اعتمادی شهروندان شده است.
ادعای غافلگیری در مهر ماه قابل پذیرش نیست
تشکری هاشمی همچنین با ارایه تذکر دیگری گفت: برنامه مدیریت شهری برای استقبال از سال تحصیلی جدید باید ارائه شود و ادعای غافلگیری و عدم پیش بینی نباید مطرح شود.
وی با اشاره به تذکر به ارایه طرح ویت لایحه برای نرخ کرایه سرویس دانش آموزان، گفت: این موضوع برای درگیر نشدن خانواده ها با رانندگان سرویس ها بود که تا کنون به شورا نیامده است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در تایید تذکر تشکری هاشمی، گفت: جلسات هماهنگی برای آغاز سال تحصیلی آغاز شده است.
وی ابراز امیدواریکرد که نرخ سرویس ها سریعتر در شورا ارائه و تصویب شود تا مردم با مشکل رو به رو نشوند.
انتقاد از ایجاد شکم سرا مقابل موزه ملی
چمران درباره وضعیت خیابان های که به پیاده راه تبدیل شده اند، به پیاده راه خیابان سی تیر اشاره کرد و گفت: عده ای وسط خیابان میایستند، می خورند، می نوشند و مشخص نیست وضعیت رفت و روب و نظافت و مسائل بهداشتی این محوطه چگونه است.
رییس شورای شهر تهران ادامهداد: چرا باید چنین شکم سرایی مقابل کتابخانه ملی و وزارت امور خارجه ایجاد شود، هرچند وزارتخانه هم انتقاد خود را اعلام کرده بود.
چمران با بیان اینکه دوستان ما در دوره های قبل این اتفاق را رقم زدند و باید تدبیری در مورد آن اندیشیده شود.
آب هشتصد هزار تومانی را به شهرداری ۶ میلیون می دهند
چمران همچنین با اشاره به خشک شدن درختان از وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: شرکت آب و فاضلاب برای آب آبیاری فضای سبز و درختان مبلغ بالایی می خواهد و مبلغ هشتصد هزار تومان را از شهرداری ۶ میلیون مطالبه میکند.
وی افزود: درست است که آنها فاضلاب را به آب تبدیل می کنند اما درختان در چیتگر و بوستان سرخه حصار و سایر نقاط شهر در حال خشک شدن است و آب داده نمی شود.
برخورد قهری مدیران دوره قبل با پروژههای سرمایهگذاری در تهران
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، ارائه گزارش مدیر عامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران در خصوص اهم فعالیت های انجام شده و برنامه های در دست اقدام این سازمان را در دستور کار قرار دادند.
نوید خاصهباف در در ارایه گزارش خود، گفت: از هر ۱۰۰ پروژه سرمایه گذاری ۴۶ طرح دارای مشکل است و علت عمده این است که در دوره قبلی به دلایل مختلف مورد برخورد قهری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ۱۱ پروژه کلان به طرح تبدیل شده و ۹ طرح نیز در حال بررسی است و ۱۶ پروژه قابل وصول با سرعت بیشتر مورد بررسی جدی تر است و از ۳۰ پروژه با اولویت بعدی نیز ۹ پروژه تعیین تکلیف شده است.
وی گفت: تاکنون مشکلات پارکینگ طبقاتی گرات، بیمارستان آتیه ۲، سینما باران، مجتمع مسکونی نیلوفر، تجاری اداری سعدی، یاس، خلیج فارس و مدائن به طور کلی حل و فصل شده است.
به گفته وی، از ۳۰ پروژه بلاتکلیف که تعدادی از آنها پیشرفتی نداشتند، مشکلات تعدادی از آنها برطرف شد و مجتمع تجاری شهر آفتاب نیز به نتیجه رسید و آماده واگذاری است.
بلاتکلیفی ۸۰ هزار میلیارد تومان از اموال شهر
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز گفت: در ادامه فعالیتهای نظارتی که بر عهده شوراست از چند ماه پیش کمیسیون برنامه و بودجه بررسی عملکرد پروژههای سرمایه گذاری شهرداری را در دستور کار قرار داد و گزارشی در کمیسیون با حضور معاون مالی شهرداری و مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری ارائه شد و وضعیت پروژهها مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: همچنین سازمان سرمایه گذاری و مشارکت مردمی اقدامات انجام شده را ارائه دادند و گزارش برای ارائه در صحن شورا تکمیل شد.
آخوندی گفت: براساس گزارشی که آماده شده، ۴۶ پروژه از پروژههای سرمایه گذاری به نتیجه نرسیدند که بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان منابع شهرداری بلاتکلیف مانده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: از این ۴۶ پروژه، ۴۳ پروژه ساختمانی ۳ پروژه غیر ساختمانی بوده که ۴۳ در قالب مشارکت مدنی دنبال شده است، همچنین این ۴۶ پروژه بیشتر در منطقه ۱۶.۱۸.۲۲.۲۱.۳.۱۰.۱۹ قرار دارد و از حیث پیشرفت فیزیکی، وضعیت پیشرفت ۲۴ پروژه زیر ۵۰ درصد، ۱۲ پروژه بیش از ۸۰ درصد و ۹ پروژه بین ۵۰ تا ۸۰ قرار گرفته که برخی از سال ۷۳ تاکنون بلاتکلیف هستند.
نامه اعضای شورای شهر به وزیر راه و شهرسازی/ضرورت زیرزمینی کردن مسیر ریلی راهآهن تهران- اهواز
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران از ارایه نامه اعضای شورای شهر به وزیر راه برای زیرزمینی کردن مسیر ریلی راهآهن تهران- اهواز خبر داد.
در متن این نامه که به خبرنگاران حاضر در صحن شورای شهر تهران نیز ارایه شد، آمده است: مجاورت حریم راه آهن در نقاط مسکونی به ویژه در شهرها که از تراکم جمعیت بالایی برخوردار هستند منجر به بروز چالشهای متعدد در زمینه آلودگیهای زیست محیطی و بهداشتی مخاطرات ایمنی و مشکلات اجتماعی خواهد شد با عنایت به موارد مطروحه کلانشهر تهران با گسترش پهنههای شهری و افزایش جمعیت در مناطقی در مجاورت حریم راه آهن به ویژه راه آهن تهران اهواز با چالشها و مسائل مختلفی مواجه شده و همین امر زمینه نارضایتی ساکنان ( تصویر استشهاد محلی به پیوست ارائه میگردد) را به وجود آورده است.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این نامه تاکید کردند: در این راستا در جهت حفظ سلامت شهروندان و رعایت حقوق عامه دستور فرمائید ترتیبی اتخاذ گردد تا نسبت به زیرزمینی کردن این مسیر ریلی اقدام مقتضی انجام شود.
توجه به سرمایه گذاری خرد با ایجاد صندوق پروژه
همچنین در ادامه این جلسه و ارایه گزارش مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری، لطف اله فروزنده معاون شهردار تهران، اظهار داشت: در دوره قبل اغلب پروژه ها را به مراجع قضایی ارجاع داده بودند که این روند را متوقف کردیم و برای ۱۶ پروژه بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی تعاملاتی داشتیم و اعتقاد بر این بود که می توان با مذاکرات به نتیجه رسید.
وی با بیان اینکه جلب اعتماد سرمایه گذاران یکی از رویکردهای شهردار است، افزود: مهمترین مشکل فرایند سرمایهگذاری است و باید آسیب شناسی های لازم در این خصوص انجام دهیم.
وی ادامه داد: در شهرداری تهران نگاهی با برچسب فساد به سرمایه گذاری نداریم و برای نمونه شهردار تهران در پروژه هزار و یک شب و باملند شخصاً موارد را پیگیری کرد.
فروزنده اظهار داشت: ابزار نوین و ایجاد صندوق های پروژه برای ایجاد احساس مالکیت در مردم و اعتمادسازی بیشتر آنها شکل خواهد گرفت و هر سه ماه یکبار گزارش اقدامات سازمان سرمایه گذاری را ارائه می کنیم.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی گزارش حسابرس رسمی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حسابرسی «شرکت توسعه مجتمع های ایستگاهی مترو تهران و حومه، برای سال مالی ۱۴۰۱» را در دستورکار قرار داده و آین گزارش را تصویب کردند.
برگزاری انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر در مرداد ماه
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره انتخابات جلسه هیات رئیسه شورای شهر تهران برای سال سوم اظهار داشت: این انتخابات در مرداد ماه برگزار و مجددا هیات رئیسه تعیین تکلیف می شود.
وی درباره احتمال تغییرات در هیات رئیسه شورای شهر، گفت: پیشبینی ام به عنوان یک عضو نه به عنوان سخنگو، این است که احتمالا رئیس و نایب رئیس شورای شهر تهران تغییر نمی کند.
نظارت مستمر بر ساماندهی محوطه تئاتر شهر
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره ساماندهی محوطه تئاترشهر نیز گفت: با همکاری شهرداران مناطق ۱۱ و ۶ شرکت شهربان و حریمبان و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران، نیروی انتظامی و قوه قضائیه این کار انجام شد.
وی با بیان اینکه نظارت مستمر بر ساماندهی محوطه تئاتر شهر انجام می شود، گفت: نظارتها بر عدم بازگشت دستفروشان و بساطگستران حول پارک دانشجو و تئاتر شهر ادامه دارد.
وی افزود: شاید در برخی ساعات شاهد حضور این افراد برای مدت کوتاه باشیم اما به طور کلی اتفاقات خوبی در خصوص ساماندهی این محدوده صورت گرفته و هماکنون نیز شاهد برگزاری رویدادهای فرهنگی از جمله مراسم تعزیه هستیم.
به گفته وی ، پس از مدتها ساماندهی در این محدوده اتفاق افتاده و نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیز پا به پای مدیریت شهری در این موضوع همکاری داشتهاند.
نادعلی افزود: شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران نیز جهت فعالیت دستفروشان و بساطگستران بنا دارد زمینی را در همان اطراف برای این افراد در نظر بگیرد.
وی همچنین از ساماندهی اجتماعی بوستان دانشجو خبر داد و افزود: پس از ساماندهی دستفروشان و بساطگستران در این محدوده بنا داریم ساماندهی اجتماعی بوستان دانشجو را در قرارگاه اجتماعی پیگیری و دنبال کنیم.
افزایش سرویس دهی مترو در دهه اول محرم
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره افزایش ساعت سرویسدهی شرکت مترو تهران در دهه اول محرم به شرکتکنندگان در عزاداریها گفت: شهرداری تهران در مناسبتهای فرهنگی شایسته و بایسته اقدامات خود را انجام داده و به نظر میرسد احتمال دارد در تاسوعا و عاشورا ساعتهای سرویسدهی مترو افزایش دهد.
وی افزود: شایسته است که این کارو افزایش ساعت کاری انجام شود.