به گزارش ایرنا، سرهنگ «سید علی حسینی» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: سال گذشته در این مدت ۲۷ نفر بر اثر حوادث رانندگی درون شهری جان خود را از دست دادند و امسال این عدد به ۲۹ نفر رسید.
وی بیان کرد: تعداد مصدومین حوادث رانندگی درون شهری استان مرکزی نیز در سه ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه قبل، ۶ درصد افزایش یافته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: در این مدت بیش از ۳۰۰ هزار برگ جریمه در شهرهای استان صادر و اعمال قانون صورت گرفته است.
سرهنگ حسینی اظهار کرد: در بحث فرهنگسازی ترافیک اقدامات مناسبی انجام شده و در این مدت، یکهزار و ۷۰۰ همیار پلیس، ۲۳ هزار نفر از طریق شبکههای مجازی، ۵۷۳ نفر رانندگان وسایل نقلیه عمومی، ۲۱۵ نفر از راکبین موتورسیکلت پرخطر و ۱۷۸ نفر از کارکنان مراکز دولتی آموزشهای ترافیکی را فرا گرفتند.
وی عنوان کرد: در سه ماه اول امسال ۷۱ دقیقه برنامه تلویزیونی و ۱۰۷ دقیقه برنامه و پیام فرهنگی ترافیکی نیز از طریق صدا ارایه شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد حوادث ترافیکی منجر به فوت درون شهری این استان، عابرین پیاده است.
سرهنگ حسینی اظهار کرد: تردد عابرین پیاده یکی از معضلات مهم بویژه در شهر است که در یک اقدام مشترک بین دستگاهی، برنامهای در راستای کاهش تصادفات رانندگی در استان مرکزی تدوین و به شهرداریها ابلاغ شده است که در این برنامه بحث عابرین پیاده باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی گفت: در اجرای هر طرح عمرانی باید تردد عابر پیاده و مسایل اجتماعی آن در نظر گرفته شود و طرحهای ویژهای در راستای ایمنی عبور عابرین در شهر اراک اندیشیده شده که به زودی و به شکل نمونه آزمایشی در خیابان شهید شیرودی اجرا میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: در این خیابان که به طول حدود ۷۰۰ متر است، پنج نقطه برای عبور ایمن عابرین در نظر گرفته شده و نصب چراغهای هوشمند عابر پیاده نیز در این خیابان پیشبینی شده است.
سرهنگ حسینی عنوان کرد: یکی از مشکلات ترددی و ترافیکی شهر اراک میدان ولیعصر(عج) است که در آینده نزدیک باید به تقاطع تبدیل شود و به طور قطع با راهاندازی طرح توسعه بیمارستان ولیعصر (عج) معضلات ترافیکی زیادی در این محدوده رخ میدهد.
وی گفت: هسته مرکزی شهر اراک از دیگر مشکلات است که اجرای بیشتر پیادهراهسازی در این منطقه نقش موثری در کاهش معضلات ترافیکی دارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: توسعه فرهنگ دوچرخهسواری با ایجاد گذرگاههای امن در دستور کار جدی قرار دارد.
سرهنگ حسینی عنوان کرد: بسیاری از راکبین موتورسیکلت گواهینامه مجاز موتورسیکلت ندارند و این افراد مشکلات زیادی را در تصادفات ایجاد کردهاند و در این راستا طرح گواهینامه آسان مطرح شده که در سطح کشور اجرا و به زودی ابلاغ میشود.
وی گفت: تعداد زیادی از خودروها و موتورسیکلتها به دلیل تخلفات از سالهای گذشته در پارکینگها نگهداری میشوند که برای آزادسازی آنها فرایندی تسهیلی تعریف شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: خودروها و موتورسیکلتهایی که بیش از یک سال در پارکینگها توقیف هستند میتوانند از امروز (اول مردادماه) به مدت سه ماه نسبت به تحویل وسایل نقلیه خود اقدام کنند و در این راستا تخفیفات ویژهای در نظر گرفته شده است.
سرهنگ حسینی اظهار کرد: افرادی که مراجعه نکنند، مطابق قانون وسایل آنها با دستور مقام قضایی به فروش میرسد.
وی تصریح کرد: شناسایی پلاکهای مخدوش نیز از دیگر برنامههای در دستور کار پلیس راهور استان مرکزی است که به صورت میدانی و هوشمند با هماهنگی مقامات قضایی اجرا میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: مخدوش کردن پلاک وسایل نقلیه تخلف نیست، بلکه جرم است و بین ۶ ماه تا یک سال قانونگذار برای آن حبس در نظر گرفته است.
سرهنگ حسینی یادآور شد: مقدمات تاسیس آموزشگاه رانندگی ویژه بانوان در استان مرکزی انجام شده و به زودی در اراک افتتاح میشود و در آینده نزدیک تعداد این آموزشگاهها در اراک به ۲ مرکزی میرسد و در بقیه شهرستانها که ظرفیت داشته باشند نیز ایجاد میشود.
وی در خصوص نقش خودروها در آلودگی هوای اراک نیز گفت: تردد خودروها بویژه در مناطق پر ترافیک در آلودگی هوا تاثیرگذار است اما دلیل بیشتر آلودگی این شهر فعالیتهای صنعتی است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: اراک شهری تک هستهای است که حجم زیادی از تقاضاهای سفر به دلیل مراکز پزشکی و درمانی و میوهفروشیها در مرکز شهر است و این مهم در افزایش ترافیک نقش موثری دارد.
سرهنگ حسینی عنوان کرد: وجود ۲ کمربندی در شهر اراک از دیگر مشکلات در افزایش ترافیک و آلودگی هوا است که زیرساختهای لازم برای رفع مشکلات ترافیکی آنها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تقاطعهای غیرهمسطح زیادی در اراک ایجاد شده که جای تقدیر دارد و این مهم باید در سایر نقاط و همچنین در شهر ساوه مورد توجه جدی قرار گیرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: آرامستان اراک یکی از نقاط پرحادثه است که تاکنون چندین نشست برای بهبود وضعیت این منطقه برگزار شده و چندین طرح تعریف شده که امید است در آینده نزدیک مشکل این محدوده نیز حل شود.
سرهنگ حسینی اظهار کرد: طرح ویژهای نیز برای دور زدن در مسیر کوی علی بنابیطالب (ع) به میدان بسیج در حال انجام است و دور برگردان جاده فراهان از دیگر نقاط حادثهخیز است که باید شهرداری نسبت به رفع آن اقدام کند.
وی گفت: کمربندی شمالی اراک سه نقطه حادثهخیز داشت که دوربرگردان مقابل پلیسراه آن مسدود شد، پیچ طرمزد آرامسازی موقتی شده اما باید اصلاح شود و در زیرگذر میدان فراهان نیوجرسیهایی نصب شده که در کاهش حوادث رانندگی نقش موثری داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: ۳۶ نقطه حادثه خیز درون شهری در این استان وجود دارد که بیش از ۱۵ نقطه آن در شهر اراک و هماکنون رفع ۱۰ نقطه آن در دست شهرداری است.
سرهنگ حسینی در خصوص فعالیت هیاتهای عزاداری اباعبداللهالحسین(ع) نیز گفت: حضور ویژه هیاتهای عزاداری از شب گذشته در خیابانهای شهری آغاز شده و تدابیر لازم برای اعمال محدودیت مقطعی انجام شده و به صورت ویژه در شب و روز تاسوعا، شب و روز عاشورا و شام غریبان محدودیتهای سنگین اعمال میشود.
وی گفت: انتظار است هیاتهای عزاداری کمترین اشغال را در سطح خیابانها داشته باشند و رانندگان وسایل نقلیه نیز در این روزها بویژه در شب که مردم برتن لباسهای تیره و مشکی بر تن دارند، با دقت بیشتر برانند و تلاش کنند تا مسیر عبور آمبولانسها را آزاد کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.