به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد راستین روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پنج و نیم هکتار از ۹ میلیون و هفت دهم هکتار مساحت استان سمنان در زمره حوضه آبخیز قرار دارد، ابراز کرد: از این میزان ۲ میلیون هکتار در پهنه سیلخیز است که همین مهم اهمیت انجام این عملیات آبخیزداری را بیش از پیش مشخص میکند.
وی با بیان اینکه در انجام عملیات آبخیزداری همواره از روند اجرای طرحها نیز بازدید میشود، تصریح کرد: تاکنون با حجمی حدود ۳۵ هزار مترمکعب و ۳۵۰ هزار متر مکعب عملیات خاکی اجرا شده است که توانست در ذخیرهسازی آب نقشی مهم ایفا کند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۲۶مورد بند خاکی طی سه سال گذشته در استان با هدف کنترل سیل و آبخوانداری مورد بهره برداری قرار گرفت و طی همین مدت ۱۲۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای احداث این بندها اعتبار تخیص یافت.
وی افزود: با این اعتبار طبق برنامهریزی انجام شده بیشترین تعداد بند خاکی طی سالهای اخیر با اجرای ۵۱۴ هزارمتر مکعب عملیات خاکی ساخته شد.
راستین هدف از اجرای طرحهای آبخوانداری و کنترل سیل را جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش اثرات خشکسالی و تغییر اقلیم، تغذیه سفرههای زیرزمینی، استحصال آبهای سطحی، کاهش خسارات سیل به تأسیسات زیر بنایی و اراضی کشاورزی و باغها دانست و ادامه داد: این بندهای خاکی بر اساس ضرورت و شناسایی مناطق سیلخیز در تمام شهرستانهای استان احداث شده است.
وضعیت اختصاص اعتبارات سفر دولت به حوضه منابع طبیعی و آبخیزداری
به گفته راستین، در سفر دولت سیزدهم به استان سمنان یکهزارو ۳۰۰ میلیارد ریال کل اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری، بیابانزدایی استان مصوب ش و ۳۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات سفر دولت سیزدهم به استان برای بخش های آبخیزداری و بیابانزدایی استان اختصاص یافت.
وی افزود: ۲۵۰ میلیارد ریال از این اعتبار در بخش آبخیزداری و تکمیل طرح های نیمهتمام باقی مانده از سال های قبل و طلب پیمانکاران و ۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های احیای مراتع و بیابان زدایی است.
وی تاکید کرد: از محل تخصیص اعتبارات مصوب سفر دولت سیزدهم برای سال ۱۴۰۲ اجرای طرح آبخیزداری و آبخوانداری برای پوشش یکهزار هکتار وسعت حوضه های آبخیزداری استان سمنان پیش بینی شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: با توجه به اهمیت منابع آب وخاک کشور و لزوم حفاظت از این منابع محدود، هماهنگی درحوضه های آبخیز به منظور ایجاد توسعه پایدار اجتنابناپذیر است، از طرفی وقوع سیلاب های مخرب باعث بروز خسارات مالی وجانی، هدررفتن منابع آب، فرسایش و هدررفتن خاک حاصلخیز کشاورزی می شود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.