به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حمزه شکیب» امروز (یکشنبه) در نشست خبری با بیان اینکه هزینه ساخت مسکن در سال ۱۴۰۲ برای واحدهای یک تا دو طبقه متری پنج میلیون تومان و برای ۱۶ طبقه متری ۱۰ میلیون تومان عنوان میشود، این نرخها را معقول ندانست.
وی افزود: این در حالی است که قیمت واقعی مسکن در هیچ ساختمانی کمتر از ۱۰ میلیون تومان نیست و در ساختمان های بیش از ۱۶ طبقه متری ۱۸ تا ۲۱ میلیون تومان است.
شکیب با بیان اینکه شرح خدمات و میزان ساعتهای کار، مشخص و به وزیر راه و شهرسازی ارائه و پیشنهاد شده است، بیانداشت: به همین منظور کمیتهای هفت نفره برای بررسی شیوه های جدید در حوزه تعیین نرخ های تعرفه تشکیل شده است.
یکهزار ساختمان بالای ۱۲ طبقه در تهران مستعد ایجاد حریق است
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه مبحث ملی مقررات ساختمان از سال ۹۲ تصویب اما هنوز اجرایی نشده است، گفت: این در حالی است که اگر ماده ۲۲ این مبحث به خوبی پیاده سازی میشد، شاهد بروز حوادثی مانند پلاسکو نبودیم.
شکیب افزود: یکهزار ساختمان بالای ۱۲ طبقه در شهر تهران وجود دارد که مستعد ایجاد حریق هستند که باید به صورت ویژه مراقب بود تا دیگر حادثه ای پیش نیاید.
ایجاد نرم افزاری به عنوان شناسنامه فنی ساختمان
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه به دنبال راه اندازی سامانه ای به عنوان شناسنامه فنی ساختمانها هستیم، گفت: هدف این است که همه مراحل روند ساخت در این سامانه بارگذاری تا از حالت صوری بودن خارج شود.
شکیب با اشاره به اینکه هر خانوار ایرانی ۴۵ درصد از درآمد خود را صرف تامین مسکن می کند، افزود: سازمان نظام مهندسی با ورود جدی به ارتقای کیفیت ساخت و ساز و شفافیت در سازمان و سازوکارهایی که میتواند وجود داشته باشد، به دنبال این است که کیفیت را در این حوزه بالاتر ببرد.
وی ادامهداد: رویکرد ما این است که باید روندی ایجاد شود تا کیفیت ساخت و ساز افزایش یافته و سطح عملکرد در حوزه ساخت و ساز ارتقا یابد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اضافهکرد: در این صورت، با تامین امنیت جانی مردم، کاهش میزان خسارت را نیز در دستور کار قرار میگیرد. پیشنهاد ما این بوده که این مهم در مقررات ملی ساختمان گنجانده شود؛ در این صورت اگر چه حدود هفت تا ۱۰ درصد هزینه برای ساخت چنین ساختمان هایی بالا می رود اما حدود ۴۰ درصد عمر مفید ساختمان ها را افزایش می دهد.
متوسط عمر ساختمانها در ایران ۳۰ تا ۴۰ سال است
شکیب با بیان اینکه متوسط عمر ساختمانها در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ سال است، گفت: در صورت پیاده کردن طراحی بر اساس عملکرد و رویکرد جدید می توانیم این رقم را به ۱۰۰ سال برسانیم که این طرح را در نهضت ملی مسکن میتوانیم پیاده سازی کنیم.
الزامی شدن برچسب انرژی از ابتدای سال ۱۴۰۲
وی با اشاره به اینکه برچسب انرژی به عنوان یک الزام در ساخت مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۲ در حال اجرایی شدن است، بیانداشت: پایان کار ساختمانها یا همان برگ سبز از این پس فقط با برخوردار بودن از حداقل استانداردها در زمینه انرژی صادر می شود.