به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد طاهریان روز یکشنبه در نشست با رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان افزود: کتابخانههای عمومی با هدف توسعه مباحث فرهنگی به ویژه سرانه مطالعه باید از نظر اعتباری تقویت شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانههای عمومی استان سمنان، گفت: در سالهای گذشته کتابخانههای عمومی بیشتر به خدمات امانت کتاب، بازگشت کتاب و در اختیار قرار دادن سالنهای مطالعه میپرداختند، ولی در حال حاضر رویکرد کتابخانههای عمومی تغییر کرده است و تلاش کارکنان نهاد کتابخانههای عمومی کشور معرفی کتابخانههای عمومی به عنوان یکی از مهمترین پایگاههای فرهنگی، آموزشی و علمی در کشور است.
طاهریان با بیان اینکه کتابخانه مرکزی سمنان به عنوان بزرگترین مجموعه کتابخانهای استان در حال حاضر بیش از هشت هزار نفر عضو دارد، ابراز کرد: این ظرفیت توجه ویژه مسئولان استان به خصوص در بحث اعتبار لازم برای هزینههای نگهداری، افزایش تجهیزات و فضای جدید کتابخانهای را در مرکز استان طلب می کند.
وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خاطرنشان کرد: برای برگزاری و مشارکت شایسته و در شأن مردم در این جشنواره نیازمند مساعدت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هستیم.
حوزه فرهنگ باید سهم بیشتری در سفر دوم آیت الله رئیسی داشته باشد
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان نیز اظهار داشت: اولویت مجموعه مدیریت استان ایجاد زیرساختهای توسعه است. کتابخانههای عمومی از ارکان اصلی فرهنگ هستند و فرهنگ هم از ارکان اصلی زیرساخت توسعه است.
نادر مالکی یکی از عوامل افزایش سرانه مطالعه در استان سمنان را توسعه فضای کتابخانهای دانست و گفت: تلاش می شود در سفر دوم آیت الله رئیسی رییس جمهوری به استان سمنان اعتبارات خوبی در حوزه فرهنگ مکتوب و کتابخانههای عمومی تخصیص داده شود.
وی افزود: حمایت دولت از نهادهای فرهنگی مثل نهاد کتابخانههای عمومی مؤثر است و هرچقدر حمایت بیشتری در این زمینه صورت گیرد، شاخص زیربنای کتابخانهای و بهتبع آن افزایش سرانه مطالعه در استان افزایش می یابد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان با تاکید بر تداوم حمایت و مشارکت در برگزاری دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: مشکلات تخصیص اعتبارات فرهتگی نیز مرتفع می شود.
استان سمنان ۷۵ کتابخانه عمومی دارد و حدود ۹۵ درصد روستاهای دارای جمعیت بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در استان دارای کتابخانه عمومی هستند.