قرارداد مشارکت مدنی بانک ملی ایران با شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج فارس در راستای اجرای طرح ارتقا و نوسازی تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس در مراسمی با حضور استاندار هرمزگان و برخی صنایع مستقر در غرب بندرعباس منعقد و مبادله شد.
استاندار هرمزگان در حاشیه این مراسم گفت: امروز سه قرارداد در خصوص اجرای این طرح به امضا رسید که یک قرارداد بانکی و سه قرارداد با صنایع بود.
مهدی دوستی افزود: فاضلاب یکی از چالشهای اساسی شهر بندرعباس بود که حتی به پیشران اقتصادی هرمزگان یعنی گردشگری هم آسیب میزد.
وی یادآور شد: بخشی از قراردادها سال گذشته امضا و امروز هم سه قرارداد دیگر امضا شد و در مجموع برای ۷۰ هزار متر مکعب از روزانه 85 هزار متر مکعب پساب فاضلاب بندرعباس قرارداد منعقد شد.
دوستی گفت: منابع این قراردادها که سه قرارداد با صنایع بسته و یک قرارداد در قالب مشارکت مدنی با بانک ملی منعقد شد کمک بسیاری برای این طرح است.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع بهکارگیری از روشهای نوین تأمین مالی یکی از راههای پیش برنده بوده و در همین مدت کوتاه میزان پیشرفت طرح از صفر به ۳۰ درصد رسیده است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه افزونبر ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد اجرایی منعقد شده است، خاطرنشان کرد: تعهد بانک ملی یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که از ۴۷۰ میلیارد تومان مرحله اول حدود ۱۲۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
دوستی بیان کرد: یعنی ۲ قسط این قرارداد پرداخت شده که در نوع خود جالب است، چونکه به طور معمول پرداختها پس از انعقاد قرارداد آغاز میشود.
وی تصریح کرد: اما در این طرح ۱۲۰ میلیارد تومان پرداخت و تبدیل به کالا و خدمات شده است و یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هم برای گام بعدی در نظر گرفته شده که در مراسمی و فرآیندی که طی میشود به امضا خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:
استاندار هرمزگان بیان کرد: بخش دیگری هم حدود ۱۴ هزار و ۷۰۰ متر مکعب پساب باقیمانده است که باید با یکی از صنایع قرارداد آن امضا و پرونده مالی طرح بسته شود.
دوستی اضافه کرد: صنایعی که امروز قرارداد امضا کردند شامل پالایشگاه نفت بندرعباس، صبا فولاد و فولاد مادکوش میشود، اکنون ایمیدرو مالک ۱۵ هزار متر مکعب در روز است و برای باقیمانده متقاضی وجود دارد و دغدغه متقاضی وجود ندارد.
وی افزود: ضمن اینکه امیدواریم بتوانیم از ظرفیت بانک توسعه اسلامی هم برای این طرح استفاده کنیم و پرونده پساب فاضلاب بندرعباس بسته شود.
دوستی خاطر نشان کرد: فاضلاب بندرعباس هم طرح گرانی است چونکه آب شور دریا تبادلهایی با فاضلاب دارد و آب با شوری بالا وارد فاضلاب میشود.
وی گفت: بدین ترتیب مجبور هستیم بستههای شیرین سازی را در فاضلاب پیشبینی کرده و باید یک مرحله شیرین سازی انجام شود، مدت اجرای طرح سه ساله پیشبینی شده که ۲ سال از زمان آن باقیمانده و امیدواریم در زمان وعده داده شده به اتمام برسد.
مسالهای هم در زمینه گسترش شبکه فاضلاب وجود دارد، چون اکنون بنا داریم بخشی از بافت فرسوده که در طرح نبودند و ساخت و سازهایی که انجام میشود را هم به این طرح اضافه شود.