مشهد-ایرنا- رییس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار گفت: ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی و زیربنایی در منطقه آزاد چابهار تعریف شده و اکنون در حال اجرا است.

به گزارش ایرنا، امیر مقدم روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی (مشهد) در گفتگو با رییس و خبرنگاران مرکز مشهد افزود: از دانش و توانایی پیمانکاران ایرانی در مراحل طراحی، مدیریت و اجرای طرحهای عمرانی چابهار بهره گرفته شده است، این طرحها به توسعه یافتگی در حوزه زیرساختهای این منطقه ختم می شود که باید بسته های فرهنگی و اجتماعی در کنار آن وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: چابهار در استان سیستان و بلوچستان با وجود ظرفیتهای بالقوه بسیار، کاستی های زیادی در توسعه یافتگی دارد که بالفعل کردن این ظرفیت ها و تولید ثروت نیازمند تلاش وافر است.

رییس هیات مدیره منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار افزود: این در حالی است که مردم ساحل نشین چابهار انتظار دارند که این منطقه را خوب و باشکوه متناسب با انتظارات از آن بسازیم.

وی بیان داشت: منطقه آزاد چابهار ۸۲ هزار هکتار وسعت دارد که ۳۳ روستا و شهر چابهار را به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور در اختیار دارد، این منطقه از دو اسکله سازمان یافته در بندر شهید بهشتی و بندر شهید کلانتری برخوردار است.

مقدم ادامه داد: بر اساس طرح جامعی که در منطقه چابهار تعریف شده، صنایع سنگین و متوسط، صنایع گردشگری، مسکونی و اقامتی قرار گرفته اند تا بتوان با بهره گیری از قوانین مترقی، به سرعت به سمت آن مدینه فاضله و رنج گشایی از گنج پنهان چابهار حرکت کرد.

وی با اشاره به بازتعریف ماموریتها و راهبردها و سیاست گذاریها در منطقه آزاد چابهار گفت: ماموریت ما این است که چابهار را به یک منطقه تجاری، صنعتی و ترانزیتی تبدیل کنیم و از جاذبه های گردشگری فراوانی که در آن وجود دارد به عنوان یک مکمل توسعه یافتگی تجاری بهره گیریم تا به عنوان یک قطب گردشگری معرفی شود.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار اظهار داشت: کریدور یا محور شمال - جنوب یا کریدور شرق که خاستگاه آن از بندر چابهار شروع می شود و می تواند ثروت چند میلیارد دلاری برای کشور از محل ترانزیت و لجستیک به همراه داشته باشد، طبیعی است که باید یک کار هوشمند، علمی و درست در حوزه زیرساختهای آن انجام گیرد و پس کرانه برای این حجم از ترانزیت فراهم شود.

وی اضافه کرد: طرحهای خوبی هم در جهت محرومیت زدایی چابهار نیز انجام گرفته که از جمله آن آبرسانی به روستای "تیس"، تامین آب آشامیدنی برای منطقه مرزی ریمدان و رساندن آب از طریق خط انتقالی به طول ۵۴ کیلومتر به مرز است که بیش از ۱۴ پارچه آبادی را از آب بهداشتی و پایدار بهره مند می کند.

مقدم گفت: در این راستا طرحهایی برای توسعه یافتگی اسکله "تیس" و افزایش خدمات ورزشی و اجتماعی در آنها، ایجاد استادیوم کریکت و دهکده ورزشی "پیلبند" نیز در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم اجرای همه طرحها تا ۲ سال و نیم آینده به اتمام برسد.