تهران - ایرنا - کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گزارش«مدیریت بازار کالاهای استراتژیک گندم و برنج» از اقدامات دولت در راستای تأمین امنیت غذایی کشور قدردانی کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز دوشنبه (۲ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد بررسی نحوه سیاستگذاری دستگاه‌های متولی در حوزه مدیریت بازار کالاهای استراتژیک گندم و برنج در کشور در دستور کار قرار گرفت.

در این باره علیرضا نظری سخنگوی کمیسیون کشاورزی گزارش این کمیسیون را قرائت کرد که در این گزارش آمده است: به استناد مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۲ از محل ردیف ۱۵ جدول مصارف تبصره ۱۴ و نیز جزء(۶) بند (الف) همین تبصره با عنوان "منابع حاصل از حذف خانوارهای غیرمشمول"، حدود مبلغ ۱۰۲ هزار میلیارد تومان منابع با عنوان " یارانه نان " پیش بینی شده است. این درحالیست که با در نظر گرفتن خرید حداقل ۸/۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری و با احتساب قیمت خرید تضمینی اعلامی ۱۵هزار تومان به ازای هر کیلوگرم گندم، نیاز به مبلغی بالغ بر ۱۲۸ هزار میلیارد تومان می باشد که این رقم، ۲۶ هزار میلیارد تومان بیشتر از اعتبار پیش بینی شده در قانون است.

این گزارش می افزاید: لازم است در اسرع وقت، تدابیر کافی در جهت تأمین منابع مورد نیاز از طرق مختلف، از جمله ارائه لایحه اصلاحی قانون بودجه سال ۱۴۰۲ اتخاذ شود.

«مطابق با بررسی‌های صورت گرفته در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی طرح و مدل مصوب اجرایی مناسبی که دربردارنده مباحث زیربنایی، تحقیق و پژوهش در زمینه به زراعی و به نژادی، بازرگانی و تنظیم بازار ، صادرات و صنایع تکمیلی در حوزه محصولات راهبردی و استراتژیک برنج و گندم باشد ارائه ننموده و لازم است در اسرع وقت اقدامات لازم در این خصوص با هدف ساماندهی ریشه‌ای بازار تولید و مصرف این محصوالت در کشور صورت گیرد.»

در ادامه این گزارش تاکید شده است: با توجه به ارائه آمارهای متفاوت از میزان انباشت برنج مازاد در مبادی تولید و نزد کشاورزان، لازم است در اسرع وقت سامانه‌ای برای خوداظهاری کشاورزان مشمول دراین خصوص ایجاد و اطلاع رسانی لازم برای مراجعه به این سامانه صورت گیرد. بدیهی است این اقدام امکان برآورد دقیق میزان انباشت برنج مازاد با هدف اتخاذ تصمیمات بهینه را میسر خواهد کرد.

کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلام اینکه کشور با شرایط دشواری که از تحمیل تحریم‌های ناجوانمردانه خارجی و نیز تبعات اجتناب ناپذیر مناقشات منطقه‌ای به وجود آمده مواجه است، تاکید کرد: در ماه های اخیر، اقدامات مناسبی توسط دولت در راستای تأمین امنیت غذایی کشور صورت پذیرفته است که جای تشکر دارد.

این کمیسیون از دولت درخواست کرد تا در راستای تأمین منافع و رضایت‌مندی کشاورزان گام های موثرتری بردارد.

متن کامل گزارش را اینجا ببینید.