به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا از شبکه خبر ۲۴ آفریقای جنوبی، "پرفسور انیل سوکلال" نماینده ویژه آفریقای جنوبی در روابط با اتحادیه اقتصادی بریکس و کشورهای آسیایی (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) اعلام کرد که اگرچه "امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری فرانسه پیشتر و بارها تاکید کرد که تمایل وافر دارد در نشست امسال بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی شرکت کند، اما دعوتنامه ای در این خصوص برای او صادر نشده است.
وی طی نطقی درباره بریکس که نشست امسال آن در آفریقای جنوبی اعضای جدیدی به آن می پیوندند، گفت: "نمایندگان ۶۹ کشور از جنوب سیاسی جهان، از جمله رهبران ۵۴ کشور آفریقایی، اما نه کشورهای غربی، به این نشست دعوت شده اند.
سوکلال افزود: "در حالی که هیچ نماینده غربی به این نشست دعوت نشده است، آنها (غربی ها) همچنان با کشور میزبان در تماس هستند تا به گونه ای حضور خود را در نشست بریکس در ژوهانسبورگ قطعی کنند. با این وجود هنوز هیچ یک از نمایندگان قدرت های بزرگ غربی از جمله آمریکا، انگلیس و یا فرانسه دعوت نامه ای برای این نشست دریافت نکرده اند.
در اواسط ماه ژوئن، روزنامه L’Opinion فرانسه به نقل از یک منبع از کاخ الیزه اعلام کرد که امانوئل ماکرون رئیس جمهوری این کشور در اوایل ماه ژوئن در یک مکالمه تلفنی از "سیریل را مافوزا" رئیس جمهوری آفریقای جنوبی خواسته بود تا به او اجازه دهد در اجلاس بریکس شرکت کند.
راما فوزا از درخواست رئیس جمهوری فرانسه شگفت زده شده بود و بعدا، "کاترین کولونا" وزیر امور خارجه فرانسه در جریان سفر به آفریقای جنوبی تایید کرد که رئیس جمهوری کشورش علاقه مند به گفت وگو با کشورهای متحد است.
با این وجود "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه به عنوان عضو اصلی بریکس گفت که سفر رئیس جمهوری فرانسه به اجلاس بریکس نامناسب است.
اجلاس بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) در ژوهانسبورگ برگزار خواهد شد. در این مراسم سران کشورها و دولت های کشورهای بنیانگذار این سازمان حضور دارند.
بعد از آنکه کشورهای غربی اعلام کردند پلیس بین الملل در صورت حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در این نشست، او را دستگیر خواهد کرد و دولت آفریقای جنوبی نیز باید با پلیس بین الملل همکاری کند، مقرر شد رئیس جمهوری روسیه سخنرانی خود را از طریق لینک ویدئویی به این نشست ارائه کند. در واقع روسیه در این نشست توسط وزیر امور خارجه "سرگئی لاوروف" نمایندگی خواهد شد.
دیپلمات افریقای جنوبی: بیش از ۴۰ کشور خواهان پیوستن به بریکس هستند
بیش از ۴۰ کشور به طور رسمی یا غیررسمی علاقه خود را برای پیوستن به بریکس اعلام کرده اند. یک دیپلمات ارشد آفریقای جنوبی به رسانه های روسی گفت که این ائتلاف آماده است تا با هر کسی که خواهان یک نظم جهانی فراگیرتر و عادلانه تر است، صحبت کند.
سوکلال پنجشنبه گذشته در گفت وگو با خبرنگاران در ژوهانسبورگ با اعلام اینکه بیش از ۴۰ کشور جهان علاقه مند به پیوستن به بریکس هستند، گفت که ۲۲ کشور به طور رسمی برای عضویت در این گروه درخواست داده اند، در حالی که “تعداد مساوی” از کشورها “به طور غیررسمی خواستار عضویت بریکس شده اند. ”
وی دیروز/ یکشنبه نیز در گفت وگو با رسانه های روسی، بریکس را به عنوان یک سازمان “جذاب” توصیف کرد که همیشه درِ آن برای گفت وگو با جامعه جهانی گسترده تر باز بوده است.
این گروه در حال حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان و تقریبا یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهند.
سوکلال اظهار داشت که بریکس بین شمال جهانی و جنوب جهانی تفاوتی قائل نیست و مایل به گفت وگو با هر کشوری است که چشم انداز مشابهی برای نظم جهانی فراگیرتر و عادلانه تر دارد که در آن ما بخش های بزرگی از جهان از جمله بسیاری از کشورهای در حال توسعه را حذف نمی کنیم.
این دیپلمات خاطرنشان کرد که سازمان ملل هنوز اصلاحات جامعی را آغاز نکرده است که به اقتصادهای نوظهور اجازه دهد بیشتر حرف خود را بزنند، در حالی که بریکس مسیر خود را برای بهبود این وضعیت آغاز کرده است.
با این حال، او با تاکید بر اینکه بلوک (بریکس) نمی خواهد به یک قدرت اقتصادی غالب تبدیل شود، بلکه “می خواهد نفوذ زیادی را به شیوه ای فراگیر برای تلاش برای تغییر اعمال کند، گفت: “ما جهانی را نمی خواهیم که در آن تنها یک یا دو هژمون جهانی وجود داشته باشد، چون توزیع این چنینی قدرت منجر به شکاف در جامعه جهانی می شود. "
سوکلال پیش از این به خبرنگاران گفته بود که آرژانتین، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از جمله کشورهایی هستند که می خواهند به این بلوک بپیوندند.