به گزارش ایرنا، منطقه ویژه اقتصادی لامرد از مجموعه های تحت پوشش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در جنوب فارس و همجوار با ۲ استان هرمزگان و بوشهر (عسلویه) قرار دارد.
این منطقه با مساحت حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتارف در اسناد ملی و آمایش سرزمینی از جایگاه بارز و برجستهای برای توسعه صنعتی کشور و تحقق جهش تولید محسوب میشود.
هدف از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لامرد، انتقال دانش فنی، جلوگیری از خام فروشی و خلق ارزش افزوده عظیم، جذب سرمایههای داخلی و خارجی، افزایش توان صادراتی و تامین کالاهای اساسی و باکیفیت از طریق توسعه صنایع مادر و تکمیل زنجیره صنایع معدنی و تحقق اشتغال پایدار و رفع محرومیت مناطق پیرامونی است.
دولت در طول سالهای اخیر زیرساختهای لازم در حوزههای مختلف از جمله برق و گاز را در این منطقه فراهم کرده و خط انتقال آب از خلیج فارس نیز واحدهای صنعتی مستقر در این قطب اقتصادی را از آب بینیاز خواهد کرد.
اخیرا نیز طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عنوان مهمترین سند چشم انداز توسعه این منطقه به تصویب کارگروه تخصصی شواری عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رسید.
طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد شامل بررسی مطالعات فنی و اقتصادی با استانداردهای بینالمللی و برشمردن ظرفیتهای بالقوه این کانون صنعتی، نقشه راه جدید برای توسعه این قطب بزرگ تجاری-صنعتی، تعیین کاربریها، فضاها و نقشهها، میزان شاغلان و بررسی محدودیتهای طراحی و مطالعات در حوزه طرحهای سرمایهگذاری، بررسی زیرساختهای آب، برق، گاز، مخابرات و سایر نیازهای صنایع و پیش نیازهای توسعهای، جزییات افق آتی مرتبط با توسعه و بارگذاری صنایع و ظرفیت آنها است.
براساس طرح جامع پیشنهادی در افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز استقرار صنایع تولید آلومینیوم(۹۰۰ هزار تن)، صنایع بالادست آلومینیوم شامل آلومینا،کک،ذوب(۳۰۰ هزار تن)، صنایع سیمان(۲ میلیون تن)، تولید نیرو (۴ هزار مگاوات)، منیزیم (۶۰ هزار تن)، پایین دست و میاندست پتروشیمی (پنج میلیون تن)، پاییندست فولاد (۲/۵ میلیون تن)، پاییندست آلومینیوم (۶۰۰ هزار تن)، پاییندست سیمان (یک میلیون تن) در محدوده این کانون صنعتی پیش بینی شده است.
سرپرست فرمانداری شهرستان لامرد دوشنبه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: اگر سرمایهگذار برای حضور در این شهرستان اعلام آمادگی کند، از صفر تا صد مراحل سرمایه گذاری در کنار او خواهیم بود.
احمد خضری، دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک تمام زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، گاز و زمین مورد نیاز برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خط انتقال آب خلیج فارس به فارس و همچنین خط چهارم گاز سراسری کشور از کنار این منطقه عبور می کند در بحث تامین زیرساخت های آب و گاز مشکلی وجود ندارد.
سرپرست فرمانداری شهرستان لامرد اظهارکرد: همچنین در بحث برق نیز ۲ واحد نیروگاه برق خورشیدی با ظرفیت ۱۰ مگاوات و یک نیروگاه ۹۳۰ مگاواتی نیز در این منطقه در حال ساخت است که برق مورد نیاز این منطقه را تامین میکند.
خضری گفت: وسعت منطقه ویژه اقتصادی لامرد هشت هزار و ۵۰۰ هکتار است که فنس کشی و محصور شده و در کنار آن تمام زیرساخت ها نیز مهیا شده و شرایط برای حضور سرمایه گذار فراهم است.
وی افزود: یکی از واحدهای فعال در منطقه ویژه اقتصادی لامرد مجتمع آلومینیوم جنوب است که ظرفیت تولید سالانه فاز نخست آن ۳۰۰ هزار تن است و با افتتاح ۲ فاز دیگر آن این عدد به ۹۰۰ هزار تن می رسد.
سرپرست فرمانداری شهرستان لامرد بیان کرد: هم اینک در این مجتمع ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به شکل مستقیم و حدود ۱۷ هزار نفر به شکل غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند.
خضری اظهارکرد: علاوه بر این مجوز راه اندازی ۲ واحد تولید سیمان در این منطقه صادر شده و سه واحد پتروشیمی و ۲ واحد فولاد نیز در حال احداث است که یکی از آنها همزمان با هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: همچنین ۲ واحد منیزیم، ۲ واحد نیروگاهی و چند واحدهای خدماتی از جمله پایانههای حمل و نقل و باربری نیز در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فعالیت دارند.
سرپرست فرمانداری شهرستان لامرد گفت: واحدهای تولیدی و خدماتی فعال منطقه ویژه اقتصادی لامرد هم اینک در یک هزار هکتار از اراضی این منطقه مستقر هستند و بیش از هفت برابر این مساحت زمین همچنان برای واگذاری به سرمایه گذار وجود دارد.
خضری افزود: قطعا اگر تمام ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی لامرد فعال شود، شاهد ایجاد فرصت های شغلی بسیار قابل توجهی خواهیم بود.
وی با اشاره به تصویب طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد توسط کارگروه تخصصی شواری عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: امیدواریم با نهایی شدن این طرح شاهد حمایت بیشتر از سرمایه گذاران این منطقه ویژه اقتصادی باشیم.
شهرستان لامرد در ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع است.