تهران - ایرنا - معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی از ثبت درخواست بیش از ۶۰هزار کارفرما برای استفاده از بخشودگی جرایم بیمه‌ای خبر داد و گفت: باتوجه به هدف این طرح مبنی بر رونق تولید و اشتغال، بیش از ۳۰هزار کارفرما مشمول استفاده از تسهیلات یادشده می‌شوند.

به گزارش گروه جامعه ایرنا، طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان با هدف «حفظ اشتغال و اشتغال‌زایی جدید» از خرداد امسال اجرا شد. با توجه به برنامه‌ راهبردی دولت سیزدهم در زمینه بهبود شرایط اشتغال، این طرح با محوریت حفظ اشتغال موجود کارگاه‌ها اجرایی و کارفرمایانی مشمول استفاده از این تسهیلات می‌شوند که «حداقل به مدت یک سال از زمان تقسیط بدهی، نسبت به حفظ یا افزایش اشتغال نیروی انسانی کارگاه بر مبنای لیست اسفند سال ۱۴۰۱ و ارسال لیست و پرداخت کامل حق‌بیمه کارکنان شاغل کارگاه در دوره تقسیط اقدام کنند.»

همچنین «کارگاه‌هایی که بر مبنای لیست اسفند ۱۴۰۱ تعداد بیمه‌شدگان شاغل در آنها کاهش یافته باشد، بعد از بازگشت نیروی کار تعدیل شده یا جایگزینی آنها در زمان درخواست و رعایت حفظ اشتغال در دوره تقسیط» از بخشودگی جرایم برخوردار می‌شوند.

کارفرمایان متقاضی می‌توانند اصل بدهی بیمه‌ای خود را به صورت نقدی پرداخت یا با توافق با شعب این سازمان، روش پرداخت اقساطی را انتخاب کنند؛ در صورتی‌ که برای پرداخت اصل بدهی بیمه‌ای، تعداد اقساط ۱۲ ماه انتخاب شود، کارفرما از ۱۰۰درصد بخشودگی جرایم برخوردار می‌شود. در صورتی ‌که در ۱۸ ماه اقساط بدهی خود را پرداخت کند، از ۸۵ درصد بخشودگی جرایم استفاده می‌کند و در صورتی‌ که تعداد اقساط را ۲۴ یا ۳۶ ماه انتخاب کند؛ به ترتیب از ۷۵ درصد و ۵۰ درصد بخشودگی بهره‌مند می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی درباره آخرین آمار استفاده از طرح از بخشودگی‌ جرایم‌ بیمه‌ای به خبرنگار ایرنا گفت: براساس آخرین گزارش‌ها، اکنون بیش از ۶۰ هزار کارفرما درخواست استفاده از بخشودگی‌ جرایم‌ بیمه‌ای را داشته‌اند که باتوجه به هدف این طرح مبنی بر رونق تولید و اشتغال، فقط بیش از ۳۰هزار کارفرما مشمول بخشودگی می‌شوند.

محمد محمدی توضیح داد: تعدادی از این کارفرمایان، شرایط مقرر در این ضابطه اعم از حفظ اشتغال و افزایش اشتغال را نداشته‌اند و بر این اساس، مشمول بخشودگی‌ جرایم نیز نمی‌شوند. بخشی از این کارگاه‌ها نیز نیمه‌فعال و ورشکسته شده و بر اساس قانون، کارگاه‌های نیمه‌فعال، ورشکسته، تعطیل و منحل‌شده هم نمی‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند.

وی یادآور شد: نیروی کار برخی از این کارگاه‌ها نیز نسبت به اسفند ۱۴۰۱ به‌دلیل فوت، بازنشستگی و ازکارافتادگی کاهش یافته و به عبارت دیگر، تعدیل نیرو انجام شده است. سازمان تامین اجتماعی برای این قسم از کارفرمایان امکان استفاده از تسهیلات نام‌برده را فراهم کرده و به طور تقریبی بیش از ۲ همت (هزار میلیارد تومان) جرایم بیمه‌ای این کارگاه‌ها برآورد شده است. کارگاه‌های نیمه‌فعال، ورشکسته و تعطیل مشمول بخشودگی‌ جرایم‌ بیمه‌ای نمی‌شوند

محمدی افزود: این کارفرمایان در صورت پرداخت به موقع اقساط مربوطه می‌توانند از بخشودگی جرایم بیمه‌ای هم (به نسبت تعداد اقساط) بهره‌مند شوند.

به گفته این مسئول، پیش‌بینی می‌شود که در ماه آینده این عدد به بیش از ۲۰۰ هزار کارگاه افزایش یافته و فرصتی ارزشمند را برای کارفرمایان جهت تسویه بدهی‌ها فراهم آورد.

کارفرمایان متقاضی استفاده از طرح بخشودگی جرایم بیمه‌ای باید درخواست خود را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir (در نهایت تا سی و یکم مرداد امسال) ثبت کنند. بعد از توافق با شعب سازمان تأمین‌اجتماعی در زمینه پرداخت اقساطی بدهی بیمه‌ای، چنانچه هریک از اقساط بدهی‌های تقسیط شده در سررسید مقرر پرداخت نشود؛ بدهی تبدیل به حال شده و جرایم متعلقه، نسبت به مانده بدهی مطالبه و مجدداً قابل تقسیط نخواهد بود؛ بنابراین کارفرمایان با توجه به شرایط مالی خود، تعداد اقساط را به نحوی انتخاب کنند که بتوانند همه اقساط بدهی را در موعد مقرر پرداخت کنند.

در این رابطه بیشتر بخوانید.