به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، احمد وحیدی روز سه شنبه در همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ در سالن ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به نقش مردم و تشکیلات مردمی در مدیریت بحران ها در تاریخ معاصر کشور، گفت: حضور مردم در بزنگاه ها و صحنه های حساس تاریخ معاصر ایران درس آموز است و نشان داده است که مردم همواره یکی از ارکان اصلی مهار و مدیریت بحران ها بوده اند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه باید مدیریت بحران "منطقه محور" طراحی شود و شکل بگیرد ، اظهارداشت: در مدیریت بحران فرض مهم این است که مجموعه، ساختار یا سیستمی از حالت تعادل خارج و باعث شکل گیری محیط پیچیده ای می شود که در این محیط پیچیده عوامل متعددی مداخله می کنند.
وحیدی با اشاره به اینکه "این وضعیت می تواند در ابعاد ملی، استانی، شهرستانی شکل بگیرد و یا حتی به یک روستا خلاصه شود"، تاکید کرد که با رخداد چنین وضعیتی پیچیده ای است که بحران شکل می گیرد.
وی در ادامه بحث خود به اهمیت جمعیت و جان انسان ها درمدیریت بحران نیز پرداخت و گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی خون و زندگی یک انسان جایگاه فوق العاده ای دارد و به همین دلیل درمدیریت بحران این موضوع را نباید به عنوان یک کار تلقی کرد، بلکه یک فریضه بزرگ است؛ از همین رو مساله اول و مهم توجه به جمعیت از نظر خسارت و تلفات جانی و مالی است.
وزیر کشور مدیریت بحران را نیز به شکلی عرصه پدافند غیر عامل دانست که یک کارگاه دانشی تلقی می شود و افزود: هر ساختاری در تهران باید طرح مدیریت بحران ویژه خود را داشته باشد.
وی بر همین اساس، تاکید کرد: شناسایی سازه های ناپایدار در کشور به خصوص در تهران و مقاوم سازی در برابر زلزله و حریق نباید از دستور کار خارج شود.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در ادامه به اهمیت آموزش در بحث مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از جمله مساله روانی منبعث از بحران پرداخت و افزود: آموزش نه فقط برای مدیریت بحران، بلکه برای ادامه فعالیت و زندگی در شرایط پسابحران نیز مهم است.
وحیدی گفت: وقتی بر اثر یک فاجعه ، بحران رخ می می نماید، برخی ها همه هستی خود را از دست رفته می بینند، اما واقعیت این است که زندگی تمام نشده است؛ پس بنابراین آماده سازی شرایط برای ادامه زندگی در فردای پس از بحران اهمیت می یابد.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور ضرورت فرماندهی واحد و عملیاتی در شرایط بحران را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت براساس یک طرح عملیات منسجم و هماهنگ، می توان بحران را کم هزینه تر مهار و مدیریت کرد.
وحیدی با اشاره مصداقی به برخی بحران های اخیر در کشور اظهار داشت: یکی از مسائل مهم طرح عملیاتی، فرماندهی واحد است؛ بطوری که تجربه آن در سپاه حضرت رسول (ص) حایز اهمیت است که براساس آن بتوانیم یک ساختارعملیات مشترک با جایگاه های مشخص تعریف کنیم. به طوری که جای هر کدام از مجموعه های مرتبط، اعم از هلال احمر، سپاه، بسیج، ارتش، سازمان های خدمت رسان، اورژانس و.... مشخص شود.