نیویورک - ایرنا - موج گرمایی که برای هفته ها بخش زیادی از آمریکا را در برگرفته است، دامنه خود را افزایش داده و اکنون بخش هایی از کوه‌های راکی نیز با گرمای بی سابقه مواجه شده و پیش بینی می شود تا پایان هفته این موج گرما به سمت شرق، غرب میانه و سواحل شرقی آمریکا گسترش یابد.

به گزارش ایرنا، رسانه های آمریکایی روز سه شنبه به وقت محلی در این زمینه گزارش دادند هر چه مدت زمان این موج گرمای شدید بیشتر باشد، تلفات انسانی و اقتصادی بیشتر خواهد بود.

گرمای شدید، دلیل اول آب و هوایی در مرگ افراد در آمریکا است و فونیکس اکنون بیش از سه هفته متوالی را با دمای بالای ۱۱۰ درجه فارنهایت یا بالاتر (بیش از ۴۳ درجه سانتیگراد) تجربه کرده است.

گزارش‌هایی مبنی بر سوختگی  افراد به دلیل افتادن افراد روی سنگ‌فرش داغ و حتی پا گذاشتن کودکان بر روی سطوح بسیار گرم منتشر شده که برخی از آنها شدید گزارش شده  است.

از صبح سه‌شنبه، هشدارهای گرما در بخش‌هایی از فلوریدا جنوبی منتشر و همچنین "هشدار گرمای شدید" بار دیگر برای میامی، مناطق شمال غربی تا مونتانا صادر شده است.

این هشدارها بیش از ۸۱ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است و انتظار می‌رود که هشدارهای بیشتری در این زمینه صادر شود.

بر اساس داده های سازمان هواشناسی آمریکا، فونیکس در مسیر تبدیل شدن به اولین شهر بزرگ آمریکا با میانگین دمای بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت برای یک ماه کامل است.

رکورد شاخص گرمای میامی با دمای بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت برای چهل و سومین روز متوالی ادامه یافت و رکورد قبلی را با اختلاف ۱۱ روز شکست.

بر اساس اعلام پلیس ایالت نوادا،  ۲ کوهنورد زن آمریکایی پس از رفتن به پیاده روی در پارک ایالتی «دره آتش» در فاصله ۱۰۵ کیلومتری شمال شهر لاس وگاس  در اثر گرمای شدید ۴۶ درجه سانتیگراد جان خود را از دست دادند.

مرگ این ۲ کوهنورد پس از آن اتفاق می‌افتد که پنج کوهنورد دیگر نیز از اول ژوئن در پارک‌های ملی ایالات متحده در گرمای شدید جان خود را از دست داده‌اند.

در هیچ سالی این تعداد مرگ و میر مشکوک ناشی از گرما در پارک‌های ملی در یک محدوده زمانی کوچک اتفاق نیفتاده و این در حالی است که هنوز مرگبارترین ماه از نظر مرگ و میر ناشی از شدت دمای هوا در ماه آگوست در راه است.

در حالی که هر هفت مورد مرگ کوهنوردان هنوز در حال بررسی است اما همه آنها در دمای بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد در یکی از چهار پارک ایالت نوادا به نام‌های دره آتش، گرند کنیون، بیگ بند و دره مرگ جان باخته‌اند.