به گزارش ایرنا، در یک روز گرم تابستانی به همراه مختار صیدی رییس هیات کبدی کرمانشاه سری به محل برگزاری اردوی آمادگی تیم ملی بانوان که در مجموعه ورزشی کوثر این شهر در حال تمرین بودند، زدیم.
پس از پایان تمرینات نوبت صبح، در اندک زمانی که تا زمان صرف نهار باقی بود پای صحبتهای زهرا رحیمینژاد مدیر فنی تیم ملی کبدی بانوان نشستیم تا از آخرین وضعیت و شرایط آمادگی این تیم برای ما صحبت کند.
وی اظهار کرد: نهمین دوره اردوی آمادگی تیم به مدت حدود یک هفته در کرمانشاه برگزار شد که خوشبختانه شرایط محل برگزاری این اردو در مجموعه ورزشی کوثر این شهر بسیار خوب و راضی کننده بود.
رحیمینژاد یادآور شد: دهمین دوره اردو نیز پیش بینی شده است در شهر بمبئی در هندوستان برگزار شود و بعد از آن اگر نتوانیم یک اردوی دیگر در تایوان داشته باشیم به ایران بازگشته و ۲ مرحله دیگر اردو برگزار و سپس به چین اعزام می شویم.
وی گفت: در اردوی هند نیز که یک هفته بطول خواهد انجامید پنج بازی تدارکاتی با تیم های باشگاهی پیش بینی شده است که شایلاجا جین سرمربی تیم ملی که خود از اهالی این شهر است برای هماهنگی این مسابقات تدارکاتی هم اکنون در آنجا بسر می برد.
مدیر فنی تیم ملی کبدی بانوان اضافه کرد: با توجه به شرایط کرونا و داشتن حداقل بازی های تدارکاتی امیدواریم این خلا را پر کنیم چون خود بازی های تدارکاتی نیازمند یک حمایت وسیع از سوی کمیته ملی المپیک دارد چون هزینه های برگزاری آن بسیار بالاست.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم از فرصتی که ریاست فدراسیون به ما داده است تا بتوانیم ۱۰ روز قبل از آغاز بازی های آسیایی در هانگژو اردو بزنیم بهترین استفاده را انجام داده و زمینه را برای شرکت قدرتمند در بازی های آسیایی بوجود آوریم.
هند مهمترین رقیب ایران
رحیمینژاد از تیم هند به عنوان مهمترین رقیب ایران در این رقابت ها یاد کرد و افزود: در کنار هند تیم های تایوان، تایلند و کره جنوبی نیز از دیگر رقیبان ما در بازی های آسیایی هانگژو هستند.
وی با بیان اینکه تیم ملی کبدی بانوان ایران تنها برای کسب مدال طلا پای به هانگژو خواهد گذاشت اضافه کرد: ما در این دوره از مسابقات بدون شک در فینال حضور خواهیم یافت و در صورت برخورد با هند شانس ما در این مسابقه پنجاه پنجاه است که با عزم راسخی که در بازیکنان وجود دارد کسب مدال طلا دور از دسترس نیست.
رحیمینژاد افزود: با حمایت کمیته المپیک و وزارت ورزش تکرار مقام قهرمانی بازی های دوره قبل این بار در هانگژو هر چند کار بسیار سختی است ولی همه اعضای تیم هم قسم شده اند تا به این مهم نایل شوند به طوری که هر روز تمرینات روزانه خود را با شعار «ما می رویم برای طلا» به پایان می رسانند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر تیم از سطح آمادگی ۶۰ درصدی برخوردار است ولی سطح واقعی تیم بعداز بازگشت از هند مشخص خواهد شد گفت: با توجه به نداشتن بازی های تدارکاتی و حرکت در فضایی خالی از بازی شاید منصفانه نیست بگوییم به سطح بالایی از آمادگی رسیده ایم.
با کسب مدال طلا دل مردم ایران و به ویژه بانوان را شاد خواهیم کرد
مدیر فنی تیم ملی کبدی بانوان ایران یادآور شد: هم اکنون ۲۰ بازیکن در اردوی کرمانشاه حاضر بودند که ۱۷ بازیکن از این تعداد با ما به هند خواهند آمد ولی این سه بازیکن بعد از بازگشت از هند دوباره به تیم ملحق خواهند شد.
وی با بیان اینکه پس از بازگشت از هند طی یک مرحله تعداد بازیکنان به ۱۶ و در مرحله بعد به ۱۲ بازیکن تقلیل خواهد یافت اظهار کرد: هرچند که اسامی ۱۲ بازیکن به اجبار از سوی کمیته ملی المپیک از ما گرفته شده است ولی چون کبدی رشته ای است که احتمال مصدومیت در آن زیاد است این شانس را خواهیم داشت دوباره لیست را تغییر و بازیکنان دیگر را جایگزین کنیم.
رحیمینژاد تاکید کرد: هرچند هند رقیب اصلی ما در این مسابقات است ولی خودمان را به هیچ عنوان از هند پایین تر نمی دانیم زیرا در تیم ما اراده، خواستن و همت وجود دارد تا با کسب طلا آن را به مردم شریف ایران و بانوان شجاع تقدیم کنیم.
کرمانشاه از پایه های اصلی رشته کبدی در ایران است
وی در ادامه بیان کرد: در ایران چهار نفر بودند که بنیاد رشته کبدی را در کشور پایه گذاری کردند، که شامل آقایان مقصود لو در گلستان، سیفی در کرمانشاه، طوسی در خراسان رضوی و شمخانی در جنوب کشور که باعث شدند این رشته هم اکنون به یک درخت تنومند تبدیل شود.
رحیمینژاد با بیان اینکه آقای سیفی در کرمانشاه این رشته را پایه گذاری کرد و اعضای خانوادهاش را هم وارد این رشته کرد گفت: در اولین تیم کبدی اعزامی به قهرمانی آسیا در حیدرآباد هند سرمربیگری تیم برعهده ثریا سیفی از کرمانشاه بود ضمن آنکه مهتاب سیفی نیز به عنوان بازیکن و محمد سیفی هم به عنوان مربی و بازیکن تیم ملی از همین استان و از فرزندان آقای سیفی بودند.
وی افزود: هم اینک نیز در تیم های ملی بانوان و آقایان حضور کبدی کاران کرمانشاهی بسیار پررنگ است و کادر تیم ملی هم از حضور مربیان کرمانشاهی هرگز خالی نبوده است.
مدیر فنی تیم ملی کبدی بانوان ایران ادامه داد: در مسابقات آسیایی جاکاراتا که مدال طلا گرفتیم بیشترین تعداد بازیکنان تیم ملی از استان کرمانشاه بودند که در این دوره احتمال تکرار آن بسیار زیاد است به طوری که هم اینک فاطمه کرمی، آزاده سیدی، اسما فخری و راحله نادری از این استان در تیم ملی حضور دارند.
پیشرفت خوب بانوان ایرانی در رشته کبدی در جهان
وی با بیان اینکه از سال ۲۰۰۰ مسوولیت تیم ملی کبدی بانوان را عهده دار بوده است گفت: اولین اعزام تیم ملی بانوان در سال ۲۰۰۵ بود که تیم به حیدراباد هند اعزام شد و مقام پنجم را در اولین حضور در رقابت های قهرمانی آسیا بدست آورد.
مدیر فنی تیم ملی یادآور شد:در سال ۲۰۰۶ نیز در حالیکه ایران میزبان رقابت های قهرمانی بانوان آسیا بود تیم ملی بانوان در تهران توانست مقام دوم را بدست آورده و در ۲۰۰۸ نیز در مادورای هند این مقام را تکرار کرد.
وی ادامه داد: در سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ فاصله و اختلاف امتیاز ما با هند گاهی حتی به دو برابر می رسید به طوری که در سال ۲۰۰۸ تیم ما با اختلاف ۲۵ امتیاز از هند شکست خورد و نایب قهرمان آسیا شد اما در سال ۲۰۱۰ که برای نخستین بار رشته کبدی بانوان وارد بازی های آسیایی گوانجو شد، فاصله ایران با هند کم شد و برای اولین بار در تاریخ ایران یک ورزش تیمی در بخش بانوان توانست مقام سوم بازی های آسیایی را بدست آورد.
رحیمینژاد گفت: در سال ۲۰۱۱ تیم جوانان ایران مقام سوم و در سال ۲۰۱۲ که برای نخستین بار در بازی های جهانی در هند حضور یافتیم مقام نایب قهرمانی را در شرایطی کسب کردیم که حریف ما تیم هند از حمایت ۶۰ هزار نفر تماشاگر برخوردار بود و ایران با اختلاف چهار امتیاز بازی را واگذار کرد.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۴ در بازی های آسیایی کره جنوبی برای اولین بار یک ورزش تیمی در رشته بانوان عنوان دوم را بدست آورد و در سال ۲۰۱۶ برای نخستین بار میزبان بازی های قهرمانی آسیا در رده جوانان شدیم و توانستیم تیم هند را با اختلاف سه امتیاز برای اولین بار شکست داده و قهرمان آسیا شویم.
مدیر فنی تیم ملی کبدی بانوان با اشاره به کسب مقام سوم مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۷ در گرگان یادآور شد: در سال ۲۰۱۸ با یک تیم جوان توانستیم تیم هند را با اختلاف سه امتیاز شکست داده و برای اولین بار در حالی قهرمان بازی های آسیایی جاکارتا شویم که این پیروزی همزمان با قهرمانی تیم مردان بود.
به گزارش ایرنا، شایلاجا جین سرمربی هندی تیم ملی کبدی بانوان هدایت تیم ملی کبدی بانوان را برعهده دارد، جین سابقه چندین دوره مربیگری در تیم ملی کبدی و قهرمانی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را در کارنامه خود دارد.