غلامرضا سرگزی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به بیان توصیههای بهداشتی به هیأتهای حسینی به منظور پیشگیری از انتقال بیماری و ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران در ایام محرم پرداخت و اظهار کرد: هیاتهای عزاداری باید برای ذبح دامهای خود به کشتارگاههای مجاز مراجعه و پس از ذبح دام، در راستای پیشگیری از انتقال بیماریها لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال(چهار درجه سانتی گراد) نگهداری کنند.
وی افزود: در این زمینه افرادیکه نذر ذبح دام دارند باید از سربری دام در معابر و خیابانها و در مسیر تردد هیاتهای عزاداری جهت جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری دامها خودداری کرده و به محلهای تعیین شده برای ذبح مراجعه کنند.
این مقام مسوول تأکید کرد: در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، دام در محلی کشتار شود که خونابه وارد فاضلاب شده و محل ذبح شستشو و محل ذبح با مواد ضدعفونیکننده( وایتکس رقیق شده) اقدام و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.
وی ضمن تأکید به ذابحین برای ذبح دام در خارج از کشتارگاه، بر رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی مناسب از جمله چکمه، لباس کار، دستکش، عینک و ماسک تأکید کرد و گفت: ضایعات حاصل از کشتار پس از جمعآوری در کیسههای زباله مناسب و غیر قابل نشت قرار داده شده و در زبالهدان انداخته شود.
سرگزی خاطرنشان کرد: به عموم مردم توصیه میشود از تماس مستقیم با خون دام که میتواند منشأء بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو، سایر عفونتهای میکروبی باشد، خودداری و همچنین از مصرف لاشهها و اندامهایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائدههای اضافی)خودداری شود.
وی با بیان اینکه مردم در نذورات خود استفاده از شیر پاستوریزه را اولویت قرار دهند، افزود: در غیر اینصورت شیر از دامداریهای تحت پوشش دامپزشکی تهیه و حتماً به مدت ۲۰ دقیقه آن را حرارت دهند و در طی این زمان بعد از ۱۵ دقیقه حرارت، در حین جوشاندن به مدت پنج دقیقه مرتب همزده شود، سپس نسبت به توزیع آن اقدام شود.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: کارکنان دامپزشکی اعم از دامپزشک، کارشناسان دامپزشکی، ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب ۴۲ تیم بازرسی در استان و ادارات تابعه برای بازرسی بهداشتی و نظارت شرعی و آموزش و مشاوره به شهروندان آمادگی همکاری دارند.