مجتبی ورمقانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با هدف تامین بهداشت عمومی و در عمل به وظایف و مسوولیتهای خود در رابطه با نظارت بر بهداشت فرآوردههای خام دامی آمادگی دارد در ایام تاسوعا و عاشورا نسبت به بازرسی بهداشتی از دامهای نذری و لاشههای آنها اقدام کند.
وی از مردم کردستان خواست به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشتهای نذری و جلوگیری از اشاعه بیماریهای مختلف مشترک بین انسان و دام از خدمات بازرسی بهداشتی ویژه این ادارهکل بهرهگیری کنند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: همکاری با گروههای دامپزشکی برای بالا بردن سطح بهداشت گوشت دامهای نذری و حفظ سلامت مصرف کنندگان و به حداقل رساندن مخاطرات بهداشتی ناشی از انتقال انواع بیماریهای مشترک از طریق مصرف گوشتهای غیر بهداشتی بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) ضروری است.
ورمقانی با بیان اینکه گروههای ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی و ناظران شرعی در سطح شهر و مناطق مختلف در دسترس و آماده ارائه خدمات هستند، اضافه کرد: لازم است تمام دامها قبل از ذبح از طرف بازرسان دامپزشکی معاینه شده و در صورت تایید کشتار شود.
وی یادآور شد: مصرف گوشت دامهای نذری که مورد بازرسی قرار نگرفتهاند به هیچ وجه توصیه نمیشود چون احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام را به همراه دارد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: بهتر است تا حد امکان از ذبح دام در منازل خودداری شده و دامها برای کشتار به کشتارگاه ارجاع داده شود.
ورمقانی با توصیه شهروندان به نگهداری لاشه دام تا ۲۴ ساعت در یخچال، ادامه داد: با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و کشتار دام و اهدای نذورات به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی اماکن مذهبی دارند، توصیه میشود دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه نذری کشتار شده در کشتارگاه باشد.
وی یادآور شد: باتوجه به هماهنگیهای به عمل آمده تمام خدمات در کشتارگاه دام شامل ذبح دام، نگهداری و حمل و نقل لاشهها رایگان است.
شماره تماسهای اداره کل دامپزشکی استان کردستان ۳۳۴۶۱۰۱۱ الی ۳۳۴۶۱۰۱۵ و شماره تماس شبکه دامپزشکی شهرستان سنندج ۳۳۱۷۹۸۸۰ و سامانه پیغامگیر ۱۵۱۲ در طول شبانه روز آماده ثبت و پیگیری درخواست شهروندان است.