تهران- ایرنا- همکاری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و وزارت نیرو منجر به افتتاح اولین و تنها مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی سیستم‌های تهویه مطبوع کشور با هدف بهینه‌سازیی مصرف انرژی در کشور شد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، نخستین مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی سیستم‌های تهویه مطبوع کشور با حضور دکتر حسن زمانیان معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و دکتر محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) افتتاح شد.

این مجتمع در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در سیستم‌های سرمایشی و با هدف کاهش مصرف انرژی در دستگاه‌های انرژی بر تهویه مطبوع شامل کولرهای گازی اسپیلت با کانال و بدون کانال، کولرهای آبی، چیلرهای هواخنک و آب خنک، انواع فن‌کویل‌، فن‌های صنعتی و خانگی و هواسازها، سیستم‌های تهویه مطبوع راه اندازی شد.

همچنین اجرای طرح‌های کلان ملی با هدف ارتقای سطح فناوری جهت کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی در سیستم‌های تهویه مطبوع از دیگر اهداف مهم این مجتمع آزمایشگاهی است که در قالب پروژه‌های فناوری و صنعتی مشترک با تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش بنیان و فناور انجام می‌شود.

مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی سیستم‌های تهویه مطبوع کشور با هدف کاهش مصرف انرژی و تدوین استاندارد در دستگاه های تهویه مطبوع و سیستم‌های سرمایش مرکزی ساخته شده و تاکنون مانند آن در کشور وجود نداشته و تنها مجتمع مستقل در کشور است که قابلیت اندازه گیری عملکرد و مصرف انرژی در کلیه تجهیزات تهویه مطبوع را در بخش های خانگی و صنعتی جهت تدوین استانداردهای مصرف و برچسب انرژی دارد.

این آزمایشگاه با شبیه سازی اقلیم های کشور، استاندارد متناسب برای سیستم‌های تهویه مطبوع را تدوین می‌کند و به این ترتیب گام مهمی به سمت صرفه‌جویی انرژی است. این آزمایشگاه دارای ۲ اتاق است که کار شبیه‌سازی اقلیم های مختلف در آنها انجام می‌شود و برچسب انرژی متناسب هر سیستم سرمایشی را ارائه می‌دهد.

به گزارش ایرنا، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال ۱۳۵۹ با تصویب شورای انقلاب اسلامی تاسیس شد و تاکنون ماموریت‌های مختلفی را در حوزه‌های گوناگون مرتبط با توسعه علوم و فناوری برعهده داشته است.

این سازمان از یک پژوهشگاه به نام پژوهشگاه فناوری‌های نوین و هفت پژوهشکده مکانیک، کشاورزی، فناوری‌های نوین، زیست‌فناوری، فناوری اطلاعات و فناوری‌های شیمیایی و مواد پیشرفته و انرژی های نو مشتمل بر گروه‌های تخصصی مربوطه تشکیل شده است که هم اکنون بیش از ۱۵۰ عضو هیات علمی و کارشناس پژوهشی در آنها مشغول فعالیت‌های تحقیقاتی و فناورانه هستند.

همچنین پارک علم و فناوری پژوهشگاه محل استقرار ۱۴۰ شرکت است که از این تعداد ۹۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های مختلف هستند. سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با توجه به داشتن نمایندگی یا مرکزیت تماس و ارتباط با بیش از ۱۰ سازمان بین المللی و منطقه‌ای یکی از نهادهای فعال در خصوص گسترش ارتباطات بین المللی علمی و پژوهشی در سطح کشور محسوب می‌شود.