فاروق سلیمانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این کبکها که به دلیل بیماری و یا شکستگی عضو قادر به ادامه حیات در طبیعت نبودند به مدت سه ماه توسط یکی از فعالان محیط زیستی این شهرستان مراقبت و نگهداری شده بودند.
وی افزود: این فعال محیط زیستی با نظارت کارشناسان محیط زیست در بخشی از حیاط خانه خود از این کبکها مراقبت و نگهداری کرد و پس از بهبودی و بازیافت سلامتی دوباره آنها را در دامن طبیت رهاسازی کرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با انتقاد از شکارچیان و کسانی که کبک را به صورت زندهگیری شکار میکنند، گفت: نگهداری پرندگان حیات وحش در محیط خانگی قدرت زادآوری این پرندگان را از بین میبرد و آسیبهای زیادی به چرخه طبیعت وارد میکند.
وی ادامه داد: کبکها نقش مهمی در چرخه طبیع و مبارزه با آفت غلات بویژه سن گندم دارند و با حذف کبکها از گندمزارها آفت سن افزایش و در برخی موارد طغیان میکند.
به گزارش ایرنا، کبک پرندهای از راسته ماکیان سانان و زیستگاه آن دامنههای کوهستان و مناطق شیب دار صخره ای و سنگلاخی است؛ شکارچیان، کبک را به خاطر زیبایی و صدای دلنشین آنها زنده گیری کرده و در محیط های خانگی نگهداری می کنند که این امر باعث از بین رفتن قدرت باروری و زاد و ولد این پرنده میشود.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است و در این شهرستان علاوه بر تالاب بینالمللی «کانیبرازان» و «قوپی باباعلی»، تالاب دایمی «حسن خان» و تالابهای فصلی دیگری از جمله «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.