به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، هیات وزیران در جلسه 24 خرداد ماه به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد جزء(۳) بند (ط) تبصره (س) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل و اعضای هیات مدیره مشخص کرد.
این دستورالعمل 12 ماده دارد که در آن به تفصیل شرایطی که افراد می توانند به عنوان مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل و یا به نمایندگی صاحب سهم دولت در شرکتها به عنوان عضو هیات مدیره و یا هیات عامل معرفی شوند، مشخص شده است.
براساس ماده ۹ این دستورالعمل، شرکتهای موضوع این دستورالعمل موظفند پس از انتصاب افراد در پستهای مدیریتی مزبور، مشخصات مدیران یادشده را با رعایت جزء (۳) بند (ط) تبصره (۲) قانون، در سامانه کارمند ایران (پاکنا) مستقر در سازمان اداری و استخدامی کشور درج نموده و هر سه ماه یکبار نسبت به ثبت و به روزرسانی اطلاعات خود و شرکتها و مؤسسات تابع و وابسته، در سامانه یکپارچه اطلاعات شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام کنند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است امکان دسترسی به اطلاعات سامانه مذکور را با رعایت قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی مصوب ۳۰/۶/۱۴۰۱ و از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات به صورت برخط برای سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور و دیوان محاسبات کشور فراهم کند.
همچنین طبق ماده ۱۰ این دستورالعمل، رعایت شرایط احراز عمومی و اختصاصی موضوع این دستورالعمل برای افرادی که به نمایندگی صاحب سهم اشخاص موضوع این دستورالعمل در شرکتها به عنوان مدیرعامل یـا عضـو هیات مدیره معرفی میشوند، الزامی است.
همچنین براساس ماده ۱۱ این دستورالعمل نیز کارگروه موظف است ضوابط رتبهبندی شرکتهای مشمول را متناسب با رتبههای مختلف تصویب و ابلاغ نماید.
گفتنی است براساس ماده ۱۲ این دستورالعمل، نظارت بر اجرای این دستورالعمل بر عهده رؤسای مجامع عمومی، شوراهای عالی یا مقامات مسئول (طبق اساسنامه یا قانون تأسیس) و در شرکتهای دولتی مندرج در فهرست مصوب هیات واگذاری، بر عهده وزیر تخصصی ذیربط است.