امیرحسین میرآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از موضوعات مهم در برنامه سفرهای رییس جمهور به کشورهای خارجی، پیگیری همکاری ها در حوزه علم و فناوری است.
وی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری با دستاوردهای دانش بنیان خود حضور پررنگی در این سفرها دارد تا بتواند در ایجاد بازارهای جدید برای شرکتهای دانش بنیان در کنار بازارهای سنتی اقداماتی را به نتیجه برساند.
رییس مرکز تعاملات علم و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به همکاری با کشورهای همسو اظهار کرد: در گذشته با کشورهایی معدودی همکاری وجود داشت ولی در برنامه دولت سیزدهم با کشورهای آسیای شرقی، آفریقا و آمریکای لاتین برای همکاری ورود کرده ایم.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به افزایش سالانه سهم صادرات دانش بنیان کشور نسبت به گذشته گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری سعی دارد تا روی فرصتهای جدید توسط شرکتهای دانش بنیان متمرکز شود، به طور مثال شرکت های دانش بنیان کشورمان در یک ماه اخیر بیش از ۹۰ میلیون دلار با کشور ونزوئلا قرارداد منعقد کرده اند.
میرآبادی با اشاره به سفر رییس دولت سیزدهم به کشورهای آفریقایی نیز افزود: فرایند ثبت قرارداد بیش از۵۰ وسیله و تجهیزات پزشکی در کنار چندین قلم داروی ضد سرطان در حال طی شدن است؛ اینها فرصت هایی است که در تعاملات بینالمللی در حال شکل گیری است.
وی در خصوص برنامه های جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور نیز ادامه داد: گروهی از این افراد در قالب هیات علمی و فرصت مطالعاتی با دانشگاه های کشورمان در ارتباط بودند و تمام تلاش بر این است که نگاه ویژهای به این نخبگان داشته باشیم.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری بیان کرد: در این مرکز سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به آدرس https://connect.isti.ir/ فراهم شده است تا آنان با زیست بوم علم و فناوری داخل کشور در ارتباط باشند.
وی گفت: در برنامه جدید که در قالب این سامانه در نظر گرفته شده است و با اقدام مشترکی بین معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایت جدیدی برای ایجاد شرکت توسط این نخبگان در نظر گرفته شده است.
میرآبادی افزود: آنها میتوانند درخواست ثبت شرکت به همراه اطلاعات خود را بر روی این سامانه بارگزاری کنند تا پس از بررسی پیشنهادها و در صورت تایید پیگیری کار، ثبت شرکت صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: با این اقدام شاهد رشد و ایجاد شرکتهای دانش بنیانی خواهیم بود که توسط متخصصان و نخبگان ایرانی فعال خواهد شد و ظرفیتی برای انتقال تجربه به کشورمان فراهم میشود.
این مقام مسوول بیان کرد: یکی از موضوعات جذاب همکاری فناورانه در حوزه هوش مصنوعی است و درخواستهای قابل توجهی در این خصوص به ثبت رسیده است و امیدواریم براساس این ظرفیت، در آینده نزدیک شاهد تحولاتی در زیست بوم علم و فناوری کشور باشیم.