همدان - ایرنا - سازمان دامپزشکی استان همدان به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی و ذبح دام قربانی و به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت‌های نذری و قربانی موارد بهداشتی و پزشکی را توصیه کرد.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی سازمان دامپزشکی استان همدان، این سازمان در اطلاعیه‌ای توصیه‌های بهداشتی و پزشکی را به شرح زیر اعلام کرد: از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار جدا اجتناب شود و دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی است، خریداری شود.

از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود و برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری جدا خودداری شود.

لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه‌ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتما از دستکش استفاده شود و ضروری است لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و...) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.

در صورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، حتما به قصابی‌های مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و... بر روی لاشه، توجه شود. لاشه‌ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیر مجاز تهیه شده و پیگرد قانونی دارد.

هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود و از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جدا خودداری شود.

افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه بندی لاشه دام قربانی می‌کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن و... جدا خودداری کنند و در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست نزنند.

کشتارگاه ها در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند و هیات‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور حفظ سلامت خود و شهروندان دام خود را از میادین و مکان‌های مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه، قربانی کرده و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.

اداره کل دامپزشکی استان همدان با هماهنگی‌های به عمل آمده با به‌کارگیری ۷۵ نفر در قالب ۳۱ گروه ثابت و سیار شامل ۲۰ نفر دکتر دامپزشک، ۳۸ نفر بازرس بهداشتی گوشت و ۱۷ نفر ناظر شرعی در سطح استان از ساعت هفت صبح تا ۲ بعدازظهر آماده پذیرش دام‌های نذری و قربانی برای نظارت بر ذبح آنها با رعایت اصول فنی، بهداشتی و شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به طور رایگان است.

در این گزارش آمده است: در صورت ذبح دام در منزل اگر هر گونه شک و شبهه ای در حین کشتار برای شهروندان به وجود آمد می‌توانند با سامانه ۱۵۱۲ تماس گرفته تا اپراتور (کارور) راهنمایی لازم را در این باره ارائه دهد.

گفتنی است در روزهای اخیر، دکتر یعقوب اندامی مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: یک هزار و ۸۶۰ فرد مبتلا به تب مالت در این استان شناسایی شده و همدان جزو سه استان نخست کشور در ابتلا به این بیماری شناخته می‌شود.