در این نشست، افزون بر ۱۴۰ روزنامه نگار، سردبیران و روسای رسانه های برجسته آفریقایی در سن پترزبورگ به عنوان بخشی از برنامههای دومین نشست روسیه-آفریقا گرد هم آمدند.
مقابله با جریانسازی خبری غربی و ترسیم جایگاه قاره سیاه در نظم نوین جهان از محورهای مباحث این نشست بود.
وزیر امور خارجه روسیه در پیام تصویری به این نشست گفت: روابط رو به رشد روسیه و کشورهای آفریقایی بر اساس اصول برابری، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی است.
سرگئی لاوروف با اشاره به نقش رسانه ها در تقویت دوستی، اعتماد و درک متقابل بین ملتها گفت: امروز تقویت حضور رسانههای روسیه در آفریقا و رسانههای آفریقایی در روسیه، از جمله با هدف غلبه بر کلیشههای منفی تحمیل شده توسط غرب انکارناپذیر است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ️امروز که غرب از تلاش برای تحقیر وجهه روسیه و کشورهای آفریقایی در فضای رسانه ای دست بر نمی دارد، ابتکار عمل و کار مسئولانه روزنامه نگاران، رهبران رسانه ها و متخصصان حوزه رسانه های جدید میتواند تلاشهای غرب علیه دیگر ملتها را ناکام کند.
لاوروف در ادامه با انتقاد از دستکاری و انتشار موضوعات ساختگی در رسانههای آمریکایی و اروپایی، نسبت به شکلگیری سازوکار همکاری در زمینه اطلاعرسانی مبتنی بر واقعیت بین رسانههای روسیه و کشورهای آفریقایی ابراز امیدواری کرد.
بنا بر گزارش دیگری، رسانههای روس در حاشیه نشست سنپترزبورگ تفاهمنامههای همکاری با رسانههای قاره سیاه به امضا رساندند.
برخی از این تفاهمنامههای همکاری بین خبرگزاری تاس روسیه با خبرگزاری آفریقای مرکزی، زیمبابوه، نامیبیا و الجزایر به امضا رسید.
دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا پنجشنبه با حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و برخی رهبران و مقامهای ارشد کشورهای آفریقایی در سنپترزبورگ گشایش یافت. این اجلاس، جمعه به کار خود پایان میدهد.
بنا بر اعلام میزبان، شمار زیادی از موافقتنامهها و تفاهمنامههای بین دولتی و بین بخشی بین مسکو و کشورهای قاره سیاه در حاشیه این اجلاس امضا میشود.
نخستین اجلاس در این چارچوب، سال ۲۰۱۹ میلادی به میزبانی شهر سوچی در روسیه برگزار شد،رویدادی که از نگاه برخی تحلیلگران به عنوان نقطه عطفی برای بازگشت روسها به آفریقا قلمداد شد.
قرار است در اجلاس دوم در این چارچوب به میزبانی سنپترزبورگ، یک بیانیه جامع، تعدادی بیانیه مشترک و برنامه اقدام مجمع مشارکت روسیه و آفریقا برای دوره زمانی تا سال ۲۰۲۶ میلادی تصویب شود.
از سال ۲۰۱۹ و برگزاری نخستین اجلاس سران روسیه و آفریقا تاکنون، روسیه کمیسیونهای بین دولتی دوجانبه برای همکاری های تجاری، اقتصادی، علمی و فناوری با بسیاری از کشورهای این قاره راه اندازی کرده است و قرار است شبکه سفارت ها و نمایندگی های تجاری روسیه در آفریقا توسعه یابند.