به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از "میدل ایست ای"ر منندز به رویترز گفت "امری تغییر نکرده است. ما همچنان نگرانی خود را برای ارسال جنگندههای اف ۱۶ به ترکیه اعلام میکنیم. "
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به رویترز گفت که دولت آمریکا به رایزنی با کنگره ادامه خواهد داد.
وی گفت بایدن مدت هاست که آشکارا از فروش این جنگندهها حمایت میکند.
این سخنگو گفت: «این موضوع در مورد تسهیل همکاری ناتو و در راستای منافع ملی آمریکا است.
منندز، یکی از منتقدان برجسته آنکارا، مدتهاست که با فروش جنگنده اف ۱۶ به ترکیه به دلیل مقاومت آنکارا در برابر عضویت سوئد در ناتو، نگرانی در مورد نقض حقوق بشر و اختلافات ترکیه و یونان مخالفت کرده است.
برخی از شرکای ناتو معتقد هستند آنکارا که در اکتبر ۲۰۲۱ (مهر۱۴۰۰) درخواست خرید ۲۰ میلیارد دلار جنگندههای اف-۱۶ و نزدیک به ۸۰ کیت مدرنسازی هواپیماهای جنگی خود را ارائه کرد، در واقع عضویت سوئد را به اهرم فشاری بر واشنگتن برای قبول ارسال این تجهیزات تبدیل کرده است.
به گزارش ایرنا, اعلام موافقت واشنگتن با ارسال این نسل از جنگندهها به ترکیه در حالی است که رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه، اواخر دیروز (دوشنبه) و پس از ماهها فشار واشنگتن و متحدانش، در نهایت موافقت کرد که پیشنهاد سوئد برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو را به پارلمان کشورش ارائه کند.
رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه پس از یک سال ممانعت از پذیرفته شدن درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو، موافقت خود با این موضوع را اعلام کرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه در دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از وی برای "دیپلماسی و شجاعت" به خاطر موافقت با عضویت سوئد در ناتو قدردانی و برای ۵ سال آینده ریاست جمهوری اردوغان "آرزوی موفقیت" کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا روز سهشنبه تاکید کرد که رئیسجمهور این کشور «ماههاست که از ارسال جنگندههای اف ۱۶ به ترکیه حمایت میکند» و این اقدام را به نفع ناتو میداند.
وی گفت: او در چند ماه گذشته در اظهارنظرهای عمومی و خصوصی خود هیچ شرطی برای این امر قائل نشده است. بایدن قصد دارد با مشورت کنگره ارسال این جنگندهها را پیش ببرد.»
یک مقام آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت که کاخ سفید اکنون "فعالانه" با کنگره در ارتباط است تا زمینه را برای ارسال جنگندههای اف ۱۶ به ترکیه فراهم کند.