کرج – ایرنا – ورزشکاران رشته های رزمی و مربیان این رشته در استان البرز نیازمند حمایت جدی هستند تا بدون دغدغه مسیر حرفه ای خود را ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رشته های ورزشی هنرهای رزمی سابقه ای طولانی در کشور ایران ندارند ولی علیرغم نوظهور بودن پیشرفت بسیاری چشمگیری داشته است و قهرمانان و علاقمندان بسیاری را در بین بانوان و آقایان کشور داشته است.

یکی از این رشته های هنرهای رزمی «هاپکیدو هوشین کیدو» است که یک سبک رزمی کاملا دفاعی تهاجی و از استایل های دفاع شخصی نوین جهانی است.

این رشته رزمی که ریشه در هنرهای رزمی مشرق زمین دارد، از سال ۱۳۷۷ توسط استاد «منصور قربانی» در ایران بنیانگذاری شد و تاکنون شاگردان زیادی را پرورش داده است.

یکی از رزمی کاران پرورش یافته که موفق به کسب چند عنوان قهرمانی در سطوح ملی شده، «ابوالفضل زرینی» ورزشکار جوان متولد ۱۳۷۹ است که از سنین کودکی فعالیت های ورزشی خود را با رشته ژیمناستیک آغاز کرد.

این ورزشکار جوان اولین بار در سن چهارسالگی نخستین جایگاه قهرمانی را در رشته ژیمناستیک به دست آورد و سپس از سال ۱۳۸۷ فعالیت در رشته هنرهای رزمی را آغاز کرد.

زرینی در رشته های رزمی ووشو، کیک بوکسینگ و دفاع شخصی هاپکیدو هوشین کیدو فعالیت داشته به طوریکه دان سه در رشته هاپکیدو هوشین کیدو را داشته و در این رشته مربیگری و داوری را نیز دنبال کرده است.

«ابوالفضل زرینی» به خبرنگار ایرنا گفت: در این رشته رزمی موفق به کسب مقام سوم کشوری شده ام ضمن اینکه در رشته ووشو نیز در سال ۱۳۹۲ به اردوی تیم ملی دعوت شدم و در رشته کیک بوکسینگ نیز ۲ مقام قهرمانی اولی را کسب کرده ام.

این ورزشکار جوان معتقد است که در کشور ما به حدی که از رشته هایی همچون کشتی و فوتبال حمایت می شود از رشته های رزمی حمایت نمی شود در حالیکه این رشته ها نیازمند حمایت جدی بخش دولتی و فدراسیون است.

زرینی که در رشته بسکتبال نیز به صورت حرفه ای کار می کند، افزود: در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز به اردوی تیم ملی این رشته ورزشی دعوت شدم ولی رشته های رزمی به دلیل حمایت نشدن اساتید و مربیان مهاجرت می کنند به طوریکه بنیانگذار این رشته در ایران نیز مهاجرت کرده است.

رشته های هنری نیز حمایت نمی شوند

این رزمی کار البرزی که در رشته هنری فیلمسازی نیز فعالیت می کند، اظهار کرد: ظرفیت بالقوه ای در حوزه ورزش های رزمی وجود دارد و اگر حتی یک دهم از بودجه اختصاص یافته به رشته های کشتی و فوتبال را به رشته های رزمی و حتی دیگر رشته های ورزشی اختصاص دهند و بر روی آن ها سرمایه گذاری کنند ورزشکاران این رشته ها در عرصه های جهانی خواهند درخشید.

ورزش های رزمی البرز با سومین جایگاه بیمه شدگان بدون سامان رها شده

مربی درجه یک فدراسیون ورزش های رزمی کشور و نماینده رسمی این فدراسیون در استان البرز گفت: متاسفانه استان البرز از مهرماه سال ۱۴۰۰ رییس هیات نداشته و در این مدت سه سرپرست هیات معرفی کرده که مدتی نیز من عنوان سرپرستی این هیات را برعهده داشتم.

«مسلم کیان» که دارنده دان هفت رشته کیک بوکسینگ نیز هست، افزود: این هیات از خرداد ماه سال جاری حتی سرپرستی ندارد در حالیکه به لحاظ تعداد بیمه شدگان ورزشی با ۱۰ هزار نفر بیمه شده در جایگاه سوم استانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه البرز قطب ورزش های رزمی کشور است، اظهار کرد: ولی اکنون متاسفانه فقط اسمی از این سبک های رزمی در استان باقی مانده است.

وی گفت: زمانیکه یکی از این رشته های ورزشی بی سر و سامان شود متاسفانه ورزشکاران جذب استان های دیگر شده و بسیاری از قهرمانان این رشته ها در مسابقات با نام استان های دیگر وارد زمین مبارزه می شوند.

کیان رشته های رزمی البرز را فدای یکسری باندبازی ها دانست و افزود: اکنون جمعیت ۱۰ تا ۱۲ هزار نفری ورزش های رزمی البرز به امان خدا رها شده و سامانی ندارد و این در حالی است که سامان گرفتن یک هیات ورزشی حداقل پنج سال زمان می برد.

وی تصریح کرد: به لحاظ نبود رییس هیات ورزش های رزمی، بودجه هایی که باید به این هیات تعلق بگیرد فقط به دلیل نبود شناسه مالی در اختیار این هیات قرار نمی گیرد.

هاپکیدو هوشین کیدو یک رشته دفاع شخصی واقعی است

مسوول کمیته فنی سبک هاپکیدو هوشین کیدو فدراسیون ورزش های رزمی کشور و سرپرست سابق هیات ورزش های رزمی در استان البرز نیز با بیان اینکه سبک ها و رشته های زیادی در زیر پوشش فدراسیون ورزش های رزمی فعال هستند، گفت: خیلی ها سعی در زمین زدن این سبک و رشته ورزشی دارند.

«فرزین جامه درویش» افزود: هاپکیدو هوشین کیدو یک رشته دفاع شخصی است که ۱۰۰ درصد کاربردی است که در هیچ رشته رزمی دیگر این میزان کاربردی وجود ندارد ضمن اینکه دفاع شخصی واقعی را این سبک به خود اختصاص داده است.

وی این سبک ورزشی را همچون واکسن آنفلوانزا دانست و اظهار کرد: این سبک ورزشی همچون واکسن آنفلوانزا است که به محض ساخته شدن یک بدل برای آن ساخته می شود و چند ماه بعد یک جایگزین پیدا می کند و این سبک ورزشی نیز مرتب به روزرسانی می شود.

جامه درویش با اشاره به اینکه روش مبارزه در این سبک فول کنتاکت است، گفت: ورزشکاران این سبک ورزشی می توانند و قابلیت آن را دارند تا در دیگر مسابقات رزمی همچون جودو، بوکس و تکواندو شرکت کنند ولی علیرغم این قابلیت ها به آن ها بها داده نمی شود.

وی با بیان اینکه مسابقات رسمی این سبک ورزشی به دلیل برخی از مسایل برگزار نمی شود، افزود: در این سبک ورزشی چشم و هم چشمی زیادی وجود دارد ضمن اینکه اکنون در استان البرز نیز به خصوص پس از کرونا به بعد فعالیتی همچون کلاس های آموزشی در این سبک ورزشی وجود ندارد.

به زودی انتخابات هیات ورزش های رزمی برگزار می شود

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان البرز نیز با بیان اینکه متنوع ترین و بیشترین سبک های ورزشی در رشته های رزمی وجود دارد، گفت: استان البرز مهد ورزش های رزمی کشور است.

«حبیب مقصودی» افزود: بیشترین رزمی کاران در البرز هستند به طوریکه این استان پایتخت ورزش های رزمی کشور است ولی به دلیل نبود رییس هیات مشکلاتی وجود دارد که با حکم رییس فدراسیون ورزش های رزمی کشور در این هفته سرپرست هیات معرفی می شود و تا یکماه آینده نیز انتخابات رسمی آن برگزار خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه از مهرماه ۱۴۰۰ این هیات ورزشی بدون رییس است، اظهار کرد: هر بار در برگزاری انتخابات و انتخاب رییس هیات یک معترضی وجود داشته که درخواست رییسی هیات را داشته اند و به همین دلیل این انتخابات سه یا چهار با رد شده است.

مقصودی گفت: علیرغم اینکه این هیات بدون رییس بوده ولی مسابقات با حمایت اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شده ضمن اینکه استان البرز از لحاظ زیرساختی و سخت افزاری در خصوص باشگاه های ورزشی خصوصی بسیار خوب عمل کرده است.

یک هزار و ۵۰۰ باشگاه ورزشی خصوصی در البرز فعال هستند

معاون ورزش اداره کل ورزش و جوانان البرز ادامه داد: علیرغم اینکه البرز از لحاظ سخت افزاری پایین ترین سرانه ورزشی در کشور را دارد که بایستی حمایت های لازم از آن انجام شود و متولیان استانی سرانه ورزشی را بالا ببرند ولی از لحاظ تعداد باشگاه های خصوصی بسیار فعال و خوب عمل کرده است.

وی اضافه کرد:‌هم اکنون در البرز با اینکه پس از منفک شدن از تهران به عنوان استان یکی از فقیرترین استان ها به لحاظ سرانه ورزشی است ولی در باشگاه های ورزشی یکی از فعالترین ها بوده و یک هزار و ۵۰۰ باشگاه ورزشی خصوصی فعال هستند که در این باشگاه های سالن های تمرینی خوبی برای رشته های رزمی نیز وجود دارد.