حسن بروشکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: کسب این موفقیت ها نشان از توجه به تربیت تمام ساحتی در مدارس سیستان و بلوچستان و اهتمام ویژه به اجرای سند تحول بنیادین دارد.
وی ادامه داد: بنا به گزارش مرکز آمار ایران، با تلاش و همت آموزش دهندگان و همکاران سوادآموزی تمامی شهرستانها و مناطق، سیستان و بلوچستان با رشد هفت و نیم درصدی مقام نخست کشور را در شاخص رشد میانگین سواد استان کسب کرد.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه با این میزان رشد حدود ۶۵ هزار نفر از افراد بیسواد این استان سواددار شدند، افزود: در این مدت ۲ هزار و ۱۰۰ نیروی آزاد و یکهزار نفر از همکاران فرهنگی کار سوادآموزی این تعداد سودآموز را برعهده داشتند.
وی از کسب رتبه نخست کشور در طرح سنجش نوآموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۱ -۱۴۰۲ خبر داد و گفت: با پوشش ۱۱۶ درصدی جامعه هدف و افزایش ۶ برابری سنجش رایگان در سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه یک کشور در اجرای طرح سنجش شدیم. این در حالی بود که در سالهای گذشته سیستان و بلوچستان در آخرین رتبههای کشوری در اجرای این طرح قرار داشت.
به گزارش ایرنا هم اکنون بیش از ۸۰۰ هزار دانش آموز در مدارس سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند که ۴۹ هزار معلم نیز وظیفه تعلیم و تربیت آنان را بر عهده دارند.
پراکندگی جمعیت در سیستان و بلوچستان بیش از سه برابر متوسط کشور، کثرت مراکز جمعیتی با آمار اندک، مناطق مرزی و دورافتاده، فقر اقتصادی خانوادهها و پایین بودن نرخ متوسط درآمد خانوار از جمله مهمترین مشکلات بخش آموزش در این استان است.