سیداسماعیل هاشمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ مجوز سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار در مازندران صادر شده است که در نوع خود بسیار چشمگیر است.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود رکورد صدور و جذب مجوز سرمایهگذاری خارجی در سالجاری در مازندران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شکسته شود و این توفیق بزرگ حاصل دیپلماسی فعال دولت سیزدهم و شناسایی فرصت های جدید سرمایه گذاری است.
این مقام مسوول، علت اصلی در افزایش صدور مجوزهای سرمایهگذاری خارجی در مازندران را دیپلماسی فعال دولت سیزدهم و شناسایی فرصتهای های جدید سرمایه گذاری عنوان کرد و گفت: این در حالیست که در سال گذشته در مجموع ۶ سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۴۰ میلیون دلار در مازندران صادر شده بود.
وی، شناسایی فرصتهای جدید سرمایه گذاری را از رویکردهای اساسی در سالجاری ذکرکرد و افزود: با درایت و همراهی دولت سیزدهم، فرصت های جدید سرمایهگذاری در حوزههای مختلف کشاورزی، زیرساختی، صنعتی و تولیدی با محوریت دانشبنیان در مازندران شناسایی شده است که به طور حتم زمینه ساز توسعه بیش از پیش این استان خواهد بود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی مازندران، ارزش تولید ناخالص داخلی در حوزههای مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی و صنعت مازندران را ۱۶۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که با وجود ۴۱ نوع تحریم از جمله تحریم بانکی و زیر ساختی کشورهای غربی علیه کشورمان، اما روند حضور فعالان اقتصادی خارجی در مازندران متوقف نشده است و موید این مطلب مهم و اساسی نیز افزایش صدور مجوزهای سرمایه گذاری از ابتدای امسال تاکنون در این استان است.
هاشمی در بخش دیگر سخنان خود با تشریح سفر استاندار مازندران به همراه هیاتی از فعالان اقتصادی بخش های دولتی و خصوصی این استان به روسیه، مهمترین دستاورد این سفر تسهیل در امور تبادلات ارزی بین تجار ۲ کشور توصیف کرد و افزود: مقدمات انجام این کار مهم در مراحل نهایی است که در صورت محقق شدن، به تجار و بازرگانان ایرانی کمک بزرگی می شود.
وی از شناسایی ۱۵ اولولیت سرمایه گذاری در مازندران خبر داد و بیان کرد: در نشست مشترک با فعالان اقتصادی روسیه در مسکو، فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری مازندران در حوزههای کشاورزی، شیلات، صنعت و معدن، گردشگری، انرژی و زیرساخت و همچنین ارائه مشوق های لازم به سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی روسیه تشریح شد.
وی با عنوان اینکه با توجه به فضای سیاسی موجود در منطقه، همکاریهای روسیه و ایران در عرصههای مختلف به ویژه اقتصادی در حال گسترش است، افزود: با معرفی فرصتها و ظرفیتهای بزرگ اقتصادی، گرایش روسها برای سرمایهگذاری بیشتر در ایران و ازجمله در مازندران افزایش یافته است.
این مقام مسوول گفت که مازندران با توجه به موقعیت خاص در مقایسه با دیگر استان های کشور از ظرفیت و توانمندی بالایی در مراودات تجاری با روسیه برخوردار است که این سفر مسیر دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده را هموارتر کرده است.
هاشمی گفت: در سفر به روسیه مقرر شد ترتیبی اتخاذ شود تا پول های پرداخت تجار و بازرگانان ایرانی بصورت ریالی، با همکاری بانکهای روسی این مبلغ بصورت روبل به تجار و بازرگانانی این کشور پرداخت شود.
استاندار مازندران در رأس هیاتی از فعالان اقتصادی بخش های دولتی و خصوصی این استان در راستای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم مبنی بر تقویت مناسبات با همسایگان به کشور روسیه سفر کرده بود. وی در این سفر مذاکراتی با استانداران ولگاگراد و آستراخان و دیگر مسوولان ارشد کشور روسیه داشت. مقام عالی دولت همچنین در مسکو با استاندار سامارا روسیه دیدار و درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفت و گو کرد.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، حدود ۱۱ درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را دارد. حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد و ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.