به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خادر سلامه که مدیریت مجموعه گنجینه نسخههای خطی را بر عهده دارد میگوید: ما دستنوشتههایی داریم که در مورد وضعیت فرهنگی و اجتماعی مردم بیتالمقدس صحبت میکند و این نشاندهنده حضور فلسطینیها به مدت قرنها در این منطقه است.
او با اشاره به این که سرزمین مزبور پیش از ایجاد رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ و اخراج بیش از ۷۵۰ هزار فلسطینی خارج از سکنه بوده گفت: محتویات کتابخانه ادعای صهیونیستها مبنی بر خالی بودن سرزمینهای اشغالی را نفی میکند.
این کتابخانه که در بیتالمقدس شرقی قرار دارد، با برخورداری از گنجینه نسخههای خطی که قدمت آنها به صدها سال پیش از ایجاد اسرائیل برمیگردد، نگاهی نادر به تاریخ فلسطین دارد.
در کتابخانه خالدی واقع در شهر قدیمی، رامی سلامه بهطرز ماهرانهای در حال بررسی یک نسخه خطی آسیب دیده به عنوان بخشی از تلاش برای بازسازی و دیجیتالیکردن اسناد تاریخی فلسطین است.
مرمتگر آموزشدیده ایتالیایی در حالی که با دقت بر روی یک متن بسیار قدیمی و آسیبدیده دستور زبان عربی کار میکند میگوید نسخههای خطی از فقه گرفته تا نجوم، زندگینامه پیامبر (محمد) و قرآن را شامل میشود.
سلامه که به تنهایی کار میکند، در دو سال و نیم گذشته ۱۲۰۰ صفحه از دوجین نسخه خطی متعلق به کتابخانههای خصوصی فلسطین را بازیابی کرده است. قدمت این گنجینه به ۳۰۰ سال گذشته و به دوره عثمانی می رسد. بیشتر نسخههای خطی کتابخانه خالدی، از بزرگترین مجموعه خصوصی نسخههای خطی عربی و اسلامی در سرزمینهای فلسطینی آمده است.
در قفسههای این کتابخانه که در نزدیکی یکی از ورودی های مسجدالاقصی قرار دارد، توسط راغب الخالدی قاضی فلسطینی در سال ۱۹۰۰ تاسیس شده، همچنین کتابهای فارسی، آلمانی و فرانسوی، از جمله مجموعهای چشمگیر از ویکتور هوگو نویسنده فرانسوی وجود دارد.