به گزارش روابط عمومی دادگستری گلستان، حیدر آسیابی روز یکشنبه افزود: روستاهای «خوجه گلدی، سوزش، ساری قمیش، قره آقاشلی، شورجه و قربان پیکار» از سال ۱۳۸۴ با آغاز عملیات اجرایی ساخت سد چایلی، در طرح کوچ قرار دادهشدند و قرار بود در ازای اختصاص زمین برای اسکان در محل جدید، جابجا شوند.
وی اضافه کرد: طی این سالها نه تنها سد ساخته نشد و اقدامی برای جابجایی اهالی صورت نگرفت بلکه بهدلیل قرارداشتن در طرح جابجایی، خدماتی مانند مجوز ساخت و ساز جدید و انشعابات آب، برق و گاز به ساکنان داده نشد.
آسیابی ادامه داد: اواخر سال گذشته در بازدید از شهرستان مراوهتپه، این موضوع توسط اهالی مطرح شد و ساکنان خواستار ورود دادگستری برای حل مشکل شدند که همان زمان ضرب الاجلی برای دستگاههای اجرایی مرتبط تعیین شد.
رییس کل دادگستری گلستان بیان داشت: پس از پایان مهلت تعیین شده، ارائه خدمات دولتی به اهالی روستاهای واقع در محدوده کاسه سد چایلی از همین ماه پس از یک وقفه ۱۸ ساله از سرگرفته شد.
وی اظهارداشت: مطابق قانون اگر با گذشت پنج سال، طرحهای عمرانی اجرا نشود، دولت مکلف است به املاکی که در این طرحها قرار دارند، دوباره خدمات مورد نیاز از جمله صدور مجوزهای ساخت و ساز و انشعابهای زیرساختی ارائه کند.
به گزارش ایرنا، مطالعات احداث سد خاکی چایلی با حجم آب قابل تنظیم ۲۲۸ میلیون متر مکعب بین سالهای ۸۵ تا ۸۸ انجام شد اما عملیات اجرایی آن با وقفه پنج ساله درسال ۹۲ آغاز شد و تاکنون فقط ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کنترل سیلابهای فصلی و جلوگیری از خسارت مالی و جانی به مردم، تقویت سفرههای زیرزمینی، تامین آب مورد نیاز حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی مراوهتپه از اهداف ساخت سد چایلی است.
شهرستان مراوهتپه حدود ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۱۰ روستا سکونت دارند.
از مجموع جمعیت این شهرستان مرزی، ۷۰۰ خانوار با جمعیت تقریبی چهار هزار نفر در ۶ روستای واقع در کاسه سد چایلی این شهرستان سکونت دارند.