به گزارش ایرنا، سوم مرداد ماه (۲۵ ژوئیه) روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی بود که در ایران به مناسبت آن یک هفته از یک تا هفتم مرداد را با عنوان "برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید" نام گذاری شده بود.
این عنوان و اتفاقی که شنبه شب برای جوان ۲۳ ساله ساوجی در استخر باغ افتاد که منجر بر مرگ وی شده است ذهن ها را به این سمت هدایت می کند که باید بیشتر از یک هفته در راستای آگاهی رسانی به جامعه در این زمینه برنامه ریزی کرد و وقت گذاشت.
بدون شک، تجربه ثابت کرده که ایجاد هر فرهنگ مثبتی در جامعه نیازمند صرف هزینه و وقت است که در این حوزه می توان گفت آموزش همگانی و اصولی شنا، کاهش هزینه های آموزش و اطلاع رسانی های مداوم و گسترد در رسانه های مختلف در خصوص خطرهای شنا غیرحرفه ای و غیرفنی از مهمترین بحث هایی است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
با توجه به این مسائله به نظر می رسد یک هفته زمان کمی برای کاهش خطرهای شنا غیر حرفه ای و غیر اصولی است که براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در سال گذشته هزار و ۱۵۲ نفر بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند که با وجود کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن همچنان رقم بالایی را به خود اختصاص می دهد.
همچنین این سازمان گفته: از کل تلفات غرق شدگی در سال گذشته، ۹۳۹ نفر مرد و ۲۱۳ نفر زن بودند در حالی که تعداد مردان فوت شده بر اثر غرق شدگی در سال قبل از آن یکهزار و هشت نفر و تعداد زنان ۱۵۷ نفر بوده است.
این آمار اما در شهرستان ۴۰۰ هزار نفری ساوه نیز قابل توجه بوده چرا که به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی ساوه، این شهرستان از ابتدای امسال تاکنون این شهرستان شاهد مرگ سه نفر براثر غرق شدگی بوده است.
«رضا یزدی» با اشاره به اینکه غرق شدگی در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا و لذت بخش بودن شنا بیشتر می شود اضافه کرد: خانواده و جامعه باید بیشتر هشیار و در حوزه آموزش شنا توجه ای بیش از پیش داشته باشند.
وی افزود: یک مورد حادثه غرق شدن جوان ۲۳ ساله ساوجی شنبه شب به ستاد آتش نشانی شهرستان خبر داد شده که بلافاصله تیم امداد و نجات غواص به محل اعزام و کار جستجو آغاز و بعد از ۲ ساعت این عملیات با یافتن جسد فرد غرق شده پایان یافت.
فصل تابستان شنا کردن در دریا، استخرباغ ها، آبگیرها، حوضچه های پرورش ماهی، رودخانه ها و سدها مورد توجه مردم قرار می گیرد و هر سال شاهد مرگ تعدادی از هموطنان ناآشنا به اصول و فنون شنا در این منابع آبی هستیم که کاهش این مساله نیازمند توجه و نگاه مسوولانه تر جامعه و متولیان این حوزه است.
یزدی همچنین از کشاورزان و بهره برداران استخرهای کشاورزی خواست: به منظور جلوگیری از بروز این اتفاقات، در کنار نصب تابلوهای هشداری شنا ممنوع نسبت به نصب حفاظ در اطراف آنها اقدام کنند.
همچنین روز پنجشنبه همزمان با تاسوعای حسینی نیز تیم های امداد و نجات آتش نشانی این شهرستان پیرو تماس تلفنی و درخواست کمک رسانی ۲ گردشگر گرفتار در دریاچه سد الغدیر ساوه امداد رسانی کردند و آنان را زنده از این محل بیرون آوردند.
همچنین براساس اعلام دفتر حراست امور آب و سدالغدیر ساوه از سال ۱۳۷۴ تاکنون حدود ۴۰ نفر در این دریاچه و کانالهای مجاور این سد غرق شده اند که بسیاری از آنها شناگران ماهر و ورزیده ای بودند.