اکبر فتحی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، به سیاستهای حمایتی این سازمان از کشت قراردادی اشاره کرد و افزود: در بسته سیاستهای حمایتی امسال، مهمترین حمایت وزارتخانه در زمینه توزیع کودهای فسفاته و پتاسه میان کشاورزان قراردادی و کسر وجه آن در زمان تحویل محصول است.
وی با بیان اینکه کشت قراردادی در آذربایجان شرقی شامل گندم آبی و دیم، جو دیم و دانههای روغنی شامل کلزا، گلرنگ و کاملینا است ادامه داد: حمایت دیگر از کشاورزی قراردادی در بخش بیمه محصولات صورت میگیرد به طوری که تعرفه بیمه خاص کشت قراردادی پیشبینی شده و این تعرفه ۲۰ درصد تخفیف خواهد داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین پرداخت کرایه حمل یا کمک هزینه کرایه حمل، انتقال دانش و فناوری و آموزش کشاورزان طرف قرارداد با همکاری موسسه ترویج و آموزش سازمان تات را از دیگر حمایتها و مشوقهای کشت قراردادی عنوان کرد.
فتحی در مورد عملکرد این سازمان در حوزه کشت قراردادی در آذربایجان شرقی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بیش از ۲۲ هزار هکتار گندم آبی در قالب حدود پنج هزار و ۸۰۰ قرارداد که ۳۳ درصد سطح کشت گندم آبی استان را شامل می شد، تحت کشاورزی قراردادی قرار گرفت.
وی درباره جزییات برنامه کشت قراردادی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال زراعی آینده حداقل ۶ میلیون و ۱۶۵ هزار هکتار کشت قراردادی گندم، جو و دانههای روغنی در کشور هدفگذاری شده که از این میزان ۵.۵ میلیون هکتار گندم، ۴۰۰ هزار هکتار جو و ۲۶۵ هزار هکتار دانههای روغنی در سطح کشور پیشبینی شده است.
فتحی توسعه کشاورزی قراردادی را یکی از سیاستهای دولت سیزدهم عنوان و اضافه کرد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ یک برنامه جامع کشاورزی قراردادی تهیه شده که براساس آن کشت گندم در سطح ۴۱۹ هزار و ۵۹۰ هکتار، جو دیم ۲۶ هزار هکتار و دانههای روغنی (کلزا، گلرنگ و کاملینا) در سطح ۹ هزار و ۳۰۰ هکتار در سطح استان آذربایجان شرقی هدفگذاری شده است.
وی گفت: کشت قراردادی در سال زراعی آینده با همکاری شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام و نهادهای پشتیبان از جمله شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی، مجموعه اتاق اصناف ایران، بنیاد ملی گندمکاران و بانک کشاورزی به همراه مجریان غیردولتی اجرا میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی همچنین از ابلاغ برنامه کشت قراردادی سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: کشت قراردادی با توجه به شرایط آب و هوایی از ۱۵ شهریور امسال آغاز خواهد شد.
فتحی ابراز امیدواری کرد اجرای کشت قراردادی در سال زراعی آینده به افزایش خوداتکایی در تولید گندم، کاهش واردات جو و تامین قسمتی از کنجاله و روغن مورد نیاز کشور که جزو برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، کمک کند.
به گزارش ایرنا، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد که بخش عمده ای از این اراضی به صورت دیم کشت می شود از این رو طرح جهش تولید در دیمزارها با استفاده از ارقام مناسب و همچنین به زراعی مورد توجه مسوولان جهاد کشاورزی و کشاورزان قرار گرفته است.
میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان حدود پنج میلیون تن است که سه میلیون تن آن مربوط به حوزه زراعت، یک میلیون تن مربوط به حوزه باغبانی و یک میلیون تن نیز مربوط به حوزه دام و طیور است.