مهدی بندهای روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مکانیزه کردن ادوات کشاورزی در بحث افزایش کمی و کیفی محصولات تاثیر بسزایی دارد و باعث صرفه جویی در منابع آب، کود، سم و بذر مورد استفاده میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این مکانیزه سازی ابزارآلات کشاورزی موجب میشود، عملیات زراعی و دامی با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتری انجام شود و از هدر رفت و کاهش منابع آبی و افزایش ضایعات محصولات کشاورزی جلوگیری کند.
بندهای ادامه داد: برای مثال در کاشت محصول با دستگاه "ردیفکار"، بذر به صورت منظمتر کاشته و عملیات بعدی برای آن راحتتر انجام و تلفات بذر نیز کمتر می شود.
رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در ارتباط با تسهیلات پرداختی در استان برای مکانیزه کردن ابزارآلات نیز گفت: تسهیلات بخش مکانیزاسیون در قالب خط اعتباری همه ساله به استانها ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه امسال در فاز اول ۱۰۵ میلیارد تومان به استان ابلاغ شد، اضافه کرد: به دلیل مشکلات پرداخت در بانک کشاورزی تنها ۱۰ درصد این مبلغ در اختیار شهرستانها جهت معرفی متقاضیان دریافت ادوات کشاورزی قرار گرفته است.
رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود سلطانیه، خدابنده و ایجرود در استان زنجان بیشترین میزان ضریب مکانیزاسیون را دارند.
تراکتور، کمباین و دروگر تیلر و ادوات دنباله بند شامل ماشین کاشت، برداشت، سمپاشها و بذرپاشها از جمله اقسام مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.