به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار «محمد شرفی» روز دوشنبه در جلسه هماهنگی و بررسی زیرساخت های اربعین در مرز خسروی با حضور وزاری ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق، افزود: تشکیل اتاق مشترک هماهنگیها برای کنترل فرماندهی مشترک و فرماندهی ترافیک امنیت و مسائل مربوط به جرایم سرقت، مواد مخدر و موضوعات قاچاق کالا و انسان و تأمین و حفظ نظم و امنیت، روانسازی ترافیک، صدور گذرنامه و بحث تعامل با سایر دستگاهها از وظایف پلیس است.
رئیس قرارگاه اربعین حسینی(ع) فراجا با تاکید بر ضرورت تعامل و همافزایی برای خدمترسانی مضاعف به زائران اربعین گفت: فرماندهی به منظور ارتباط بیشتر و خدمت رسانی بهتربه زائران اربعین و پیگیری موضوعات یک ماه در مرز مهران مستقر خواهد بود تا زمینه ارتباط ساختارمند فراهم شود.
سردار شرفی ادامه داد: ما برای کشور عراق که میزبان ۲۰ میلیون زائر خواهند بود و بار سنگینی را در اربعین دارند آرزوی موفقیت می کنیم.
وی گفت: برای تسهیل تردد زائران، متوازن سازی گیتها در ۲ سوی پایانه های مرزی انجام شده و تلاش بر این است که زائران در پایانههای مرزی توقف نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.