تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹

کاشان - ایرنا - کتاب «ملیکه وفا »شرح زندگی حضرت رباب(ع) همسر امام حسین (ع) و مادر حضرت علی اصغر(ع)، نوشته مجید زجاجی کاشانی مبلغ دینی و عضو هیات علمی غیر رسمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان است که در ۹  فصل نوشته شده است.

به گزارش ایرنا،حضرت رباب (ع) دختر امرؤ القیس کلبی، مادر حضرت علی اصغر (ع)، از زنان بزرگوار، معروف و پرنقش کربلا و از محبوب ترین و مقرب ترین همسران امام حسین (ع) و از زنان نام دار، فاضل و وفادار عصر خود بوده است.

این بانوی بزرگوار نسبت به اباعبداللّه (ع) معرفت و محبتی خاص داشت و همسری وفادار و نیکو برای آن حضرت بود، اشعار و مرثیه های بانو رباب در مصیبت اباعبدالله (ع) بیان گر عظمت شخصیت و معرفت او به سیدالشهد(ع)است. وی عظمت مقام اباعبدالله را دریافته بود و به همراه امام حسین (ع) در کربلا حاضر شد تا تمام مصیبت ها و درد و رنج ها را تحمل کند، پس از بازگشت به مدینه، مجلس عزاداری امام حسین (ع) را بر پا کرد و تا یک سال بعد از واقعه کربلا که حیات داشت، همواره عزادار بود، وی سرانجام یک سال پس از شهادت امام حسین (ع) دارفانی را وداع گفت و به مولای خود ملحق شد.

مبلغ دینی و نویسنده کتاب «ملیکه وفا» به خبرنگار ایرنا گفت: فصل نخست کتاب شناسنامه شخصی حضرت رباب(ع) می پردازد و در فصل دوم ویژگی های شخصی ایشان ازجمله اینکه حضرت رباب(ع) زنی شاعره،ادیبه،وفادار به امام حسین(ع) و مادری باصلابت است.

مجید زجاجی افزود:فصل سوم کتاب به مبارزه یک ساله ایشان بعد از شهادت حضرت امام حسین(ع) است،فصل چهارم اطلاعاتی در خصوص حضرت رباب(ع) قبل از واقعه کربلا و بعد از آن بیان شده است.

وی اظهار کرد:فصل پنجم کتاب «ملیکه وفا » مربوط به منشور بین المللی حضرت رباب(ع) است،فصل ششم کتاب به حرکت انقلابی حضرت رباب(ع) در مجلس عبیدالله بن زیاد و فصل هفتم به جایگاه ایشان نزد حضرت امام حسین(ع) می پردازد.

عضو هیات علمی غیررسمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد:در فصل هشتم کتاب «ملیکه وفا » نقش فرهنگی حضرت رباب(ع) در جامعه بیان شده است و در فصل نهم نکاتی در خصوص زندگی تاریخی حضرت رباب(ع) بیان شده است.

زجاجی استاد حوزه و دانشگاه و مولف ۸۰ کتاب در حوزه های حقوقی،فقی و تاریخ اسلام و امام زادگان است.

خطه عالم‌پرور کاشان با تربیت و پرورش مفاخر بزرگ ملی در عرصه‌های علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، فقهی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی در دوره معاصر همواره مایه افتخار و مباهات ایران و ایرانیان در سراسر جهان بوده است.

کاشان با پیشینه‌ای به قدمت سیلک به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان از نام استادان، عالمان و فقیهان و ادیبان نامداری چون نراقی‌ها، ملاحبیب‌الله و ملافتح‌الله شریف، ملامحسن فیض کاشانی، قطب راوندی، سیدابوالرّضا فضل‌اللَّه راوندی، غیاث‌الدّین جمشید کاشانی ریاضیدان برجسته و معروف، آیت‌الله آمیر سید علی یثربی، آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی در عالم سیاست و در عالم هنر سهراب سپهری، کمال‌الملک و هزاران ستاره نامدار و شهیری است که آوازه نامشان افتخار ایران در جهان است.

این شهرستان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.