به گزارش ایرنا، این دستاوردهای علمی و دانش بنیان شامل «سیستم هوشمند مانیتورینگ و مدیریت تجهیزات» از شرکت گروه صنعتی آراد کنترل، «کلودگارد» از شرکت نرمافزاری امن پرداز، «سیستم نظارت و پایش خط تولید» از شرکت پیام ارتباط کندوان و «ماژول دور کاری_نرمافزار ERP تیم یار» از شرکت تیمیار رونمایی شد.
در ادامه همچنین سامانه مرکزی شبکه گلخانههای هوشمند، سالن و آزمایشگاههای مرکزی نوآوری پیشروان، سیستم مرکزی مانیتورینگ و مجموعه ورودی پارک علم و فناوری از جمله طرح های توسعه ای پارک علم فناوری هم در این مراسم به بهره برداری رسید.
مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس پارک فناوری اطلاعات (فاوا) در آیین رونمایی از این محصولات در تشریح کاربردهای این دستاوردها گفت: دستاورد نخست این پارک یک نرم افزار و ماژول دورکاری است که امکان دور کاری را برای تمام کسب و کارها فراهم می کند و صرفه جویی بالایی دارد .
"محمدجعفر صدیق دامغانی" ادامه داد: یکی دیگر از این دستاوردها در زمینه افزایش بهره وری و ایجاد ارزش افزوده با هوشمندسازی خطوط تولیدی و ماشین آلات مختلف محقق شده است.
وی بیان کرد: این سیستم تمام اطلاعات فعالیت ماشین آلات صنعتی و وضعیت قطعات و کارکرد آنها را به صورت برخط ثبت و ضبط می کند.
رییس پارک فناوری اطلاعات (فاوا) ادامه داد: دستاورد دیگر مربوط به " سیستم نظارت و پایش خط تولید کندوان است" که آخرین دستاوردهای ارتباطی در لحظه را ثبت می کند و به اطلاع افراد می رساند.
صدیق دامغانی گفت: همچنین سیستم ارائه خدمات به مراکز تلفن الکترونیکی یا دیجیتال کشور با هدف جلوگیری از حملات سایبری امروز در فاوا رونمایی شد.
وی تاکید کرد: این دستاوردهای علمی نقش موثری در ارتقای خدمات ارتباطی کشور و بهبود کسب و کارها دارند.
"سیف الله اسداللهی" معاون امورهماهنگی اقتصادی استانداری البرز نیز در این آیین گفت: امروز به رغم تحریم های ظالمانه دشمنان، کشور با بهره گیری از نخبگان در حال رشد و بالندگی است.
وی بهره گیری پارک فناوری اطلاعات (فاوا) از ظرفیت نخبگان علمی را ستودنی دانست و افزود: این پارک باید بیش از پیش با جذب نخبگان و شرکت های خلاق و نوآور به سمت اقتصاد دانش محور حرکت کند.
اسدللهی گفت: تولید ثروت و جلوگیری از خام فروشی و بهبود کیفیت و سرعت در تولید لازمه خودکفایی در کشور است که با اتکا به دانش و خلاقیت در نوآری به دست می آید.
معاون استاندار البرز گفت: باید بیش از پیش به جوانان تحصیلکرده بها داد و از ظرفیت علمی آنها بهره گرفت.
وی تاکید کرد: فاوا باید در گام نخست با جذب شرکت های دانش بنیان زمینه را برای فعالیت گسترده آنها در سایر بخش ها فراهم کند.
وی گفت: اکنون در منطقه ویژه اقتصادی پیام شرکت های دانش بنیان در حال فعالیت هستند که بخش عمده این شرکت ها در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت دارند.
فاوا را بیشتر بشناسیم
تأسیس پارکهای علم و فناوری جدیدترین رویکرد کشورها به مقوله دانش و فناوری است که با هدف عملیاتی کردن آموختههای علمی در محیط کسب و کار، فراهم سازی زیرساخت بقاء، رشد و توسعه شرکتهای نوپا و در نهایت افزایش ثروت جامعه از طریق ترویج و گسترش نوآوری مبتنی بر فرهنگ رقابت در میان شرکتهای عضو در هر پارک علمی و فناوری است.
در همین راستا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (فاوا) با هدف حمایت از واحدهای فناور و کسب و کارهای فعال در حوزه ICT، در سال ۱۳۹۶ اقدام به تأسیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) کرد. پارک فاوا به عنوان یک پارک ملی، در حال حاضر قطب تولید فناوری در کشور و نیز ارائه دهنده خدمات، تسهیلات و تجهیزات برای شرکتهای فناور داخلی در حوزه آی.سی.تی محسوب میشود.
پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات حامی و پشتیبان تمامی شرکتهای فناوری در حوزه آی.سی.تی است که به مرحله محصول رسیده و قصد ورود به بازار فناوری آی.سی.تی در سطوح داخلی، منطقه ای و بین المللی را دارند.
چشم انداز بین المللی پارک فاوا
بینالمللیسازی و توسعه همکاریهای بینالمللی شرکتهای فناور عضو، از جمله مهمترین برنامههای پارک فاوا است. پارک فاوا، به عنوان اولین پارک بازار محور کشور، به دنبال «تبدیل شدن به یک پارک فناوری در کلاس جهانی با حضور شرکتهای نامی و پیشرو داخلی و بینالمللی و معتبرترین مرکز توسعه فناوریICT و کسب و کارهای مرتبط با آن در کشور است».
با توجه به این رویکرد بینالمللی، پارک فاوا علاوه بر کمک به بینالمللی شدن شرکتهای فناور داخلی، همچنین آمادگی فراهم ساختن زیرساختها و خدمات مورد نیاز برای جذب شرکتهای بزرگ منطقهای و بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را نیز دارد.
اهداف و مأموریت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات
هدف نهایی پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، جذب شرکتها و واحدهای فناور داخلی و خارجی، ارتقاء آنها در حوزه تولید محصولات آی.سی.تی مدرن، و تسهیل حضور آنها در بازارهای داخلی و خارجی است.
در راستای هدف فوق، مأموریت اصلی پارک فاوا «توسعه اقتصادی و تعمیق تکنولوژی شرکتها با هدف افزایش توان رقابتپذیری است».
همچنین کمک به رشد شرکتها و واحدهای فناور متوسط به شرکتهای توسعه یافته از طریق ورود آنها به زنجیره تأمین بخش ICT داخل و خارج، توسعه تعاملات بینالمللی شرکتهای فناور عضو در سطح منطقه و جهان، شبکهسازی شرکتهای فناور عضو و جهت دهی به تولیدات آنها بر اساس نیاز بازارهای داخلی و خارجی و برنامهریزی برای جذب متخصصان ایرانی حوزه ICT در خارج از کشور و کمک جهت مهاجرت معکوس آنها از دیگر اهداف این مجموعه است.