به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد کرمی روز سهشنبه در جلسه کمیته ساماندهی سیب آذربایجان غربی با بیان اینکه ۸۲ مرکز خرید مجاز سیب زیردرختی و یا صنعتی در استان فعال است، افزود: در صورت نیاز برای ساماندهی این موضوع بر تعداد مراکز مجوزدار در محیطهای ایمن و دور ازتر حریم جادهها اقدام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: سردخانهها نیز لازم است در صورت وجود ظرفیت در دپوی محصول در محوطه ها در کنار کشاورزان باشند تا این محصولات به صورت بهداشتی جمع آوری و به کارخانه منتقل شود.
کرمی با تاکید بر همکاری همه دستگاهها در این زمینه، ادامه داد: ساماندهی تمامی مراکز خرید از نظر بهداشتی و صدور اخطاریه به این مراکز قبل از قلع و قمع باید مورد توجه باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: اعطای مجوز به سردخانه داران در زمینه انبار و فروش سیب صنعتی بعد از فصل خرید هم میتواند گام مهمی در زمینه بهبود روند خریداری سیب صنعتی باشد.
کرمی با اشاره به اینکه ارسال سریع میوه به مراکز و صنایع تبدیلی و تکمیلی لازم است، اضافه کرد: این موضوع ارتباط مستقیمی با جمع اوری میوه به ویژه سیب صنعتی دارد.
سالانه بیش از یک میلیون تُن سیب در آذربایجان غربی تولید می شود که ۳۰ درصد آن صنعتی است و بیشتر اوقات خرید، جمع آوری و انتقال غیر بهداشتی محصولات زیر درختی در کنار جادهها، علاوه بر ایجاد چهرهای زشت موجب از بین رفتن این محصول و خرابی آن قبل از رسیدن به کارخانه میشود.