تهران- ایرنا- صبح امروز شایعه تعطیلی سراسری به دلیل درخواست وزارت نیرو در فضای مجازی دست به دست می‌شد؛ اما نتایج پیگیری‌ها حاکی است که روند تامین برق سراسری بدون مشکل در حال انجام بوده و هیچ درخواستی از وزارت نیرو مبنی بر تعطیلی به هیات دولت ارسال نشده است.

به گزارش ایرنا، هفته گذشته بود که یک پایگاه خبری با انتشار خبر پیش‌بینی سامانه‌های جهانی هواشناسی از رسیدن شاخص اشعه ایکس در ایران به حد بسیار زیاد خبر داد.

مطابق پیش‌بینی‌ها دمای هوا برای هفته جاری افزایش قابل‌ملاحظه‌ای را تجربه کرده و در برخی از استان‌ها به بیشترین میزان تاریخی خود رسیده است.

باتوجه‌به افزایش سه برابری مراجعه مردم به مراکز درمانی ناشی از گرمازدگی، بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از جمله نماینده اهواز، تهران و زاهدان در کنار اعضای کمیسیون بهداشت مجلس خواستار ورود دولت و تعطیلی به دلیل گرمای هوا شدند.

مطالبه شکل‌گرفته در این حوزه و همچنین روند افزایشی گرمازدگی مردم در کشور، سبب شد وزیر بهداشت روز گذشته از درخواست این وزارتخانه برای تعطیلی پایان هفته به دلیل گرمای زیاد و تابش اشعه ایکس خبر دهد.

صبح امروز، سخنگوی دولت از موافقت هیات دولت با درخواست وزارت بهداشت برای تعطیلی خبر داد و عنوان کرد: همه فعالیت‌های بخش خصوصی و دولتی به دلیل گرمای بی‌سابقه تعطیل می‌شود.

وزارت نیرو هم در گزارشی آورده است: بر اساس گزارش‌های هواشناسی متوسط افزایش دمای هوای جهان در سال‌های اخیر در ۱۲۰ هزار سال گذشته بی‌سابقه بوده و همسو با این روند جهانی، دمای هوا در بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و مناطق جنوبی ایران نیز به بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسیده است.

چندی پیش «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن اشاره به پیامدهای ویرانگر افزایش بی‌سابقه دما اعلام کرد که در ماه جولای سال جاری گرم‌ترین دوره سه‌هفته‌ای طول تاریخ به ثبت رسید.

وی در همین زمینه عنوان کرد: دوران گرمایش زمین به پایان رسیده است و اکنون دیگر شاهد فرارسیدن دوران به جوش‌آمدن جهان هستیم.

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی که با محوریت گرمای بی‌سابقه جهان در سال جاری منتشر شد، عنوان کرد که روند روبه‌افزایش گرمای جهانی برای بسیاری از کشورهای اروپایی مشکلات فراوانی ایجاد کرده است که از جمله این مشکلات می‌توان به خشکسالی و آتش‌سوزی در مناطق جنگلی اشاره کرد.

داده‌های هواشناسی نشان می‌دهد در تابستان سال جاری متوسط دمای کشورمان نیز نسبت به میانگین بلندمدت تا ۲ درجه افزایش داشته و به‌طور مشخص دمای حداکثر تیرماه نسبت به میانگین بلندمدت در نواحی مرکزی کشور ۱.۵ تا ۲.۵ درجه افزایش‌یافته است.

دراین‌بین مناطق شمالی استان‌های کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان و همه مناطق استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد و ایلام و نیز بخش‌هایی از استان‌های اصفهان، سمنان، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، خراسان شمالی و آذربایجان غربی با بیشترین افزایش دما نسبت به میانگین بلندمدت روبه‌رو شده‌اند.

به‌عنوان نمونه، دمای بیشینه استان یزد در سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۸ درجه، دمای بیشینه استان خراسان جنوبی نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۶ درجه و دمای بیشینه استان ایلام نیز ۱.۵ درجه افزایش‌یافته است.

همچنین در حال حاضر بسیاری از شهرهای جنوبی کشور دمای بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد را تجربه می‌کنند و دمای هوا در کلان‌شهر تهران نیز به بیش از ۴۰ درجه رسیده است. وضعیتی که به افزایش شدید دمای هوا در سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت منجر شده و بررسی‌ها نشان می‌دهد در ازای هر یک درجه افزایش دما، میزان مصرف برق کشور تا یک‌هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش پیدا داشته است. اتفاقی که در کل سبب شد تا حداکثر تقاضای مصرف برق کشور با افزایش ۱۳درصدی نسبت به سال گذشته به مرز ۷۳ هزار مگاوات برسد.