اردبیل - ایرنا - جنگل‌های فندقلوی شهرستان نمین به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری استان اردبیل، با دشت‌های سرشار از گل‌های رنگارنگ، درختان فندق و چشم اندازهای بدیع، هزاران گردشگر و مسافر را بخصوص در تابستان به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، روستاهای هدف گردشگری و مناطق گردشگرپذیر متعددی در استان اردبیل وجود دارد که از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شوند و در این میان، جنگل فندقلو که به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری شناخته می‌شود، از جاذبه‌های ویژه‌ای بخصوص در فصول بهار و تابستان برخوردار است.

طبق اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، جنگل فندقلو به علت نزدیکی به شهر نمین و سهولت دسترسی از جاده بین شهری اردبیل- آستارا همواره به عنوان یک منبع تفرجگاهی مطرح بوده است.

فندقلو یکی از اراضی تفریحی جنگلی است که در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر نمین و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته است و با توجه به اینکه شمار درختان فندق نسبت به سایر درختان جنگلی در ان منطقه بیشتر است، به جنگل فندقلو شهرت یافته است.

عرصه جنگلی فندقلو بخشی از جنلگل‌های شرق استان اردبیل به شمار می رود که دنباله جنگل‌های نیمه گرمسیری گیلان است که در سطحی به طول تقریبی ۲۵ کیلومتر پراکنده است و فندقلو در سرتاسر گستردگی خود از غرب به اراضی مزروعی و با فاصله کوتاهی به روستاهای کوهپایه‌ای منتهی می شود.

این روستاها از شمال به جنوب شامل خانقاه علیا، آرپا تپه، ننه کران، کله سر دگرماندرق، کریم کندی، مهدی پستی، دور جین، آلادیز گه، گرمه چشمه، نیارق سوها و حور می‌شود.

این موقعیت سبب شده است که جنگل از راه‌های مختلفی قابل دسترس باشد و راه اصلی و شناخته شده آن، جاده‌ای است آسفالته به طول هشت کیلومتر که از کیلومتر ۲۰ جاده اردبیل- نمین منشعب می‌شود و پس از گذر از روستاهای سولا و آرپا تپه جنگل فندقلو را به شهر نمین مرتبط می‌سازد.

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در دی ماه ۱۴۰۰ اعلام کرد که جنگل‌های فندقلوی شهرستان نمین با تائید وزارتخانه متبوع، به نام استان اردبیل ثبت ملی شده است.

نگین گردشگری نمین

طیب امینی ، فرماندار شهرستان نمین درباره این منطقه گردشگری گفت: تفرجگاه فندقلوی نمین با توجه به موقعیت خاص و تلاقی با استان گیلان و وجود گردنه بی‌نظیر و زیبای حیران و دارا بودن آب و هوای مطبوع، همه ایام سال بویژه در فصل بهار و تابستان پذیرای گردشگران و میهمانان از سراسر کشور است.

وی جنگل فندقلو را نگین گردشگری شهرستان نمین عنوان کرد و افزود: همه ساله جشنواره بابونه با شرکت مسافران و گردشگران مناطق مختلف در این منطقه تفریحی برگزار می‌شود و این منطقه سیاحتی، سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را جذب خود می‌کند.

گفتنی است؛ بابونه گیاهی یک ساله، معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی‌متر است که به صورت خودرو در مزارع، دشت‌ها، باغ‌ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می‌روید و در عطاری‌ها، طب سنتی، داروسازی صنعتی و تولید مواد بهداشتی کاربرد فراوان دارد.

همچنین در دشت‌های جنگل فندقلو یکی از زیباترین و نادرترین گل‌های دنیا به نام سوسن چلچراغ می‌روید و قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه صنعت گردشگری دارد.

احیای ۲۲ هکتار از جنگل فندقلو

با توجه به اینکه جنگل‌ها از ناحیه آتش سوزی‌ها، قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی ضربه می‌خورند، اجرای طرح‌های احیا و تثبیت اراضی جنگلی از اهمیت زیادی برخوردار است و مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از احیا و غنی سازی ۲۲ هکتار از جنگل فندقلو در سال گذشته خبر داده است.

به گفته محمود قلی زاده در سال‌های اخیر قسمتی از این جنگل از بین رفته بود که برای احیای این منطقه نهال‌های فندق به صورت گلدانی در این جنگل پرورش یافته و از این نهال‌ها در احیای جنگل استفاده شده است.

وی افزود: مساحت عرصه‌های منابع طبیعی اعم از جنگل و مراتع در استان بعد از اجرای طرح کاداستر به بیش از ۹۷۳ هزار هکتار رسیده که حفاظت از این جنگل از سوی ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و سامانه مانیتورینگ انجام می‌شود.

کی به فندقلو برویم

تجربه گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت اردبیل و نمین نشان می‌دهد که جنگل فندقلو به‌ علت قرار گرفتن در اراضی به نسبت مرتفع، دارای تابستانی بسیار خنک و مطبوع و زمستانی سرد و مرطوب است ، از این رو بهترین زمان برای گشت و گذار و لذت بردن از دشت‌های زیبای اراضی جنگلی فندقلو بهار و تابستان است تا هم از رایحه روحنواز صدها گل از جمله بومادران، بابونه و سوسن چلچراغ در اراضی این منطقه جنگلی بهره‌مند شویم و هم تصاویر بدیع، خاطره‌انگیز و به یادماندگی را برای خود ثبت کنیم.