بوشهر - ایرنا - نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند نمی‌توان تاریخ مشخصی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور تعیین کرد اما با توجه به سیاست‌های پیش‌بینی شده دورنمای برنامه‌های دولت؛ بهبود وضعیت اقتصادی را نوید می‌دهد.

غلامحسین کرمی روز پنجشنبه به مناسبت ۱۲ مرداد سالگرد تنفیذ حکم رئیس دولت سیزدهم در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: با توجه به روندی که دولت سیزدهم در سیاست خارجی و داخلی در پیش گرفته و همچنین تنظیم لایحه بودجه براساس راهبردهایی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده‌اند برآورد ما بهتر شدن شرایط اقتصادی ممکلت است.

وی افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی دولتمردان دولت سیزدهم بیانگر بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و امید می‌رود در آینده نه چندان دور خروجی اقدامات دولت در سفره و زندگی مردم بهتر دیده شود.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در تشریح شرایط سخت اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد: همه دوستان و حتی مخالفان اذعان دارند دولت سیزدهم در شرایطی آغاز به کار کرد که با توجه به کسری بودجه و وضعیت نابسامان درآمدی، پیش‌بینی می‌شد این دولت در مهر۱۴۰۰ حتی نتواند حقوق کارمندان خود را نیز پرداخت کند.

دبیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شاید امروز این خرده به مجلس گرفته شود که خانه ملت نیز در شرایط نابسامان اقتصادی دولت قبل نقش دارد افزود: هرگونه دخالت مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه با اعتراض، مخالفت و مقاومت روبرو می‌شد.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از درآمد ممکلت با عنوان اوراق مشارکت پیش خور شده بود و دولت بدهکار پیمانکاران بود به نحوی که هرجا می‌خواستند پولی به پروژه‌ای اختصاص دهند باید از محل اوراق تامین می‌شد.

وی ادامه داد: در آن شرایط سخت اقتصادی این طعنه همواره به دولت وقت زده می‌شد که با این اوارق‌ها مملکت را اوراق کردند.

به گفته کرمی دولت سیزدهم در این شرایط سخت اقتصادی دولت را تحویل گرفت اما در همین مدت ۲ سال هرچند هنوز به وضعیت ایده‌ال نرسیده‌ایم اما کارها و گام‌های مهمی برداشته شده است.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دغدغه رهبر معظم انقلاب، دولت و مجلس شورای اسلامی و همه دلسوزان نظام سفره و معیشت مردم است و تاکید رهبرمعظم انقلاب به مجلس یازدهم مبنی بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم گواهی بر این مدعا است.

وی با بیان اینکه بودجه دارای ۲ بخش درآمدی و هزینه است گفت: درآمدها در بودجه احتمالی اما هزینه‌ها قطعی است به همین دلیل امکان بروز مشکلات در بخش بودجه به وجود می‌آید.

به گفته کرمی آنچه در بودجه مهم است این است که بر مبنای هزینه‌کرد باید درآمد تعریف شود و اگر درآمدها خوب تعریف نشود به طور حتم در پایان سال دولت با کسری بودجه روبرو می‌شود و در این شرایط باید از بانک مرکزی یا از طریق اوراق و یا هر شکل دیگری نسبت به جبران کسری بودجه اقدام شود.

وی یادآور شد: در ۲ سال اخیر با توجه به افزایش درآمدها و هزینه‌ها منابع درآمدی تعریف شده به گونه‌ای قابل تامل است به نحوی که اگر به طور مثال سالی ۱۵۰۰همت درآمد تعریف شده منابع تعریف شده آن (شامل مالیات‌ها، نفت، درآمدهای گمرکی، فروش برخی از اموال دولت) قابل وصول است.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این سیاست دولت سیزدهم باعث شد سال گذشته دولت با کمترین کسری بودجه روبرو باشد و افزون براین در پروژه‌های عمرانی نیز تحولی اساسی به وجود آمد.

وی با اشاره به تخصیص مناسب اعتبارات به استان‌ها و شهرستان‌ها افزود: پیش بینی می‌شود این وضعیت در سال‌جاری نیز ادامه‌دار باشد.

کرمی تاکید کرد: با تحقق درآمدها کسری بودجه حذف می‌شود و تلاش ما این است که دولت هزینه‌ها را کاهش و درآمدهای واقعی را تامین کند.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود همه گام‌های مثبت دولت سیزدهم در راستای بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم اما همچنان این انتظار از دولت مردمی و انقلابی می‌رود که با تعریف منابع درآمدی که خروجی آن به نفع مردم باشد فشارهای اقتصادی کاهش یابد و کمتر از جیب مردم استفاده شود.

وی تاکید کرد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم انتظار می‌رود امسال و سال‌های پیش‌رو از نظر اقتصادی وضعیت بهتری در انتظار مردم باشد.