شهرکرد - ایرنا - سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: نرخ بیکاری استان به سبب برنامه های کارشناسی و طرح های اجرایی دولت سیزدهم در حوزه اشتغال از ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرد.

محمدکاظم منزوی روز یکشنبه به مناسبت سالروز تنفیذ حکم ریاست جمهوری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: شناسایی مداوم و رصد مسائل اقتصادی چهارمحال و بختیاری یکی از برنامه‌های مستمر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری است.

وی افزود: در این راستا، جمع‌آوری اطلاعات هفتگی قیمت ۱۰۰ قلم کالای برگزیده، رصد مستمر موجودی کالاهای اساسی چهارمحال و بختیاری و برنامه‌ریزی به منظور جلوگیری از تخلفات در حوزه اصناف، پایش مستمر طرح‌های سرمایه‌گذاری مهم و پیشران به‌صورت پروژه‌محور، بازدید میدانی از بنگاه‌های تولیدی و نشست با فعالان اقتصادی بخش خصوصی با هدف شناسایی مسایل و تدوین راهبردها، برنامه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی استان شامل ۱۶ هدف و ۳۸ برنامه در سال‌جاری در دست اقدام قرار دارد.

منزوی تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال‌جاری هفت جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از سه برابر رشد داشته و بیشتر مشکلات، مربوط به تامین سرمایه در گردش و استمهال تسهیلات بوده است.

وی یادآور شد: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری از ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ و کاهش ۹ پله‌ای نرخ بیکاری استان در بین استان‌های کشور شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: رشد ۱.۶ درصدی بیمه‌شدگان اجباری تامین اجتماعی برای ۱۲ هزار و ۳۷۱ کارگاه در پایان سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ اتفاق مهمی است.

وی گفت: تعداد بیمه‌شدگان زیرپوشش تامین‌اجتماعی در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۷ هزار و ۷۰۶ نفر رسیده و در پایان اردیبهشت‌ سال‌جاری این رقم به ۸۹ هزار و ۳۹۴ نفر افزایش یافته است.

منزوی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ اشتغال ۲۱ هزار و ۲۷۳ نفر در سامانه رصد ثبت شد که نسبت به تعهد چهارمحال و بختیاری ۱۱۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: تسهیلات تکلیفی شامل تسهیلات اشتغال روستایی با ۸۴ درصد پرداخت، اعتبار تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۰ با ۱۰۰ درصد پرداخت، تسهیلات جز یک بند ب تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ با ۷۸ درصد پرداخت و تسهیلات جز ۲ بند ب تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ با ۴۵ درصد به طرح‌های اقتصادی انجام شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ارزش صادرات محصولات تولیدی استان در بهار سال‌جاری ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده ۲۴ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: در این مدت حجم صادرات محصولات در چهارمحال و بختیاری ۹۰ درصد رشد داشته است.

منزوی اظهار داشت: از عمده‌ترین اقدامات حوزه هماهنگی امور اقتصادی در چهارمحال و بختیاری می‌توان به برگزاری مستمر جلسات کارگروه تنظیم بازار استان، تصویب و تقویم برگزاری ۲۵ نمایشگاه در سال، برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی اتاق‌های اصناف، برگزاری جلسات راهبری میوه استان، برنامه‌ریزی برای انجام کشت قراردادی در سال جاری و خرید تضمینی گندم اشاره کرد.

بازگشت ۶۵ واحد راکد به چرخه تولید

وی گفت: از زمان استقرار دولت سیزدهم ۶۵ واحد راکد با اشتغالی حدود ۴۳۰ نفر در چهارمحال و بختیاری به چرخه تولید بازگشته‌اند که از این میزان ۳۰ واحد با اشتغال ۲۰۰ نفر در سال ۱۴۰۰ و ۳۵ واحد با اشتغال ۲۳۰ نفر مربوط به سال ۱۴۰۱ است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در سال‌ جاری ۳۰ واحد برای احیا در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: نخستین بار و به‌ عنوان یک راهبرد ۱۵ موافقت اصولی اردوگاه گردشگری صادر و با راه‌اندازی میز کوچ با هدف توسعه گردشگری عشایری و طبیعت‌گردی و همچنین اقدام اداره‌ کل امور عشایر برای راهبری زنجیره ارزش گردشگری عشایری، نگاه جدیدی به ظرفیت‌های عشایر چهارمحال و بختیاری شده است.

منزوی تصریح کرد: در سال‌جاری و با ابلاغ برنامه عملیاتی زنجیره ارزش از سوی وزارت کشور ۲ زنجیره ارزش راهبردی بادام و ماهیان سردابی برای مطالعه و حمایت از حلقه‌های تولیدی این زنجیره‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی یادآور شد: همچنین زنجیره ارزش راهبردی عسل از سوی مرکز نوآوری توسعه تعاون چهارمحال و بختیاری آغاز به‌کار کرده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: با آغاز به‌کار دولت سیزدهم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان قوت گرفت به‌طوری که بهره‌برداری از پردیس پارک علم و فناوری با استقرار ۸۵ شرکت دانش‌بنیان آغاز شد.

وی گفت: ۶ هزار مترمربع فضای کارگاهی در شهرک صنعتی شهرکرد آماده شد و پنج هکتار زمین نیز به طرح‌های تجاری‌سازی آماده واگذاری شد.

منزوی تاکید کرد: اکنون طرح مکان‌یابی شهرک علمی فناوری فرخ‌شهر در شهرستان شهرکرد به گستره ۳۷ هکتار در دست بررسی است.

وی افزود: از اقدامات مهم زیرساختی در دولت سیزدهم هدف‌گذاری برای ایجاد ۵۵ مجتمع دامپروری و ۱۷ مجتمع گلخانه‌ای در جوار شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری با هدف پاسخ به تقاضای سرمایه‌گذاران و همچنین خروج دام‌ها از شهرها با هدف ارتقای بهداشت مردم در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با آغاز به‌کار دولت سیزدهم، بزرگ‌ترین طرح برق‌رسانی تکمیلی به شهرک‌های صنعتی شهرکرد، بروجن و سفیددشت با ایجاد سه پست برق برای رفع مشکلات طرح‌های سرمایه‌گذاری در حال انجام است.

وی یادآور شد: همچنین افزایش ظرفیت گازرسانی در شهرک‌ صنعتی شماره ۲ شهرکرد، شهرک‌های صنعتی بروجن و سفیددشت در حال انجام است.

منزوی بیان کرد: در دولت سیزدهم برنامه ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای و مجتمع‌های دامپروری شتاب گرفت و روند ساخت مجتمع‌های دامپروری سامان و گندمان شهرستان بروجن آغاز شده و مجتمع‌های فرادنبه، نقنه و سفیدشت آماده کلنگ‌زنی است.

وی گفت: شهرک‌های گلخانه ای بلداجی و گندمان، بروجن، جونقان، فارسان، بن و یانچشمه در حال اجرا بوده و گلخانه‌های نقنه و بروجن در حال اخذ مجوز است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در مجموع ۱۷۰ هکتار مجتمع دامپروری که ۵۰۰ واحد در آن‌ها سامان‌دهی و مستقر می‌شود با ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شرکت شهرک های کشاورزی برای ایجاد زیرساخت آغاز شد.

وی افزود: ۱۲۰ واحد گلخانه انفرادی به گستره ۴۰ هکتار و سرمایه‌گذاری ۶ هزار میلیارد ریال در حال احداث است و ۴۰ هکتار نیز در یک‌سال گذشته احداث شد.

منزوی اشتغال گلخانه‌های یاد شده را بیش از یک‌هزار نفر اعلام و اظهار کرد: رفع تداخلات اراضی برای صدور اسناد ۵۰ درصد زمین‌های چهارمحال و بختیاری تیرماه گذشته انجام شد.

وی با اشاره به لایروبی ۱۲۰ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری (۲۰ درصد قنوات فعال استان) از محل اعتبارات ملی و استانی یادآور شد: ۴۰۰ میلیارد ریال برای بازسازی سربندها و کانال‌های کشاورزی به تعداد ۷۰ پروژه اختصاص داده شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۱ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

برچسب‌ها