زاهدان- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: پرونده ثبت معنوی قیام مردم سیستان به‌عنوان نخستین خون‌خواهان امام حسین (ع) توسط کارشناسان میراث‌فرهنگی استان در حال تکمیل است.

علیرضا جلالزایی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: قیام مردم سیستان به‌عنوان نخستین خون‌خواهان امام حسین (ع) در کتب و منابع تاریخی بسیاری ذکر شده و مورخان تاریخی صحت این مساله را تأیید کرده‌اند.

وی افزود: بحث تاریخی نخستین قیام به خون‌خواهی امام حسین (ع) توسط مردم سیستان بر اساس پژوهش‌ها و تحقیقاتی که محمدحسین رجبی دوانی تاریخ‌دان کشورمان در تاریخ سیستان انجام دادند منابعی را ذکر و ردپایی از این حادثه را در تاریخ عنوان می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار کرد: قیام مردم سیستان به خون‌خواهی امام حسین (ع) به فاصله اندکی یک تا ۲ ماه بعد از شهادت اباعبدالله الحسین (ع) در سیستان اتفاق افتاده و تاریخ به‌صورت کلی این قیام را گزارش کرده است.

وی، برگزاری نشست‌ها و همایش‌های موضوعی در طول سال به‌منظور معرفی بیشتر این رویداد در دانشگاه‌ها و مدارس، هیات‌های مذهبی، شبکه‌های برون‌مرزی مانند جام‌جم، العالم و سحر را لازمه ارزش‌گذاری درست به این حرکت مهم و بزرگ دانست و افزود: تولید نرم‌افزار نخستین قیام و فعال‌شدن در فضای مجازی نیز برای برقراری ارتباط بین‌نسلی به‌منظور انتقال این مفاهیم و معارف نیز بسیار مهم و ضروری است.

جلالزایی برگزاری رویداد ۲۵ محرم در قالب گردشگری محرم برای گردشگران و گروه‌های علاقه‌مند را مقدمه‌ای برای شکل‌گیری سفرهای جدید در این فصل به سیستان و بلوچستان دانست و گفت: حضور گسترده مردم در این مراسم باعث ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها خواهد بود.

وی بیان کرد: بر اساس نقل‌های معتبر و منابع دسته اول به ویژه کتاب تاریخ سیستان، مردم سیستان به‌محض شنیدن خبر شهادت امام حسین (ع) به خون‌خواهی آن حضرت قیام کردند و فرمانروای وقت سیستان که برادر عبیدالله بن زیاد بود را از شهر اخراج کردند و برای مدتی شهر را در اختیار داشتند.