دکتر "مسعود شریفی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این زمینه هیچ مورد فوتی نداشتیم و تمام بیماران پس از درمان بهبود یافتند.
وی اظهار کرد: از مجموع بیماران مشکوک به تب کریمه کنگو ۱۷ مورد مربوط به استان و مابقی از خارج استان بودند، همچنین پنج مورد از مبتلایان قطعی به این ویروس بومی استان و یک مورد غیر بومی بود.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل میشود تصریح کرد: شهروندان از مصرف گوشت تازه خودداری کنند و گوشت را تا ۲۴ ساعت پس از ذبح در یخچال نگهداری تا ویروس آن از بین برود و پس از آن نسبت به بسته بندی و مصرف اقدام کنند.
شریفی به شهروندان توصیه کرد از خرید گوشت و آلایش خوراکی ناشی از کشتار غیرمجاز دام که بدون مهر بهداشتی و برچسب دامپزشکی است ، خودداری کنند.
سردرد، تب بالا، کمردرد شدید و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و خونریزی از علائم بیماری تب کریمه کنگو است.
این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ میلادی در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت.
در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در اپیدمی سال ۱۹۵۶ در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری آن است.