«محسن قهرمان نژاد» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا از تحویل ۲ هزار و ۳۵۰ دستگاه تراکتور به کشاورزان استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در قالب خط اعتباری شماره ۱۰مکانیزاسیون هم ۲ هزار و ۶۷۴ طرح با اعتبار پنج هزار و ۱۴۹ میلیارد و ۲۳ میلیون ریال برای خرید انواع ماشین ها و ادوات دنباله بند به بانک کشاورزی معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانها ۸۲ گروه فنی سنجش ریزش و ضایعات کمباین مشغول به فعالیت هستند و آخر فصل آمار ریزش را میتوانیم اعلام کنیم، افزود: پیشبینی میشود با اقدامی که در خصوص نوسازی ناوگان انجام دادیم، ریزش و ضایعات تا حد خوبی کاهش پیدا کند.
معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه سال گذشته ۴.۲۵ درصد ریزش داشتیم که پایین تر از متوسط کشوری است، گفت: امسال با اقداماتی که در خصوص نوسازی ناوگان و افزایش حضور کمباینهای نو در مزارع انجام شده است، برآورد میشود ریزش تا حد زیادی کاهش یابد.
قهرمان نژاد خاطرنشان کرد: ریزش کمباین به طور قطع تاخیری در برداشت ایجاد نمیکند اما از میزان محصول کاسته میشود که تا حد معقولی امری طبیعی است ولی از نظر اقتصادی به کشاورزان خسارت وارد می کند.
وی یادآور شد: البته بخشی از ریزشها طبیعی هستند و ارتباطی با کمباین ندارد و کمتر از سه درصد ریزش گندم مربوط به خود کمباین می باشد و بخشی از ریزش نیز مربوط به فرسودگی ناوگان و بخشی دیگر نیز مربوط به عدم تنظیم صحیح دستگاهها است که با ارائه معاینه فنی و تنظیم قسمت های مختلف کمباین، ریزش به حداقل میرسد.
قهرمان نژاد گفت: حدود یکهزار و ۲۰۰ دستگاه کمباین در استان داریم و برای بیش از ۹۷۰ دستگاه معاینه فنی توسط بخش خصوصی و نظام مهندسی صادر شده است که قبل از ورود به مزرعه و حین کار بررسی می کنند تا ریزش به حداقل برسد.
ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در آذربایجان شرقی ۲.۵۶ اسب بخار بر هکتار است که از میانگین کشوری با ضریب مکانیزاسیون ۲.۱ بالاتر بوده و در جایگاه مناسبی قرار داریم.
ضریب ریزش ضایعات در برداشت کمباین در سال ۱۳۹۷ برابر با ۷.۴ درصد بود که بعد از عقد تفاهم نامه بر نظارت برداشت کمباین با نظام مهندسی کشاورزی و مراکز خدماتی آن ضریب ریزش ضایعات کاهش یافته است.