به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «زهرا جلیلی مقدم» افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا در کشور، مدیریت و روشهای سنتی تولید در باغات گرمسیری و نیمه گرمسیری دیگر جوابگو نیست و باید از فناوریها و روشهای نوین باغداری استفاده کرد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: شرایط اقلیمی کشور تغییر کرده به طوری که در سه و چهار ماهه اخیر امسال، دمای هوا نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش و نسبت به بلند مدت تغییر معناداری داشته که نشان میدهد باید مدیریت و روشهای باغداری نوین به کار گرفته شود.
جلیلی مقدم روشهای نوین باغداری را از جمله شامل احداث سایبان و استفاده از سیستمهای پوششی و مدیریت کف باغ، پوشش خود میوه و یا استفاده از روشهایی که موجب تعدیل دمای باغ میشود، عنوان کرد.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که استفاده از روشهای نوین در باغات هزینهبر است، تصریح کرد: بکارگیری و اجرای روشها و فناوریهای نوین در باغات کشور برای تولید و مقابله با تغییرات اقلیمی و افزایش گرما نیاز به حمایت و اعطای تسهیلات کم بهره دارد.
جلیلی مقدم ادامه داد: ضروری است وزارت جهاد کشاورزی روشهای نوین در باغات گرمسیری و نیمه گرمسیری را حتی به صورت پایلوت و آزمایشی برای کاهش تنشهای دمایی اجرا کند.
وی با تاکید بر حفظ رتبههای جهانی تولیدات محصولات باغات گرمسیری و نیمه گرمسیری ایران گفت: ایران رتبه سوم در تولید خرما و انار، رتبه چهارم تولید کیوی، رتبه پنجم تولید انجیر و رتبه هفتم مرکبات را در جهان دارد و برای حفظ این رتبهها باید تلاش کند.