به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر با افزون بر یک میلیون نفر جمعیت واقع در غرب مازندران سالانه میلیون ها مسافر و گردشگر را خدمات می دهند که احداث این دانشکده می تواند بسیاری از نیازهای حوزه بهداشت و درمان این منطقه که با اکنون با کمبود مواجه است، برطرف نماید.
به اعتقاد مسوولان و کارشناسان امر تاسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران هدیه دولت سیزدهم به مردم این منطقه است که باید آن را به فال نیک گرفت.
طبق آمار هم اکنون در مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی داریم که در شرق مازندران قرار دارند و این دانشکده در غرب مازندران به مرکزیت شهرستان تنکابن ایجاد خواهد شد که به گفته کارشناسان اتفاق بزرگی برای کل استان است.
تاسیس این دانشکده پس از ارزیابی های کارشناسی، امکان سنجی جغرافیایی و با در نظر گرفتن شاخص ها، معیارها و استانداردهای تخصصی از سوی مراکز تخصصی صورت گرفت و سرانجام در شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی مطرح و به تصویب رسید.
دانشکده علوم پزشکی فراتر از دانشکده پزشکی است که با تاسیس و شروع فعالیت آن، امکانات، منابع و خدمات بهداشتی و درمانی به طور متوازن و با کیفیت و کمیت بهتر و مناسبتری در اختیار مردم غرب استان مازندران قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای مهر سال گذشته در این همین ارتباط گفته بود: مرکزیت دانشکده علوم پزشکی در تنکابن است اما دانشکده های آن اعم از پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری در شهرهای مختلف غرب مازندران ایجاد خواهد شد تا همگان از این امتیاز بهره مند شوند.
تسریع در آغاز فعالیت
جمعی از مدیران رسانه ها و تشکل های رسانه ای غرب مازندران هفته جاری در نامه ای به وزیر بهداشت و درمان در نامه ای به وزیر بهداشت و درمان، تسریع آغاز فعالیت دانشکده علوم پزشکی غرب مازندرن را خواستار شدند.
در بخشی از نامه خطاب به دکتر عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور آمده است: برای موافقت اصولی با ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب استان مازندران با مرکزیت شهرستان تنکابن که به استناد رأی صادره دویست و هشتاد و هفتمین جلسه شورای دانشگاه های علوم پزشکی (شماره ۳۲۹۳/۵۰۰/د مورخ ۰۷/۰۶/۱۴۰۱) طی نامه شماره ۲۹۵/۲۰۵ مورخ ۱۹/۱۱/۱۴۰۱ آن وزارت به سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور ایجاد ردیف بودجه ای مستقل اعلام شد.
در بخشی دیگری از نامه تصریح کرد : همچنین برابر با نامه شماره ۱۵۶/۱۳۱ مورخ ۲۲/۰۳/۱۴۰۲ سازمان برنامه و بودجه کشور به آن وزارت مبنی بر تعریف ردیف مستقل بودجه ای برای برخز مراکز آموزشی و درمانی از جمله دانشکده یاد شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و ضرورت افتتاح حساب خزانه و سایر موارد مرتبط نزد مراجع قانونی با قید فوریت، مستحضرید که طبق قانون، استقلال بودجه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی غرب مازندران تحقق یافته است.
نویسندگان این نامه یادآور شد: در راستای اجرای این تکلیف قانونی و استقرار عملی دانشکده مزبور، درخواست می شود دستور فرمایید دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اجرای قانون در راستای تحقق آرزوی دیرینه مردم غرب مازندران اقدام نماید.
دولت با همه محدودیت ها با صدور مجوز دانشکده موافقت کرد
در همین پیوند، نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی گفته بود : دولت با همه محدودیت های مالی با صدور این مجوز موافقت کرده است.
محمدعلی محسنی بندپی افزود: تاسیس این دانشکده یکی از آرزوهای دیرینه مردم این منطقه بود و با تاسیس این دانشکده یقینا در حوزه آموزش پزشکی، جذب نیروهای متخصص، فوق تخصص و حتی بکارگیری برخی از بخش ها مانند درمان ناباوری با تاسیس این دانشکده مستقل خواهیم شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بکارگیری ۱۵ پزشک متخصص و ۲ فوق تخصص در بیمارستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت را گامی موثر برای تاسیس این دانشکده در غرب مازندران ذکر کرد.
محسنی بندپی افزود: باید به دنبال مطالبه گری و ارتقای شاخص ها در بخش های مختلف در خطه غربی مازندران باشیم.
غرب مازندران در حوزه بهداشت و درمان دچار عقب ماندگی است
در همین ارتباط، استاندار مازندران گفت : ایجاد دانشکده علوم پزشکی در غرب مازندران در راستای سیاست عدالت محور دولت مردمی سیزدهم است.
سید محمود حسینی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مردم غرب مازندران در حوزه بهداشت و درمان دچار یک عقب ماندگی هستتد و متاسفانه عدالت در این زمینه رعایت نشده است.
وی اظهارداشت : بیماران این منطقه به واسطه نبود امکانات لازم مجبور هستند برای درمان و معالجه خود به شهرهای دیگر سفر کنند که این شرایط غیر قابل قبول است.
حسینی پور ایجاد این دانشکده را در جهت تقویت مجموعه درمانی غرب مازندران برشمرد و خاطرنشان کرد: باید با وحدت و همدلی زمینه را برای اجرای طرح های بزرگ در مازندران فراهم آوریم.
نماینده مردم شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی گفت : تاسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در غرب مازندران هدیه دولت سیزدهم به مردم این منطقه است که باید آن را به فال نیک گرفت.
اتفاق بزرگی است/همه اهالی و هم گردشگران بهره مند می شوند
سید شمس الدین حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون در مازندران ۲ دانشگاه علوم پزشکی داریم که در شرق مازندران قرار دارند و اکنون در غرب مازندران دانشکده پزشکی به مرکزیت شهرستان تنکابن ایجاد خواهد شد که اتفاق بزرگی برای کل استان است.
وی اظهارداشت : تاسیس این دانشکده پس از ارزیابی های کارشناسی، امکان سنجی جغرافیایی و با در نظر گرفتن شاخص ها، معیارها و استانداردهای تخصصی از سوی مراکز تخصصی صورت گرفت و سرانجام در شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی مطرح و به تصویب رسید.
حسینی خاطرنشان کرد: دانشکده علوم پزشکی فراتر از دانشکده پزشکی است که با تاسیس و شروع فعالیت آن، امکانات، منابع و خدمات بهداشتی و درمانی به طور متوازن و با کیفیت و کمیت بهتر و مناسبتری در اختیار مردم غرب استان مازندران قرار خواهد گرفت.
به گفته وی مرکزیت دانشکده علوم پزشکی در تنکابن است اما دانشکده های آن اعم از پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری در شهرهای مختلف غرب مازندران ایجاد خواهد شد تا همگان از این امتیاز بهره مند شوند.
وی یادآور شد : شهرهای غرب مازندران شاید جمعیت زیادی ندارند اما به دلیل گردشگر پذیر بودن میزبان میلیون ها مسافر هستند و تاسیس دانشکده علوم پزشکی می تواند بسیاری از نیازهای حوزه بهداشت و درمان این منطقه را برطرف نماید.